So how does it feel?

To be one of the beautiful people?

Right now kinda fuckin' awesome. Med bara några gamla trasor från garderoben och ett par hekto hårspray har det nu skapats en skönhet som inte finns att köpa på flaska. Oh ja. Även dunkar det lite Maiden på stereon (thank you Sonisphere-festival) och snart blir det färd till kamrater för firande. God damn vilken bra dag det här blev! Plus att jag har städat garderoben - därav den återvunna nyårsdressen som helt och hållet består av kläder jag glömt att jag hade. Så jag känner mig ny och fräsch. Och ni av han-kön som läser den här bloggen - jag bjuder er på ett "vad var det jag sa". Gott nytt år på er!




Studentjävel

Måste nog snart börja plugga igen så det blir något bloggat. Allt detta seriösa arbete kväver min kreativt sarkastiska ådra. Eller hur.

Läser just nu Maskarna på Carmine Street och lyssnar på Ola. Magnell alltså, inte Salo. Hugaligen som det heter. Grand Designs på TVn och jag undrar hur man kan lyckas lägga närmare 20 millar swedish crowns på ett husbygge och lyckas få det så jävla fult?

Ge mig en tiondel and I'll give you hell.

Mer imorn. Stay tuned. By all means.

Äntligen

Nu börjar det bli mindre kräks och mer liv härhemma. Och vi orkar prata och umgås istället för att gå varandra på nerverna. Tack för titten baciller, now f*ck off...

Runaway Bride ran home

Hemma igen, lite klokare, mycket lugnare. Det är rena rama lyxen att få rymma när det kör ihop sig. Och sambon har fått magsjuka...


Runaway Bride

Nu skiter jag i det här och flyr. Raka spåret, iväg iväg.

Mamma och pappa blir destinationen, någonstans där jag kan andas och känner mig förstådd. Inte förrådd. Hoho.

När jag kommer hem det har jag ingen aning om. Kanske aldrig. För jag har tappat lusten till det mesta. Jag känner mig motarbetad, missförstådd med flit och bara allmänt jävla uppgiven. Och jag orkar inte slåss mer. Så. Då vet ni det. Ärligt och uppriktigt.

Singstar

Bra musik och roliga lekar hos Rebecca och Patrik. Varför är jag inte nöjd? Kanske för att allt jag vill ha seems so out of reach just? Som Lilly Allen sa...

Varför slösar jag min tid på det som inte lär hända??

Somebody told me

Det är inte lätt det här.

Men nu har jag i alla fall druckit rödtjut och är på väg på fest, fan vet vart. Men framtiden, den har man ju stundom lust att pissa på. Vad fan ska man anstränga sig för egentligen? Det blir ju bara piss och skit och svartjobb i Härnösand ändå. Eller hur mina kära?

En Paradis-ask senare

Har precis ätit mig igenom det övre lagret. Utom den vita pärlnougaten som jag har fått för mig smakar apa. Tittar på Coyote Ugly och inser att jag saknar takt och rytm. Snart blir det sova och imorgon jobb. Skönt att ha ett jobb där man slipper dansa.

Har börjat längta efter julafton ganska rejält. Maten, myset, paketen, snön... Åååh säger jag bara. Jag är en sucker for Christmas. Hela vägen igenom.

Nu är det jul igen?

Hinner inte blogga så mycket. Mitt i livet som det heter. Alternativet är att skaffa en Iphone och blogga i farten. Men eftersom jag är en teknisk idiot så låter jag bli.

Igår skruvade vi kök hos vänner, sen var det julmiddag och julklappslekar och Gud vet allt... Jag kom hem ett stycke termos rikare, och Johan lyckades bärga en Wunderbaum och hjortronsylt (efter att Linus förbarmat sig över honom). Kul var det i alla fall, och det är riktigt roligt att traditionen bara växer. Första året jag var med på det här var vi 6 pers, i år var vi 13. Så det blir svårare och svårare att roffa åt sig de riktigt bra grejerna i lekarna!

Idag blir det fika med Frida på stan. Hade en vision om att jag skulle hinna upp till Ellen och skruva lite skåp på morgonkvisten, men eftersom jag vaknade för en kvart sedan så får jag vackert sitta hemma och skämmas... Så kan det gå när man inte ställer klockan utan litar på sin egen förmåga att kliva ur sängen. Men å andra sidan så har jag ju världens skönaste säng nu för tiden, så jag tänker unna mig varje minut i den!

Det blev ju ett ganska positivt inlägg det här. Jag ber om ursäkt, och lovar att bättra mig omgående.


Kate Wellings according to...

Beskriv dig själv med låttitlar från ditt favoritband.

Blir svårt för mig, men Björn Afzelius kommer nära...

Är du kvinna eller man? – Livets skatt
Beskriv dig själv – Vi lever ännu
Vad tycker du om dig själv? – Så vill jag bli
Beskriv var du bor för tillfället – Dockhemmet/Sundsvall by night
Om du kunde åka någonstans, var skulle du åka? – Amerika
Favoritfärdmedel – På stormiga vatten
Din bästa vän är – Arvidsson på svetsen
Din favoritfärg är – D.S.B. Blues
Hur är vädret? – Vinterbruden
Favorittid på dagen – Minnenas kväll
Om ditt liv var en tv-serie vad skulle den då heta? - Tvivlaren
Vad är livet för dig? – Älska mig nu
Det bästa rådet du kan ge? - Vem kan man lita på?
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då? – Messias
Favoritmat – Flickan och kråkan
Dagens tanke – Tankar i Ligurien
Hur skulle du vilja dö? – Ensam i gryningen
Din själs nuvarande tillstånd – Ingenting förändras av sig själv
Felen du kan leva med – Ångest
Ditt motto – Skyll inte på mig


Roligare än man kunnat ana. Give it a try.


Sommarfeeling

Tyckte Härnösandsborna behövde muntras upp i snöstormen. Så jag slog upp balkongdörren på vid gavel, tjuvröker lite och spelar Lust for life så det hörs upp på Vårtan. Inte det jag normalt gör en vinterdag, men vem har sagt att man ska vara så normal jämt? Efterrätten först liksom...



OK, det kanske inte hördes till Vårtan. Men i alla fall till Ok-macken. Och förhoppningsvis även till surkärringen i grannhuset.

Nu ska jag byta låt, jag känner för att fixa håret till Kjell Höglund idag. Fan vet varför. Hur som haver laggar mitt Spotify så det blir en hackig version, lite som när man hade slarvat med förvaringen av sina CD-skivor. Ikväll ska det drickas något gott i Sundsvall och imorgon jobbas det. Tillvaron hade dock varit trevligare utan Beskattningsrätt 15hp.

Ny look nytt liv?

Igår hade jag så min kära vän Erica här, och drivna av ett slags gudomlig inspiration gick vi loss på blekmedlet. Det var hår som skulle slingas, men dessvärre råkade jag nog stryka ut ett tunt lager även över mina kinder. Jag vaknade nämligen imorse och insåg att jag såg lätt rysk ut. Således, idag ska det solas solarium. Jag har sagt det i över två veckor nu, men idag ska det äntligen bli av...

Jag är egentligen inget stort fan av brunbänken. Det luktar illa, man blir svettig och det är framförallt rent mördande tråkigt. Låter mycket gör det också, plus att ögonskydden skaver litegrann. Men ibland måste man bara, för någon brun-utan-sol-tjej har jag faktiskt inte blivit. Ännu, kanske bör tilläggas...

Ikväll är det så galej som står på menyn. Undertecknad ska inta Våningen i Sundsvall för lite mat, dryck och underhållning. Natten ska spenderas i Sundsvall eftersom det ska jobbas för brödfödan imorgon. Sedan är det helg och vi går in på slutspurten mot årets kanske bästa dag?!

De av er som inte köpt julklapp åt mig ännu (troligtvis ingen, men man vet ju aldrig) - här kommer några sista-minuten-klappar som skulle göra mig glad:

- en get (alltid på listan, aldrig i säcken)
- ett nytt ställ att ikläda sig vid slalomåkning (gärna i nyanserna brunt/vitt/turkos)
- böcker, böcker och mera böcker (gärna innehållande mord och död)

Ut och handla nu. Hejdå.

Vett och etikett

Nu har jag busspendlat i två dagar. Det är ju en upplevelse för att uttrycka sig milt. Ingenstans blir mänsklighetens förfall så tydligt som på en buss. Samhället måste vara på väg käpprätt om man ska döma utifrån klientelet på buss 201.

Jag har därför skapat några enkla grundregler för Er att följa. De flesta handlar föga överraskande om kroppslukt. Den är nämligen ett stort problem på en varm och instängd buss. Du bör undvika att lukta följande.
Gammal armsvett
Gammal curry
Gammal kebebpizza
Gammal fylla
Aqua Vera-aftershave i stora doser

Dessutom bör du inte sätta dig bredvid mig när det finns tomma säten i bussen. Du bör heller inte försöka prata med mig om du märker att jag inte svarar på tilltal första gången. Jag vill nämligen inte ha några nya vänner som luktar illa. Surprise surprise...


Igår fikades det chips och surrades skit med Sofia. Johan beställde biljetter till konsert. Ett par riktigt bra artister, dock inte tillräckligt bra för att jag ska orka gå. Pluset är att det numera spelas riktig musik härhemma - Johan vill gärna lyssna in sig på Iggy Pop innan det är dags. Och sånt tycker vi om. Ganska mycket. Och Iron Maiden kan jag också leva med, i nödfall. Så länge jag slipper r'n'b-skiten.

Nu kanske en studiedag? Hoppla.

Tro vad jag ska göra nu?

Jobba imorgon såklart. Men mer utav livet. Det är liksom en massa saker som ska bestämmas till höger och vänster och jag gillar ju när jag har koll på allt. Precis allt. Inte konstigt att man får skäll av doktorn.

Why don't you just...

Det finns ju människor man stör sig på. Oftast för att de är fula och dumma i huvudet. Problemet är bara att man egentligen inte kan visa att man stör sig på dylikt pack för då misstolkas det man säger för avundsjuka eller missunnsamhet.

Bara därför vill jag, på förekommen anledning, här poängtera att jag faktiskt är en sån där fördomsfull människa som kan störa mig på folks uppsyn. Det behöver inte ligga något mer bakom. Tjohejsan.



På förekommen anledning betyder alltså att jag tittar på Grannfejden på TV. Det har inte brutit ut ett världskrig härhemma. Bara så ni vet.

Merry Xmas

Nu känns det att det börjar lacka mot jul. Dagen har spenderats i kommersens tecken, både på julmarknad och i Birsta. De flesta paketen är inhandlade OCH inslagna. Nu kan julen få komma. Har lite pill kvar på mammas present bara...

Nu slötitt på film och snart sova i världens skönaste säng. Imorn jobb. Vuxenvärlden?

There's a light that never goes out

Har precis haft Johans jobbarkompis på middag. Han visade sig ha en excellent musiksmak. Så nu har your's truly fått i sig en eller kanske ett par groggar och lyssnat på mycket bra musik. Bl.a. den ovan nämnda. Plus en massa britpop och lite svensk ful-musik och en hel massa progg.

På det hela taget en överjävlig kväll, som inte direkt blir sämre av att vi fick dyr-sängen idag och nu ska knoppa som små prinsessor.

God natt!

Ett konstruktivt sätt att använda en mindre lyckad dag

Ring en kär vän som är deppig och delge henne varje sekund av din sugiga dag. And watch her frown go upside-down. Glad att stå till tjänst. Kate W, din vän i pissfloden?!

Det här blev ju en bra dag?

Morgonen inleddes med Dr Mengeles tenta. Den var ca 40 gånger jävligare än den första. Som jag inte klarade. Då kan ni tänka er. Jag var smått suicidal när jag vacklade ut. Men beslöt mig sedan för att om någon förtjänade döden medelst drunkning så var det läraren och inte jag. En omtenta ska väl för f-n hålla samma svårighetsgrad (på ett ungefär åtminstone) som originaltentan? Asch då. Inte då. Studentjävlarna ska plågas extra för att de har mage att vara sjuka, det är även min uppriktiga mening...

Det glada och käcka humöret fortsatte när jag inser att något mindre begåvat fetto (det är alltid ett fetto) lyckats parkera precis bredvid mig på en halvtom parkering och dra upp dörrjäveln på min bil. En fin repa som säkert går att polera bort men ändå känns ungefär lika nödvändig som Anna Ankas jul...

Kosan mot Birsta då. Skulle inhandlas nya sängkläder, lite ljus och inte så mycket mer som var skoj. Ganska lugnt med folk därinne, för att vara IKEA alltså. Men 2 - två - TVÅ fucking kassajävlar öppna. Någonstans där gav jag upp dagen.

Så nu sitter jag här med sura uppstötningar och har precis varit på vårdcentralen och stuckit mig i armen eftersom det förra blodprovet jag lämnade tydligen inte var analyserbart (vad fan nu det betyder). Det är inte HIV som ska analyseras utan några röda och vita blodkroppar. Ett helt vanligt standardtest alltså för att se om jag har några bristsjukdomar. Med tanke på hur den här dagen har sett ut så skulle jag vilja diagnosticera mig själv med allvarligt brist på flyt. Skulle inte förvåna mig om hon som stack mig använde en begagnad kanyl heller. Bara därför att liksom... Det enda positiva med dagen var HIV-testet...



Om ni inte förstod det så stod det ingen bil kvar när jag kom och låste upp min pärla. Därför kunde jag inte skrika eller hämnas eller sparka in en ruta. Ack, denna oförlösta vrede...

God natt

Det är inte mänskligt att vara uppe och klädd halv sju. Inte av den här anledningen i alla fall. Jag hade helt seriöst hellre toppat morgonen med ett tvångsmässigt könsbyte tror jag...

Det blir ju ingen sport

Kan man allt och har sovit mer än fyra timmar dagen innan tenta, då blir det ju ingen sport av det hela. Bättre att tjuvröka och plugga lite lagom och helst inte få mer än tre timmars sömn. Det där med lite sömn upptäckte jag var ett vinnande koncept när jag skrev högskoleprovet. Förhoppningsvis fungerar det imorgon också.

Tjuvrökandet ja. Och tjuvsnusandet som jag har sysslat med ganska flitigt under tentapluggandet. Om det fanns någon logik i kaoset så borde väl nikotinplåster och tuggummi vara betydligt billigare än cigaretter. Nejdå. Satans stat. Statans skatt. Satans socialdemokratiska plåstersamhälle. Det är sossejävlarnas fel att jag snusar. Hade det kostat 40 spänn för en dosa tvivlar jag på att jag hade fastnat i träsket.

Sov så jävla gott på era små pluggfria öron. Jag ska flina åt er till veckan när jag har sovmorgon och ingen tenta. Skrattar bäst...you know?


Night night.

Fredag den elfte

Jag brukar normalt sett ha ganska bra koll på saker och ting. Och ed saker menar jag arbetstider, deadlines av olika slag, födelsedagar och liknande. Men den här hösten har ingenting fungerat som det ska. Jag hade ju exempelvis tenta på lördag. Lördag den elfte. Synd bara att jag tidigare idag kom på att lördag är den tolfte. Jag har alltså tenta imorgon för dig som är lite trög. Och jag fick alltså lätt panikstress och hatade världen.

Så klockan åtta imorgon är den tentatime. På lördag kommer våran säng. På söndag är det julmarknad. Så - nu blev det lite ordning på torpet igen. Nu ska det stresspluggas det sista samtidigt som det tittas på Fringe och dreglas lite lagom. Sambon skulle bara veta vad som händer när han har lagt sig...

När det blir fel

Vissa dagar blir allt bara fel. Vissa veckor och vissa år med för den delen. Just nu känns det som om jag aldrig kommer att sluta vara irriterad. Det känns som om hela kroppen sitter fast i tuggummi. Och alla andra är ju så jävla nöjda?!

Och alla ni som är nöjda är idioter, bara så ni vet. I-d-i-o-t-e-r... Jag hatar er.



Update: det spelas även sommarpsalmen "En vänlig grönska" utanför mitt fönster nu och jag bara undrar om hela jävla världen har gått och blivit komplett galen och jag är den enda kvar som är normal. Det skulle kanske förklara ett och annat?!

Damn it!

Mina drömmar om ära, berömmelse och ett hedersomnämnande i Efterlyst slutade här... Det är väl klart jag känner igen gubben på bilden. Jag läste nämligen också bilderböcker som barn...


Nu har jag gjort allt jag ska göra idag, utom att gå ner på sjukhuset för ytterligare ett stick i armen. Undrar just varför jag inte är så motiverad att ta itu med den sysslan?!
Men a girls gotta do what a girls gotta do som det så fint heter. Ergo klär jag på mig gå-bort-stassen och ger mig av.


På återseende.

Mata mig...

Varför blir jag alltid sugen på hamburgare och strips si så där en fyra fem timmar efter middagen? Igår hade jag tur och blev fraktad ner på stan för lite flott, men jag tror inte det skulle vara så populärt att väcka sambon för några strips och en burgare?!

Och ja, jag är för lat för att ta bilen själv. Och lite mörkrädd. Så det så.

Cozy wednesday

Myser i soffan med god bok. Stephen Booth - Svart som synden. Lättsmält britt som inte lämnar några stora avtryck i minnen, men ändock en helt ok kompanjon tillsammans med chips och en dosa Grov (har jag trillat dit igen?!)





Imorgon ska jag vara en duktig flicka och plugga hela dagen... I helgen blir det kanske en utgång med min gamla kära vän och "sis" och på söndag ska det gås på julmarknad om inte karln är bakis från personalfesten. Eller ja, jag åker nog dit ändå tror jag! Och på lördag morgon smäller det, håll en tumme för mig vid nio-tiden, har ju lyckats hålla mig frisk i flera veckor nu så det ska bli spännande att se om jag faktiskt skulle kunna få skriva en tenta utan feber och frossa...

Och här har jag gått och trott att jag har haft en bra hårdag. Då brottar Johan ner mig så att striporna spretar åt alla håll, varpå han skrattar åt mig och säger att jag ser ut som Lilla My som blivit våldtagen, utslängd i skogen och sedan ätits upp av vargar och spottats ut. Är det någon som är bråksjuk?

Class Act

Kavaj är snyggt. Jag är snygg. Jag i kavaj blir alldeles överdjävligt vackert. Notera mitt söta röda diadem som fyndades för 25 pix på barnavdelning.



Trevlig stadstur med fika och lite "Grattis Kate W önskar Tomten". Nu ska det mysas i soffan. Jag mår förträffligt.

Rester...

Eftersom det idag bjuds på julbord på vår lokala ICA-butik så tänkte jag glufsa i mig rester alternativt snabbmat. gamarna flockas nämligen i hundratals, och jag TACKAR GUD att jag numera jobbar på bank...

Vad är det med gratismat som gör folk så till sig? Färdiglagade köttbullar är inte ens goda? Tacka vet jag mammas...

Slugger

Bless this mess blir dagens slagord. Jag orkar nämligen inte städa. Inte alls. Ikväll ska jag även äta singelmiddag eftersom min sammanboende är på arbetsrelaterat möte. Tro vad jag ska micra i ordning nu då...

Har öven galet svårt att ta mig upp på morgnarna. Undrar varför kroppen fungerar så? Hjärnan känner liksom av att jag är ledig och skickar impulser till örat att blockera väckningen? Kan det vara så.

I övrigt är det en skittid att kliva upp...halv åtta. Det ger mig inget att kliva upp då. Antingen kring kl 6 så man känner att man får ut något av dagen, annars kan man lika gärna sova till 10?!

Den rätta bloggentusiasmen vill inte riktigt komma smygande. Jag kanske hittar den under någon hög med skolböcker senare?

Laters.


Plugga plugga

Plugga hela dagen. Examen här kommer jag! Alltså ingen blogg...kanske. Om jag inte smiter in på datorn ändå. Men det tror jag...inte?! God morgon i alla fall!

Om att förstå

Jag har börjat förstå en hel massa saker på sistone. Inte vet jag om alla dessa insikter har gjort mig till en lyckligare människa, men något som hjälpt upp humöret är att jag faktiskt börjar så smått att förstå redovisningsprinciperna för koncerner. Tack Helena.

I övrigt håller jag med folk som anser att ignorance is bliss. Det är jobbigt när saker och ting visar sig vara på ett annat, och sämre, sätt än man ursprungligen trott. Det är faktiskt inte roligt alls. Inte någon-fucking-stans.

Men det är väl i viss motvind som det blir någon form av fart i seglen. Troligtvis så även denna gång. Men roligt är det då fanimej inte.

Bio

Hemma efter bio. Orkar inte blogga. Film ok, sällskap MVG. Nu sängen. God natt.

Ramlar

Har fått spela Håkan Hellström på så hög volym jag vill. Det händer minsann inte ofta. Men då blir det ju desto trevligare när det väl händer. Ikväll är jag 17 år igen. Hurra hurra hurra! Jag känner redan hur tyngdkraften verkar baklänges och lyfter upp mina skinkor från laminatgolvet!! Fan vad snygg man blir av Håkan Hellström. Heja!

Snart kommer Ellen och Matte hit på middag också, sen bio. Trevlig dag minsann. På det hela taget.

Nattens bästa sång

Som spelas på låååååg volym. Eftersom någon i det här huset verkar ha bestämt sig för att jobba ihjäl sig. Lördag? Ledigt? Vad är problemet? Hur som haver, det är så lågt att det nästan inte går att höra, så det var ju tur att jag kunde den utantill sedan gammalt...

I hurt myself today
To see if I still feel
I focus on the pain
The only thing that's real
The needle tears a hole
The old familiar sting
Try to kill it all away
But I remember everything

What have I become?
My sweetest friend
Everyone I know
Goes away in the end
You could have it all
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

I wear this crown of thorns
Upon my liar's chair
Full of broken thoughts
I cannot repair
Beneath the stain of time
The feeling disappears
You are someone else
I am still right here

What have I become?
My sweetest friend
Everyone I know
Goes away in the end
You could have it all
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

If I could start again
A million miles away
I would keep myself
I would find a way

Dagens fråga blir varför emo-kidsen lyssnar på The Ark när det finns så fin självskärarmusik från någon som faktiskt är bra? Och nej, jag har aldrig varit sådan. Jag tycker inte om blod nämligen. Mår jag lite kasst tröstäter jag istället. Och som ni kan se på min snärtiga figur är jag väldigt välbalanserad och mår som en Gud.

God natt.


Public enemy

Har sett gangsterfilm med mr Depp som inte alls är det snyggaste man kan se på TV. Det är faktiskt rent ofattbart hur så många flickor kan bli så till sig i pantalongerna av honom medelst kajalpenna i piratshorts. Dagens konklusion är dock att hatt är snyggt. Väst under kavaj är snyggt. Fickur i kedja är snyggt. Och tillsammans blir det lika skoj som något Toffifee-aktigt.

Imorgon laddar vi för bio, den där Stieg Larssons senaste. Läste precis om boken och lär väl mao bli gruvligt besviken. Men det är ju å andra sidan den tänkande människans ständiga lott i detta samhälle?

Innan jag fullkomligen drunknar i sarkasm här så ska jag passa på att tala om att jag även upptäckt en ny hobby att syssla med här på kammaren. Det är hemmagjord manikyr som har stått på programmet idag, så nu blöder 8 av 10 nagelband och plåstren är slut. Blev jag vackrare? Är det ens möjligt? Kanske. Det får ligga i betraktarens ögon. Det blev dock inget solat idag. En magnecyl ser fortfarande ut som en leverfläck när jag lägger den på magen. Hoppla...

Har även haft ganska många besökare idag, och jag undrar om det var för att jag tidigare dristade mig till att skriva avsugning här på katewellings? Finns det verkligen så många perversa idioter som googlar könsord? Och är det i så fall den läsekretsen jag önskar mig? Ja varför inte? Därför funderar jag på att avsluta varje inlägg med några frejdliga könsord? Allt för att den breda massan ska beredas tillträde hit. Men tänker jag ett steg längre så låter jag ändå bli. Det är tydligen väldigt lätt att få sitt huvud photoshopat på en ukrainsk prostituerad och utlagd på diverse sidor nu för tiden. Så är du av den skolan, tack för titten men tack och hej.

Nu ska jag ta mig lite choklad innan det är dags att sova. Kanske skriver jag här imorgon också.


Christmas

This is my home, now.












Pretty gal, pretty home.

Merry Christmas.


Mina bloggtips

Jag läser rätt mycket bloggar på dagarna, vad ska man annars göra när skolboken väger lite för tungt i de späda frökenarmarna? Jag kommenterar dock sällan eller aldrig, så folk har nog ingen aning om vad jag läser, eller ens att jag läser. Hade tänkt lista lite bloggar här, men jag orkar fanimej inte. Vill ni ha reklam får ni höra av er. Jag kanske kan (om det är en bra dag) höja ert besöksantal med ca 5.

Nu kom posten. Ska nog gå igenom den n o g g r a n t. Något vettigt att göra idag i alla fall.


Förresten...

Medan jag kommer ihåg det så fick jag en fundering idag. Att jag nog har en gammal tant själ och en femårings humör förpackat i ett tjugofemårigt fodral. Snacka om Gott och Blandat?!

Och apropå Gott och Blandat så stör sig tanten (eller barnet) i mitt inre sig som fän på att man aldrig får tillräckligt många bitar sötlakrits och att den lakritspåse man kan köpa där bitarna ser likadana ut inte alls smakar likadant utan bara mjöligt och äckligt. Vill nån köpa 200 påsar G&B åt mig och plocka ut de goaste bitarna så vore det en fin julklapp?!

Kate Anka?

Har suttit och youtubat (tillägg ordlistan?) Best of Anna Anka. Försökte hitta en enda sak som vi har gemensamt och skulle kunna prata om utifall vi blev bordsgrannar på något fräsigt kalas. Avsugningar, träning, brosk och städning kan vi ju bara glömma, där har vi inga gemensamma intressen. Men något måste det ju finnas? Jag är inte heller något stort fan av smörmusik, och är inte överdrivet intresserad av trädgårdsdesign eller barnuppfostran. Men så slog det mig. Vi skulle ju kunna prata lite smått om det där att säga vad man tycker, och att inte krusa folk i onödan. Så så fick det bli. Känns skönt att veta vad jag ska ha för öppningsreplik om jag springer på Ankan. Dagens jobb är utfört.

Oj. Jag skrev avsugning på min blogg. Nu hittar nog många hit som söker på just det ordet via google. Spännande. Hej och välkomna!

Dagens låttext

Ola Magnell. Lite lagom snärtigt. Såhär på nattkröken.


När du tappat alla fästen och kontakter
Och blir varse ditt förödda kapital
När du rusat blint och hamnat på din akter
Och sörjer dina svikna ideal

När du saknar dina vänner och garanter
Och står mol allena på din piedestal
I en skock av illojala gratulanter
Som väntar sej att du ska hålla tal

Och när du inte längre har nån chans att vända
Och har tappat sista tråden till ditt trygga gamla liv
Ja det är då, först då som saker börjar hända
Å det är då som du kan börja skönja nya perspektiv

När de vägar där du går blir allt för glatta
Sen du lockats ut på livets hala is
När du känner att din tanke börjar fatta
Att du aldrig kommer till nåt paradis

När du inte längre känner dej så säker
På att Vänern inte flyter till Paris
Och när hundarna omkring dej står och bräker
Och din farsa står och ropar på polis

Och när du inte längre har nån chans att vända
Och har tappat sista tråden till ditt trygga gamla liv
ja det är då, först då som saker börjar hända
Å det är då som du kan börja skönja nya perspektiv

När de svarta molnen siktats över haven
Och du inte väntar precis nåt vanligt rusk
Medan Mussolini vänder sej i graven
För att Mogens har blivit fälld för skattefusk

När Sven Stolpe får Das Kapital i läxa
Och en Ivar för ett stunsigt temperament
När Donny Osmond låtit muschen växa
Och har blivit vald till Norges president

Och när de inte längre har nån chans att vända
Och har tappat sista tråden till sitt trygga gamla liv
Ja det är då, först då som saker börjar hända
Å det är då som de kan börja skönja nya perspektiv


Magnell är bra han, även om han är textsvagare än Hoola så har han ett bättre driv i musiken. Det är faktiskt omöjligt att välja någon utan dem...men en liten hissning på Hoola just den här veckan i alla fall.

Mina musikaliskt skadade vänner - spotify. Nu.

CSI:NY

Blev ingen säng, utan CSI:NY på Kanal 5... Imorgon ska jag plugga och kanske sola lite. Bäst jag skriver ut det i bloggen så ingen tror att jag försöker mörka... (Mörka - ha ha ha...) Men troligtvis lär jag vara för lat för att släpa mig ner på stan så det blir nog blåblek look ett tag till, vilket ju inte är det sämsta!

Nu har de precis avslöjat att det var den psykopatiske ex-mannen som dödade sin föredetta frus nya älskare. Otippat. Nu Criminal Minds på TVn men jag funderar starkt på att faktiskt gå och sova. Ansiktet är tvättat och tänderna bostade, så vad är det egentligen som hindrar mig? Att det ligger någon och snarkar därinne redan kanske. Och att soffan är så jäkla skön. Det blir nog kanske Criminal Minds också...bara lite till. Jag är en svag människa...

Kindergarten

Ikväll har vi suttit barnvakt åt Viggo, som nu är stora grabben och babblar på som en tant på kafferep. Roligast var han när vi satt och tittade på TV och jag lite snyggt försökte smyga upp min bok för att läsa ett par sidor. Sluta läsa nu! sa sötnosungen och slog igen min bok, och vem kan motstå ett guldlockigt charmtroll med röst som en mistlur?? Inte jag i alla fall! Fördelen med att sitta barnvakt är att man inte behöver uppfostra - han får köra med mig så mycket han vill, jag låter honom bestämma så håller han sig glad och go! Funderade på om jag var lika duktig att prata och göra saker i 2-års-åldern. Måste fråga mamma och pappa för jag kommer faktiskt inte ihåg!

Nu ser jag på Fringe. Eller på Fringe...egentligen tittar jag på Joshua Jackson. Han är ju för snygg den karln alltså. Där skulle jag nog inte banga. Inte alls.

Snart krypa ner i sängen. Först lite mer Harry Hole. Good shite.

Dagens tant- eller töntvarning

Jag har upptäckt att jag inte tycker om att vara ute när det är kallt och mörkt. Jag slumrar hellre i soffan med värmeljus och en god bok. Fegis...

I övrigt tycker jag att det borde vara fritt att gå ur kungahuset på samma sätt som man kan gå ur Svenska Kyrkan. Är det frivilligt att vara religiös borde det väl vara frivilligt att vara monarkist?

(Och det blev Rödhake tidigare idag, dvs. ingen promenad. Överraskande?)

Mysdag!

Dagen fortsätter i samma positiva anda som jag hade planerat. Nu har jag smort benen och sitter här vid datorn. Läser halvtaskiga fjortisbloggar och lyssnar på Hoola Bandoola Band. Just nu Hercules. Vilken jävla låt!

Ska uppmana orken att antingen gå en promenad eller gå ner i källaren och plocka upp Rödhake, en gammal god deckare som jag känner för att läsa om. Eftersom jag är jag lär det ju bli källaren!

Domedagen närmar sej,
det säger dom allihopa.
Siare och profeter
ser slutet komma mot oss.
Men om livet är ett helvete för många
och ett paradis för få,
va'fan snackar dom då om domeda'n för,
då är det ju samma nu som då!

Bra musik och en god bok, det är fanimej balsam för själen. Snart ska jag slänga in lite Ola Magnell också, bara för att ytterligare spä på nostalgitrippen. Det är något visst med svensk progg. Det är det faktiskt.

Imorgon ska jag...

Imorgon, som blir idag om fem minuter, har jag en massa saker som ska göras. Men uteslutande bra saker. Har nämligen bestämt mig för att släppa all prestation ett tag och bara göra saker som känns bra och roliga. Det har lett till att min morgondag kommer att se ut ungefär såhär:

Ingen väckarklocka...tänker sova tills jag vaknar.

Köpa ny bok och läsa den.

Ta hand om kroppen lite - lång dusch, lyxig bodylotion, varm morgonrock

Efterlängtade potatisbullar till lunch

Dammsuga (ja faktiskt!)

Favoritmiddag

TV-mys


Och imorn tänker jag inte ha ett dugg dåligt samvete över att jag gör precis det jag vill och inte ett dugg mer! Så det så!


RSS 2.0