Jag är LEDIG!

Och när jag skriver ledig menar jag ledig. Det finns inte ett måste på min klarblå horisont idag. Förutom att jag ska svänga ihop en potatissallad tills ikväll, vilket knappast kan ses som jobbigt.

Läs det igen: JAG är LEDIG.

Ska firas med något gott att äta till lunch. En tio soltimmar på balkongen. En god bok. Klev inte upp förrän kvart över tio. Kära älskade underbara liv. Såna här dagar mår man.

Och det är väl så att ju mer man slitit innan sin lediga dag, desto mer uppskattar man den. Inte för att Spartas soldater nånsin fick semester, men de hade nog uppskattat det. Rätt rejält. Så känns det nu. Jag har krigat klart for now. Låt mig njuta!



Hejdå stödord. Hejdå Wolvén. Nice knowing you...
Nu Härnöhallen. Inköp av godsaker. Inköp av bok. Inköp av glass?
Trevlig Valborg ni som läser.

Glöm inte bort djuren

Först och främst. Djur är bättre än människor. De är charmigare, renligare och ärligare. Jag umgås hellre med mina katter än med de flesta människor. När som helst.

Eftersom mitt hjärta blöder för missar har jag valt att göra såhär. Gör det du också. Kom igen för fan. Annars kommer jag hem till dig och kissar i din brevlåda. Gör nåt bra. Du behöver inte berätta för nån att du är human. Eller säger man human när man är snäll med djur? Whatever, släpp loss lädret nu och gör nåt bra. Basta.

Idag hypas alltså stöd till djur. Do it. Come on and DO it.


Golf golf golf golf golf golf golf...

Helvete det gäller att lägga sig i hårdträning nu. Svingen sitter inte som den ska. Påminner mer om en gammal dam som slåss med krycka. Tiger Woods, hur gör du?

Två tentor avklarade idag. En bra, en sådär. Ska bli spännande att få se resultatet.

Nu sova, hjärnhalvorna slåss vilt med varandra. Imorn grillfest på Hälletorp!

En pappadag

Mor på kurs vilket innebär att jag och min far ätit Sibyllamat och ser på TV. Utan mamma äter vi mat ur frigolitförpackningar. Vi ska nog vara glada att vi har min mor.

Vi är rätt lika jag och min far, på gott och ont. Nobelprisvinnande intellekt, stark integritet och en sund livsåskådning. Säger jag. Ni kanske skulle kalla oss tvära jävlar som tycker att vi alltid har rätt.

Klart är dock att vi är rätt kulinariskt handikappade. Min far på grund av bristande kunskap. Jag på grund av bristande motivation. Tack Korvis för att vi slipper svältdöden. Hur kan mamma göra såhär? Nästa gång hoppas jag att hon lämnar en färdiglagad fryslåda...

I övrigt kör jag dubbla tentaplugg. Går ju helt enkelt lyyysande. Den som lever får se. Men är man bra så är man.

Hemma sitter min sötnos. Eller sitter och sitter. Jag antar att han har intagit ryggläge framför TVn. Jag längtar tills han också kan följa med ner utan att dö nysdöden. Ljuva dag. Då ska jag trycka upp prins Philip i näsan på honom. Återstår att se om han får något ansikte kvar. Prins Philip låter sig inte tryckas upp i folks ansikten hur som helst.

Nu ska jag ta TV-dosan. Den senaste timmen har det visats speedway. Nu ska jag se The Mentalist. Basta!

F*ck you, f*ck you very very much

Tenta imorn, så hej då Härnö.

Ikväll ska jag njuta i Beverly Hills, inhalera sjuka mängder päls och gå på gräsmatta. Så lägenhetsjävlel - fuck you very very very  much! Catch you on the flipside...


Dåligt uppfostrade barn

Jag tål dem inte. Verkligen inte. Jag vet inte vad hos mig som skapar en sån ilska, men ouppfostrade barn får mig att bli mordisk. Därmed inte sagt att man ska gå till överdrift. Lagom ÄR bäst. Men en viss typ av snorungar får mig att vilja ta fram yxan. Så där ja, avreagerad och fin.

ADHD för vuxna?

Det är ju stört omöjligt att motivera sig när solen åtminstone halv-skiner ute. Om jag hade varit en sämre(?) människa hade jag genast rattat Volvon till Äbro och köpt Vrakets största mjukglass. Istället riskaka och skolbok. Och lite blogg. Men bara lite, som belöning. Ett år kvar på den träsmakande skolbänken. Sen äger jag världen. Som vi ska fira min andra examen. Bäva Härnösand. Snart - snart - är jag vuxen. Hurra hurra hurra.


Din blivande chef?

Tips för er med koll!

Nu behöver ni inte sitta framför datorn längre och tänka "asch, vad var det nu jag skulle kolla" Med prenumeration blir det busenkelt att hålla koll på mig. Så prenumerera nu era senila stackare, så ni inte missar ett enda visdomsord från er KateW. Hasta, basta.


BioResonansTerapi - till alla allergiker

Jag hoppas på retroaktiva sponsorpengar än en gång...

Min sambo håller på att försöka bli av med sina hälsoproblem - pollen, päls, kvalster, magproblem osv. osv. (var inte mycket som funkade som det skulle om man säger så). Det gör han med brt (finns på www.brt.nu) och ändrad kosthållning. Dvs. ingen mjölk, inget mjöl och ingen vetestärkelse på ett helt år. Det, i kombination med behandling, ska låta kroppen läka.

Ni som är läkare, jag vet att ni skrattar er harmynta just nu. Men det gör ingenting. Vi har bara positivt att säga om den holistiska synen på kroppen so far. Även att det här används i medicinskt syfte inom sjukvården i ex. Tyskland. Jag gillar det.

Men man ska vara sjukt taggad. Ingen Dajmstrut på 12 månader, inga baugetter med skagen, inga smörgåstårtor, vanliga tårtor eller lasagner. Ingen pizza, ingen burgare med bröd. Bara havre och soja, havre och soja. Och riskakor. Massor med riskakor. 

Men lider ni av svåra allergiska besvär tycker jag att ni ska kolla upp det. Jag tror på det. Johan har blivit grymt mycket bättre bara under de två månader vi har hållit på. Kostar kring 3000 spänn för allt, vilket är ungefär vad vi brände på ett halvår på nässpray/Bricanyl/allergitabletter som inte funkade... lätt värt, och helt naturligt, dvs. inga biverkningar heller. Good luck! 

Reklam Reklam!!

Ja det är sant. Jag tänker promota här på katewellings.blogg.se. Skäms på mig. Jag kan dock stilla era brydda hjärnor med att jag inte har fått ett sponsorkontrakt. Jag skulle aldrig acceptera att få pengar för att göra ingenting... Eller skulle jag? Intresserade företag kan i alla fall ta kontakt, så ska jag fundera på saken.

Igår fyllde ju min fader år som sagt, och eftersom han är min far så ville han inte ha någon fest eller uppvaktning. Vi rymmer snart till Åland, men i väntan på det rymde vi ända till Njurunda. Lörudden och det ack så mys-pittoreska Dingesjö Wärdshus fick äran att ha oss som gäster. Och vilken god mat de hade. Fläskfilé (nöff nöff igen...) med klyftisar, grönt och pepparsås. Jag gillar inte variation i kosten så särskilt mycket...





Det finns folk som säger att min moder och jag är lika. No shit Sherlock.

Även att jag skulle kunna tänka mig ett sommarhus på Lörudden. Det är något visst med klippor och hav. Vackert så det svider i ögonen. Johan hittade "sin" båt, men vi lät bli att bli kriminella.






Finns det en fyr (även om den är liten) ska man klättra upp i den...

Sammanfattningsvis en jäkligt bra dag med de tre människor jag gillar mest i världen. God mat och fint väder, det behöver inte vara mer än så för att livet ska kännas helt klart värt. Tänk på det ni som jagar efter saker ni aldrig kan få. Man kommer långt med solsken och fläskfilé.

Wolvén

Japp, idag ska det läsas. Och läsas och läsas. Tenta på onsdag, inte särskilt bra framförhållning. Men jag vill vara färdig nu faktiskt.

Jag har pluggat i ett, med ett uppehåll på dryga halvåret sen jag var sju år gammal. Det blir nästan 18 år i sträck. Och visst är det roligt, men CSN är snåla och jag tycker om att handla. Ergo - jag vill bli färdig.

Snart är det maj också, trevligt värre. Sommaren ska tillbringas med att grilla, skrika Fore och steka brännan på balkongen. Sen ska jag ju jobba lite också, men inte överdrivet mycket. Drygt tre veckors utspridd semester, så mycket har jag aldrig haft sen jag blev "vuxen"...

Mätt och hemma

Nu har min far fyllt 60. Han gjorde det givetvis utan pukor och trumpeter, men med god mat och tårta. Bilder kommer, från roadtrip och lunch/middag.

Nu har hus kollats av. Fina hus på fula ställen. Vägen till Öppom är inte bra. Inte bra alls. Ny plan KateW...

Har även sett min fars ögon tindra idag som en liten gosses på julafton. En kolsyrepistol kan göra underverk.

Nu tvätthängning och dusch. Imorn plugg plugg plugg. Spännande liv, oh ja.

Armar

De kvinnor som hävdar att de går igång på ådriga underarmar. Varsågod, Sylvester Stallone anno 2008 borde få det att vattnas lite varstans på er.

Gods och gårdar

Hur långt är det egentligen till Indal? Det ser inte så långt ut. Men fint var det. Åsa-fint.

Men vad är väl en bal på slottet, vem behöver egentligen en egen hästgård med pool?

Sveriges smartaste barn

Varför fanns inte det när jag var liten. Jag hade fan sopat banan med allt och alla. Det är inte lika imponerande att jag dominerar nu, 25 år gammal. Too little too late KateW. Synd.

Ingen pizza för oss, däremot thai. Om Anna Skipper har rätt blir det jobbigt.

On the road again

Mot Huddik - metropolen. Domen över sambon ska falla. Blir det riskaka en månad till? Lär bli solsken i blick hemma i  så fall...

Hållen Eder tummar.

Födelsedagsfikat

Bättre sent än aldrig sa räven om rönnbären?


Sista bästa

Jag dementerar. En av mina all-time highs visas på Tv4 nu. Kill Bill 2.
Och vad gör det att jag har dem på DVD. Att jag har sett dem sisådär en 15 gånger.
Jag ser dem igen. Och igen. Och igen...

Andra rullar som bufflar sig in på min topplista är

The Boondock Saints
Reservoir Dogs
Trainspotting
Gudfadern (originellt nog)
The Usual Suspects
Life of Brian
Snatch
Lock Stock and two Smoking Barrels
Scarface

Bland de mer överskattade produktionerna höjer jag ett varningens finger för

Pulp Fiction (I just don't like it)
Fargo
Matrix-trilogin

Visa mig din videohylla och jag skall säga dig vem du är.
I min videohylla står nästan uteslutande inspelade episoder av Doktorn kan komma.
God natt.

Kvalitet?

I min blogg går kvantitet före kvalitet. Bara ifall ni undrade...
Jag har nämligen en man som gärna sover på kvällarna.
Och inte gillar jag fredagsfilmerna heller. Sprit är heller inte nåt jag är sugen på.
Kändisbloggarna är redan lästa. Aftonbladet likaså.
Jag är för lat för att promenera.
Jag är narcissist.
Jag tycker själv att jag är jäkligt intressant.

Så läs för all del.

Och så bilderna...

Glömde att jag tog bilder idag. Varsågoda.


Min tröja. Ett fynd.


Min Johan. Också ett fynd. Ingen rea dock.


Min bra-att-ha-handväska. Choklad, vatten, vantar, solglasögon, pocketbok. Och så vidare...


Ungefär tio minuter innan expediten gick ut på lagret och hängde sig.


Vem har sagt att tjat inte lönar sig?

Vad säger ni nu om Nogger Black?

För de av er som minns folkstormen mot GB. Idag kan man på aftonbladet.se se en videolänk. Rubriken lyder Här läxar Sofi Fahrman upp Tommy Hilfiger: "Bort med det svarta".

Vad säger Jämo om Fahrmans uttalande?
Sambo sover. Jag är inte särskilt trött. Imorn blir det Huddik och kanske en pizza?
Fyndade en Peak-tröja idag, 50% off. Den kändes ändå dyr. Men snygg. Så snygg.

Gudarna gråter

Idag har vi förstört en pojkes liv. Han var blond, ung och hade ett hoppfullt uttryck i ögonen. Han hade sitt drömjobb och livet var gott.

Sen klev jag och min sambo in på Dormy, på jakt efter ett par golfskor för knöliga fötter.

En timme och fyrtiofem minuter senare hade ljuset slocknat i pojkens ögon. Hans fina skoavdelning var ett minne blott. Men vi hittade till sist ett par skor. Och en tröja. Och ett par strumpor. Och bollar.

Ett tips om ni tänkt begå ett brott är att köpa ett par golfskor på Dormy och använda dem. De är nämligen proppfulla med min sambos DNA. Allihop... Alla 32 paren.


...och nej

Barnkläderna var inte till oss. Ni har inte snubblat på veckans stora nyhet. Tyvärr (eller inte)

Shopping med Ellen

Ja sånt kan man också göra istället för att plugga en dag som denna när solen skiner som om den hade betalt för det.
Vita tygskor, presentpapper, barnkläder och pizzabuffé. En inte helt oäven dag.

Lekte även kandidat till Årets flickvän och stylade upp sambon med ett par svarta linnebyxor.
Han tar sig, han tar sig.

Nu leks det sekreterare med slickning av kuvert. God smak det där...

Aftonen bjuder på Birsta och fläskfilé. Mycket fläskfilé i detta hus. Nöff nöff.

God damn it...again!

Jag är så jäkla trött och less på att alltid känna mig splittrad i 5... Man ska jobba, plugga, ha brf:en, vara sambo och vara vän. Det går ju fanimej inte. Det är helt omöjligt att göra ett bra "jobb" på alla dessa poster. Helt och fullt unmöglisch!

Framförhållning

Framförhållning är min käpphäst numero uno, för allt annat än matlagning. Det finns få saker som rubbar mina cirklar så som människor utan framförhållning. Jag blir så ilsk att jag känner hur nackhåret krullar sig. Planera för fan, vi har annat för oss också!

Nattens boktips

Såhär i nattens sena timma (åtminstone för oss som är 25 på det 65:e) ligger jag och klurar lite på vilka bokskatter jag skulle sno med mig ut om lägenheten brann upp. Fast du skulle jag nog låta böckerna brinna och köpa nya, och rädda sambon, datorn och fotoalbumen istället. Men ni förstår kanske vad jag menar. (Reds.anm. förstår ni inte det är troligen även kommande litteratur för avancerad, och ni kan således sluta läsa nu och gå och noppa ögonbrynen)

Jag bör först och främst varna er att jag är en nörd i ordets rätta bemärkelse när det kommer till det skrivna ordet. Sedan den späda åldern av 3 bast har jag fullkomligen slukat allt läsbart jag har kunnat lägga mina frityrflottiga fingrar på. I tonåren hade jag vänner som kände likadant inför CD-skivan, men denna produkt kunde aldrig (trots idoga försök) konkurrera ut boken i min värld. Fast jag har en icke obetydlig samling trevliga plattor som dammar i förrådet. Jag kan även med fördel läsa böcker om och om igen. Bara för att de är så roliga/finurliga/underbara. Böcker som står sig i min värld är bl.a.

1. Dennis Lehanes underbara Patrick Kenzie-svit. Bubba Rogowski jag ÄLSKAR dig!
2. Sjöwall/Wahlöös klassiker Roman om ett brott. Kristiansson/Kvastmo/Kvant kryddar en trist vardag när som helst.
3. Reginald Hill. För det mustiga bildspråket och de semi-intellektuella referenserna.
4. Thomas Harris - Hannibal. Den boken fick ett oförtjänt dåligt rykte efter filmen.
5. Elsie Johanssons Nancy-trilogi. För att jag gråter. Varenda gång.

Läs läs LÄS! Börja uppifrån. Eller nerifrån. Bara ni läser. Det finns (tack gode gud) mer än Liza Marklund här i världen.

Köp en QP Cheese med plusmeny!

Igår kilade jag in på bokhandeln och såg att den alltid lika underhållande Anna Skipper kommit ut med en bok om nyttig matlagning. Tryckkokat är tydligen tha shit 2009, lär ju bli ruskigt mumsigt... Men det fick mig i alla fall att börja fundera lite. Kring maten och ätandet.

Jag har finfina tjejer i min bekantskapskrets, med fina figurer och jättesöta ansikten som inte vågar beställa en plusmeny på McD för att de känner sig så tjocka att folk tittar. Det är fanimej bedrövligt. Visst, jag håller med om att man har ett ansvar mot sig själv, att inte låta kroppen förfalla till den grad att det påverkar hälsan. Men det här är alltså fullt normalbyggda tjejer vi pratar om, som kanske inte kan spela Lilla fågel Blå på sina revben, men ändå har många många QP kvar innan de måste specialbeställa kläder.

Egentligen bär det mig emot att ägna ett helt inlägg åt mat, men snälla nån, vad är det som händer med världen?

Jag lovar, här och nu, att aldrig mer klaga över mitt utseende. När min McDonalds-röv släpar i marken och jag måste gå på tvären in genom dörren så ska jag istället lägga upp ett stort garv och stolt berätta om alla ätar-tävlingsrekord jag satt. Det måste ju bli så, det fattar ni väl? Allt annat vore ju att idiotförklara de val jag nu gör - flottet före figuren!

Nu blir det sängen med prinsen. Han är för go min käre sambo :)



Tack gode gud att tiden går!

Surfing on the In-ter-net, upptäckandes yippie.nu:s vimmelbilder. Time flies my friends, not my cup of tea anymore. Känner inte minsta lilla ryckning i party-tarmen. Skönt. Tiden går och också hjältar blir gamla, och de får hoppas att de yngre vill ta vid. Huvudet på spiken som vanligt Afzelius, hur kunde du besjunga hela mitt liv i förtid fast vi aldrig träffades? Märklig man.

When is enough enough?

Jag behöver en förändring.nu. Punkt nu precis.
Just nu känner jag mig inte vacker, inte spännande och inte spirituell. Jag känner mig inte ens särskilt smart.
Kan så mycket sitta i min risiga hårfärg?

Jag behöver bruna ben och blonda slingor. Vita tänder och en bra bok. Allt annat har jag ju redan.

Ge mig en morot och en isvatten. Tackar!


Jäkla Erica!!

Min kompis Erica vet inte om det här ännu, men jag är riktigt riktigt sur på henne alltså!!

Såhär lyder historien: Mina kära föräldrar har aldrig med ett ord yppat att det är särskilt gulligt med småttingar, eller hintat nåt om att de tycker att det är dags för barnbarn. Skönt tycker jag - ingen press. Men så kommer Erica och hälsar på med den sötaste lilla 1,5-åringen på den här sidan ekvatorn, och helt plötsligt har jag på en och samma dag fått höra av båda mina föräldrar vad otoligt söt Viggo var. Så tack SÅ JÄVLA MYCKET Erica, nu har du väckt en massa konstiga idéer i mina föräldrars huvuden, att det ska komma såna där småttingar en vacker dag!!! Det här ska du få för sen! ;)

I övrigt en riktigt bra dag, solsken och fint,och jag hann till och med ett besök hos pappa på vedbacken på hemvägen. Det är lätt att leva vissa dagar.


Min fader och hans ved!


Världens tjusigaste kattpojke - Hans Höghet Prins Philip :)


Snö bort, pool fylld - NU tack!

Nu blir det lite sent-omsider-plugg tills sötnosen kommer från kneget! På menyn står fläskfilé, och ikväll ska vi bara vara på tumanhand och mysa i soffan. Gött värre!

Trött!

Pust och stånk, igår fyllde ju min käre sambo år, så vi invaderades av hela hans klan under aftonen :) Skojigt och trevligt, men man somnade ovaggat igår vill jag lova! Så nu ska jag hoppa i bilen och fara ner till Sundsvall, uppdatering + bilder kommer i eftermiddag/ikväll.

Tack o tack :)

Nu är spåren efter aftonens mysfika undanröjda, och jag måste säga att vi hade det väldans trevligt. Maten "smake bra" och folket socialiserade i äkta Djursholmsanda (skaldjursplatååå)!


"Vad har du under blusen Rut?"


Smile, the cameraman said, smile!


Killen som stal showen bara genom att äta, bajsa och skrika lite. Livet är orättvist ;)

Och pressysar fick vi också, från Fia och Fredde, Marie, AK, Jim och Jebus (a.k.a. Ossian), Ellen, Matte och Nicke! Stort tack sötnosar!! :D


Till Åsa från Emma/Till Johan från B-P-maffian och Ossian :)


Tycker mina vänner att jag läser mycket?? Hmmm...


"Bättre än fällen att ha i fjällen"

Sammanfattningsvis en sån där kväll som blir skön - goda vänner, god mat och givetvis presenter ;) Ni får gärna göra det här till en tradition, låt säga varje...vecka? Månad? En gång om året känns lite lite om ni frågar mig ;)

Nej nu ska jag lägga mig i sängen och inviga Emmas present - en massageolja i fast form som ser ut som ett doftljus och smälter när man lägger den på huden. Mumsigt värre!! Borde väl egentligen läsa ett kapitel ur min husmorsbok också, så kära läsare har ni några etikettrelaterade frågor kan ni hädanefter ställa dem här, på KateWellings.blogg.se! Ingen fråga är för dum eller udda, KateW har svar på allt!

Fick även den stora äran att klippa min sötnos inför hans stora dag imorgon! Visst blev han alldeles alldeles bedårande?

Night night från plutmunnen och snusläppen!

Manna från himlen?

Just nu är jag lite ledsen fast glad.

Jag hade ju sökt ett jobb inom en koncern där jag verkligen kan tänka mig att jobba sen. Minus med detta jobb var att det var rätt långt ner i lönelistan, dvs. ett steg nedåt motför vad jag har nu. Det ligger dessutom i Sundsvall, och skulle pågå hela sommaren and then some, så jag skulle inte få någon semester. På plussidan, på den STORA plussidan ligger att det är ett namnkunnigt företag inom branschen, som dessutom har ett traineeprogram som jag är jättesugen att gå efter avslutade studier.
Alltså har jag hållit min arbetsgivare här i stan på halster, och verkligen försökt förhala beslutet tills jag hört något från detta Sundsvallsjobb. Ringde Sundsvallsjobbet förra veckan, och fick då beskedet att alla tjänster skulle tillsättas i veckan som var. Ergo: när jag inte hört nåt på måndag morgon knatade jag ner på mitt gamla jobb och fixade en sommar till där, med betald semester och bekväma arbetstider. Idag - IDAG - ringer jobbet jag har sökt och frågar om jag vill komma på en intervju, och jag bankar skallen i väggen. Varför kunde de inte ha skickat ett mail eller ringt mig förra veckan och talat om att rekryteringen skulle dra ut på tiden? Nu sitter jag i valet och kvalet, men har egentligen redan bestämt mig. Jag tänker inte vara taskig och jävlig och backa ur från det jobb jag redan har tackat ja till. Känns som om jag sätter en massa människor i pisset då... Samtidigt så är jag så himla glad att de ville ha mig, och det känns som om jag kastar bort en himla chans att avancera inom en koncern där jag verkligen kan se mig själv i framtiden. Vad fan ska jag göra???

Hjälp mig nån då!!!!!

Jag hatar Specsavers

Om jag har en stor lapp på luckan (lådan) som säger att jag inte vill ha reklam, då tror jag ju i min heliga enfald att bör slippa erbjudanden av typen "ta 2 kaffe betala för 1". Jag har inget intresse av att SCA Forest ska utarma planeten för att jag ska sträcka ryggen bärande erbjudanden från Lidl, Siba och Stadium raka spåret i pappersåtervinningen. Det känns liksom lite omständigt.
Och so far so good, men nu har den geniala marknadsföringsansvarige på Specsavers kommit på ett finurligt sätt att lura på mig sina satans erbjudanden. De adresseras nämligen direkt till mig, i - hålli er - seriösa fönsterkuvert! Har gjort en enda synundersökning på Specsavers när jag var typ 16 år, och det är alltså denna undersökning som jag än idag får sota för. Låt det bli en läxa barn - era gamla synder kommer ikapp er, var så säkra...

Annars har jag varit duktig duktig duktig nu, kolla vad det ser gott ut!



Fick smälla mig själv på fingrarna mer än en gång när jag höll på med mitt chokladdoppande, inte en gubbe slank över mina hungriga läppar. I övrigt tycker jag att naturen där har sagt sitt ifråga om en hel del saker som porrskadade män i tonåren vill hålla på med. Vi tjejer har inget alls emot sliskiga krämiga saker, men eftersom Gud inte gjorde så att det ni vill ska smaka bra smakar choklad så är det nog inte meningen att det ska ätas heller?! Eller vad tror ni?

Nu ska jag skutta in i duschen, vore ju pinsamt om min blotta uppenbarelse förstör folks aptit. Sen ska jag bara skära lite bröd och röra ihop två röror (röra en röra?) Sen är we good to go!

Lönerna och feminismen



Fniss fniss och fniss. Ät på den feministiskt initiativ. :)

Just another tuesday morning

Skyar på himlen och lite lätt irritation i min hjärna.
Jag vet inte riktigt varför vissa saker gör mig irriterad, men jag antar att det blir som ett sandkorn i en mussla, saker som skaver och blir större. Som en blåsa på insidan av läppen som man inte kan låta bli att känna på med tungan ungefär.

Ikväll blir det i alla fall tårta, trevligt umgänge och relax - troligtvis precis vad jag behöver för att shapa upp mig. Har även en massa roliga förberedelser att se framemot, jag gillar verkligen att slaska ihop tårtor och annat skoj. Har dock inte bakat en egen tårta på ungeför 10 år, så vi får se om det gamla receptet sitter där det ska. För en bra hembakt tårta är ju ungefär 100 gånger godare än de köpta, jag kan inte komma ifrån det. Min mammas choklad- och jordgubbstårta for example, den kan man faktiskt döda för, den enda tårta som jag någonsin tagit tre bitar av. Återstår att se om min blir lika smaklig!

Hoppas eran dag blir bra, passa på att läsa ikapp er på KateWellings nu, medan det är molnigt ;)

Billig present? Ge bort SAAB!

Nu slår GM ifrån sig med båda händerna och dumpar det svenska flaggskeppet som en het potatis. Lite tragiskt kan tyckas, men vem är egentligen förvånad? Och att det hela bottnar i endast finanskrisen är skitsnack, folk är inte dummare än att de inser att den dagen vi förbrukar jordens förråd av icke-förnybara resurser så står vi med ballen i det berömda brevinkastet! Vem vill ha en bensinbil när det kostar multum att köra den, och SAAB har väl inte gjort sig kända för sina bränslesnåla modeller? Samma sak för Volvo, jag tror att de är de enda stora märken som inte har en seriös miljöbil/småbil.

...säger tjejen som rattar en V70, medan henens sambo kör en Vector turbo... skenheligheten osar genom öronen.

Men skämt åsido skiter jag faktiskt fullständigt i vad jag rattar för fordon. Jag tyckte "bullen" var världens grymmaste bil (min Clio, reds. amn.) och jag hade aldrig gått och köpt mig en Volvo kombi direkt... En del av mig vill ha en gammal Volvo kombi, typ årsmodell 95 som man bara kan skita i, parkera sjukt nära andra människors bildörrar och kasta in allt man vill oavsett hur rent eller icke-rent det är... Men samtidigt är jag ju något av en posh little pantsy, jag gillar att ha en fräsch bil, som luktar gott och har metallic-lack och skinnklädsel. Samtidigt skulle jag aldrig tänka tanken att slanta upp 100 lax för en bil, hallå världen, man kan köra ett hus istället?!?!

Nej nu är jag trött, det blir mest blah blah blah från KateWellings just nu... Night night och köp inga stadsjeepar, ni blir bara lurade... Adios.

Det blir så ibland...

Ibland stör jag mig på väldigt väldigt konstiga saker, dvs. saker som en PK-människa egentligen inte får störa sig på. Men vad ska man göra åt det, man är den man är även om det är obekvämt ibland. Säger ni också alltid vad ni tycker även om saker som man inte "får" tycka?

Ska bli riktigt skojigt imorn, jag ska ägna dagen åt bakande och handlande. har varit 2 svängar på ICA, men det är ändå alltid nåt man glömmer. Imorn måste jag komma ihåg cider och turkisk youghurt. Och fetaost, helt klart fetaost.

My name is Earl nu - jag fattar inte att han inte knutit fast Randy ute i skogen och glömt honom där för länge sen. Men så har jag ju nu en gång för alla väldigt svårt för dumma människor. Night night!


God damnit...

Alltså kära kära läsare - inte fasen sitter ni väl inne nu??

Jag tackar Gud och de himmelska makterna för laptopen, och den i väggen infällda balkongen som så att jag kan sitta ute utan vind och bli lite brandbilsröd - min favoritfärg... Undrar om det var det Nitsche menade när hon associerade oss till färger och tyckte att min färg var röd - var det så va va va, Frida?! :)

Som ni säkert har sett på korten i inlägget innan så fick jag alltså en ganska röd näsa efter Stöten 09...vilket är något jag tänker försöka spinna vidare på. Efter att ha genomlidit förra sommaren i en nyans som bäst kan beskrivas som "lik-vit" så är jag taggad till max över att redan ha fått fräknar. Gillar man dessutom inte att ligga i solariet (I can do it, men det är inget jag längtar till), så tar man tacksamt emot att färg man kan få på naturlig väg. Men varför blir jag inte brun runt ögonen?

Har surfat runt lite efter smidig plockmat inför morgondagen, och kommit fram till att baugette, tzatsiki, pastasallad med olivtapenade och lite plock-frukt och kex blir en smidig lösning, som ska upprepas på firande no.2 on Wednesday. Givetvis avslutat med min hemmagjorda tårta - jag lovar att min kaffe-chokladcreme k**llar munnen ganska rejält!

Usch det är inte varmt härute nu, inte för fem öre. Sitter i Johans lätt ofräscha arbetsjacka och längtar efter bikini. Citronträdet gör dock att jag får lite medelhavskänsla, och nu är det faktiskt bara ett par äckliga snöhögar kvar utanför fönstren. Vik hädan satan!




Snart så...äntligen börjar det kännas som sommar. Och jag ska ha semester, tralalalala... Ska bli så jäkla skönt, försök dra upp mig ur poolen då säger jag bara...ni lär få problem med det!!

Nej, nu ska jag blunda mot solen ett tag till, sen ska det väl troligtvis städas lite och fixas en middag. Skön slackerdag det här :)

Bye bye, ut i solen med er!

Zum Geburtstag viel Glück!

Nu är födelsedagen firad i Sälen med pompa och ståt (dvs. god middag, sång, presenter och tårta) Av mina kära vänner i stugan fick jag ett par nickade mjukisar...såna som bara de riktigt coola kidsen får ha. Så from now on kan ni kalla mig Esa, och bara Esa ;)

Sötnosen hade verkligen lyxat till det, han vet hur trött och seg jag har varit, och hur mycket jag har att göra...så då fick jag en Spa-vistelse att njuta av, och det ska bli så gudomligt skönt. Sen var inte kamera-caset och det e n o r m a minneskortet helt fel heller :) Från mor och far ramlade det in ett sprillans golfset, så nu blir jag giftig på banan. King Cobra=giftig=ha ha ha...

Det jag vill ha sagt med det är att jag tycker att ni alla är helt och fullt underbara. Jag har faktiskt haft en sjujävla tur som fått en helt underbar familj som ställer upp i alla väder, en sambo som är min drömman personifierad och en hel hög med vänner som är grymma som satan och gillar mig för den pensio-bitch jag nu en gång för alla är ;)

Just nu sitter jag på ballis, tog en ledig dag och sket högaktningsfullt i Dicks PM... Lite dåligt, men jag tycker samtidigt att jag förtjänar att vara lite oansvarig för en gångs skull. Det här är min vecka, MIN vecka, och den tänker jag spendera med att göra sånt jag gillar. När solen försvunnit ska jag skutta in och börja fixa lite med maten tills imorn, skippar den klassiska smörgåstårtan och kör på lättare buffétilltugg istället, plus min hemmagjorda grädd- och frukttårta såklart! Ska även gnugga geniknölarna och hitta på nåt som min älskade älskade sambo kan äta, han höll på att bryta ihop i telefonen nyss att han inte kan käka min goda tårta. Ska bli så skönt när han kan äta som en normal människa igen!

Nej, nu ska jag mumsa i mig min strachiatella sandwich och bara må gott. Och kom ihåg:

JAG SKICKAR INTE UT NÅGRA INBJUDNINGAR TILL ATT KOMMA HIT IMORN, DVS. JAG RINGER INTE ELLER SKICKAR MESS. MEN TILLHÖR DU MIN OCH JOHANS VÄNKRETS OCH VILL KOMMA HIT OCH ÄTA TÅRTA MED OSS ÄR DU VÄLDIGT VÄLKOMMEN :)
(Vill du inte/kan du inte så är vi inte kompisar längre., och du kan dra för fan i våld...)

Bye bye bloggen!


Hello Stöten!!!

Stöten 2009 in pictures - enjoy!

                                        

Som synes var det en kick-ass-trip, som avslutades med att jag och Ellen tog oss en liten utlandssemester och upplevde det norska klimatet. Temat för resan blev så småningom vem som kunde göra den bästa "bakåt-kullerbyttan", och vissa mådde nog sämre än andra imorse! Men nu är jag i alla fall 25...going on 45! Tack Stöten 2009! :)

Hemma och gammal!!

Nu har er KateWellings kommit hem igen, ett helt år äldre :) Bilder och skvaller från trippen kommer så småningom, men först ska vi packa upp och vila en stund. Stort tack till mina söta vänner som förgyllde resan med tårta, sång och paket! Ni är för himla bra ni!

Alla nära och kära som inte hängde med till Sälen (plus ni som var med givetvis) är välkomna till oss på tårta kring 19-snåret på tisdag (då dubbelfirar vi Johan och mig)!!

KateWellings filosoferar och självrannsakar...

Horoskop för Väduren...(favorit i repris)

Väduren är en ganska lustig person egentligen...hon har en massa moraliska föresatser om vad som är rätt och fel, men hon bryter mot dem om det gagnar henne. Hon tycker inte om att vara ovän med människor, men hon kan heller aldrig svälja en oförrätt. Hon respekterar auktoriteter, men hatar när folk försöker mästra henne och kan göra tvärtemot vad hon ursprungligen har tänkt, bara för att hon inte tänker känna sig tvingad till någonting.
När Väduren känner sig orättvist behandlad kommer de storvulna orden fram, och hon mästrar vem som helst med sin vassa tunga och oantastliga retorik. Själv tycker dock Väduren att hon är en snäll motståndare i diskussioner, som ger andra tillfälle att säga sitt.
Väduren är en ensamvarg, som hellre umgås i mindre intima grupper än vid stora uppstyltade middagar. Hon har noggrant och på goda grunder valt ut sina nära och kära, och hon tolererar ingen form av svekfullt beteende från sin innersta krets. - då är det adjö. Väduren är oförsonlig, och har lite eller inget till övers för människor som inte ger henne positiv energi. Väduren har inga problem att klippa vänskapsband.

Vädurens starka sidor: Hon är trogen, frispråkig och i avsaknande av falskhet. Hon har lärt sig konsten att säga nej, vilket innebär att ett glatt "ja" från Väduren betyder just ett glatt "ja".

Vädurens svaga sidor: Hon är kontrollerande, och anser sig allt som oftast ha rätt. Att övertyga en Vädur om något är i den närmaste omöjligt. Väduren kan aldrig acceptera att komma i andra hand bland sina kära - hon ska vara prio ett vid alla tillfällen.

Vinn en Vädur: Romantiskt sett är Väduren enkel och billig i drift. Dyra middagar och resor imponerar inte på en Vädur. Däremot bör du se din partner som din bästa vän - en Vädur finner sig aldrig i att etiketteras som enbart "flickvän", utan har ett behov av att fylla fler roller. Vädurar attraheras av värme, mognad och lojalitet.


Väduren och arbetslivet: En Vädur är gjord för en enda uppgift - att leda andra. Sedan Väduren var barn har hon ständigt tubbat andra att gå i hennes ledband. Väduren har även ett ständigt behov av att visa sig på styva linan, vilket medför att hon måste ha närmast obegränsade karriärmöjligheter för att inte känna sig kvävd.

Vädurens framtid: DRA TILL SÄLEN OCH FYLLA ÅR - SO LONG SUCKERS!


No time, OK?

Vem hinner blogga om sitt liv medan det pågår? :) Inte jag just nu i alla fall, utan det får bli en "veckans sammanfattning" efter vi kommer från Sälen...fast du fyller ju Johan år, och vi ska fira honom + mig i efterskott...så det blir väl kanske ännu lite senare då..

Såg att storbloggaren Kissie fyller år på samma dag som mig, så ni får väl 2 birthday-uppdates i bloggdjungeln då. Men jag lovar, min LÄR vara roligare :)

Nu ska jag springa på ICA och dra i mig en lunch bestående av ett par tre micropizzor. Så mina vänner laddar man för road-trip.

Dagens puss går till Ellen som är en raring och fraktade runt mig på stan idag så jag hann göra alla mina ärenden. Thanks pretty girl :)

Åhå...

First thing's first - tisdagskvällarna. Tror faktiskt att det är min favoritdag, sett till TV-tablån i alla fall. Först Navy CIS och sen The Mentalist, det är faktiskt svårslaget. Sen kan vi ju diskutera hur sunt det är att stressduscha i en reklampaus, för att sedan blåkuta ner på macken i den andra? Och hur det gick med kvällsstudierna ska vi inte ens prata om...

Apropå skolan så fick jag en mycket intressant bok i min brevlåda idag, nämligen Wolvéns Att utveckla mänskliga resurser i organisationer. Jag är lite ironisk men inte mycket, jag gillar faktiskt organisation och ledarskap. Kanske för att jag ända sedan späd ålder haft en synnerligen välutvecklad förmåga att delegera. Min käre fader har alltid sagt att jag hade kunnat göra en lysande militär karriär, förutsatt att jag fick börja direkt som major, eftersom jag varken är särskilt förtjust i att ta order eller sova i tält... True or false?

Idag insåg jag även en sak om mig själv, och det är att jag är alldeles förbaskat bra på att ord-bajsa. Der var i och för sig ingen nyhet per se, men jag återupptäckte den talangen, och den kommer väl till pass när man ska fylla ett PM på fem sidor med ledarskapsteorier kopplade till sina egna erfarenheter. Blah blah and then some blah...

På torsdag åker jag till Sälen btw...om någon hade missat det...?!

Nu börjar det bli dags för nattning, sötnosen sover redan efter sin monsterarbetsdag, och jag tänker inte heller bli gammal eftersom min väckare ringer 03:45 imorn (jo ni läste faktiskt rätt...) Saker jag borde göra innan dess inkluderar borsta tänderna, hänga undan tvätten, skriva lite mer PM och kanske rent av börja planera vad jag ska ha med mig. Men jag tror jag struntar i allt det och dinglar med benen istället. Man mår så bra när man bara får slöa i soffanm tycker ni inte.

Och ja just ja, imorgon ska den inhandlas grejer i Birsta, roliga saker och fina saker och alltför dyra saker egentligen, men vad gör väl det? Jag klarar förresten faktiskt inte av folk som säger PÅ Birsta. Vadå på? Birsta is not an island my friends?!

Och på lördag fyller jag år också. Ni som är mina vänner får komma  och fika på tisdag om ni vill?

Dagens glass...

Dagens glass blev en Cornetto Jordgubb som avnjöts i förträffligt sällskap på en solig plats utanför MIUN i Sundsvall. Den satt inte fel vill jag lova, det är så skönt att det äntligen har börjat bli riktigt väder - dvs. MITT väder. Sol, fast inte för mycket, varmt fast inte för mycket - ett perfekt lagomväder, även om tempen gärna får stiga sisådär ytterligare 10-15 grader så man kan hoppas i poolen snart!!

Pluggat har jag också gjort, i massor. Fröken Helena och jag intog datasalen vid halv-elva-snåret, och sen har vi varit förvånansvärt effektiva. har fortfarande en hel del kvar att göra, men det beror nog snarare på att min ambitionsnivå helt plötsligt fick sig en skjuts uppåt - jag vill inte bara göra ett PM, jag vill göra ett BRA PM...

  

Det är så skoj med fint väder, då kan man putsa på bilen som en fjolla - (kunde vara) citat min sambo 2009...
Balkongen längst upp...där sitter jag nu :)

   
This is Helena, she's my bad-ass friend from the Blackeberg...
Ni ser ju vad skoj vi har när vi pluggar.

Nej kära ni, det blir nog inget mer bloggat just nu, känner hur motivationen slaknar något... Ska nog ta mig ytterligare ett Ballerina med lakritssmak och tänka på hur sexigt det är med putmage på beachen istället :)
Adios amigos.

Hemma igen

Och innan jag skriver ett längre blogginlägg så ska jag tilldela en gratulation till någon som suktat efter en sedan KateWellings började med gratulationer.

Dagens grattis går till Sanna "Smefen" Frölander, som på ett föredömligt och raskt sätt ser till att Härnta-borna aldrig behöver laga sin egen lunchmat. Sanna slår även de flesta hastighetsrekord jag känner till när det kommer till grytor och kastruller, och för det får hon alltså (äntligen) dagens grattis. Hipp hipp hurra smefen! :)


What a day!

Oh my God säger jag bara, vilken alldeles alldeles underbar dag att vara student på!! Solen skiner och fåglarna kvittrar, och jag sitter i morgonrock och bara myser med balkongdörren öppen. Snart blir det rally ner till Sundsvall - vågar ta volvon när vägen är torr... Blir plugg på bibblo med Rutberg och sen kanske man får med henne en sväng på stan för att äta årets första uteserveringsglass? Jag är sugen på en flottig mjukglass med polkagrissmak, hoppas Navet fortfarande kör på de små godingarna!

La-la-later! ;)

Åh vad jag älskar påsken

Jag har precis upptäckt något nytt med mig själv - jag älskar påsken. Eller påsken och påsken, det är väl mer solskenet, hemvändarna och ledigheten som varit guldkanten, plus mini-Sjödins ankomst då :) Nu väntar vi spänt på samtalet från de stolta föräldrarna som säger "kom och hälsa på"!

Kvällen kryddades av en hurtig promenad tillsammans med Jessica, en promenad som skedde i behagligt samtalstempo.. ;) Samtalade gjorde vi mest om hus hus och åter hus, för allvarligt talat så håller nog både söthjärtat och jag på att längta ihjäl oss efter ett eget krypin på landet. Vi skulle väl ha råd med ett hus nu egentligen, men vi vill ha huset med stort H, och då känns det bättre att vänta tills vi hittar det allra mest perfekta. Så vi surfar hemnet ett tag till :)

Imorn måste jag dock slå mig själv i huvudet och glida tillbaka in i verkligheten. De senaste dagarna har jag totalt kopplat bort mina måsten - skola, jobb, brf och allt sånt, men nu måste jag rycka upp mig och lägga i femmans växel igen. Jag kan inte direkt påstå att jag längtar, men jag måste få ltie ur händerna, för på torsdag blir det Sälen!!!

Jag lnskar att jag hade varit en bättre bloggerska, som orkat knäppa kort på allt vi har gjort idag, men tyvärr. Jag skriver även det här medan jag borstar tänderna, så det blir tyvärr inte bättre än såhär denna gång... Men imorn ska jag sitta framför datorn heladagen, så då kan det nog komma en och annan godbit ur vardagen. Until then - goodnight!

Äntligen junior!

Ååååh inatt kom äntligen mini-Sjödin till världen! En liten kille på "runt fyra kilo och dryga halvmetern lång" (det var fadern som skickade mms-et) ;) Världens största grattis går till AK och Jim!!!


Händelserik påskhelg!!

Då börjar påskhelgen lida mot sitt slut, annandag påsk räknas ju inte riktigt...det är mest en smitardag från jobbet om ni frågar mig :) Så då är det väl dags att bjussa på lite bilder från lördagen och söndagen:

Påskafton på Lungön - middag och pimpling

   
   

Som synes är dresskoden på Lungön flytoverall/björnpuppa, och temat är toppluva och utomhuslekar. M.a.o. kollo för vuxna :) Men vart var den där förbannade solen som alla pratade om????

Idag fick sötnosen husera själv i stan, eftersom jag tog Vovloven och brummade ner till mamma och pappa. Johan är inte välkommen dit längre, mina föräldrar tycker att han är en bedrövlig svärson och pappa har hotat med att skjuta honom med en Gyttorp om han sätter sin fot på tomten... (Eller så beror det på att de har 2 katter och Johan går på allergibehandling och inte får träffa pälsdjur - välj själva vilken förklaring som passar...)

    

Även här kors det på toppluva, promenad med de fantastiska Philip och Sigrid - also known as Ondskan och Enfalden. Det är sjukt att två katter som fått samma uppfostran kan vara så olika. Philip är slug, smart och lite lite ond, Sigrid är korkad som en bimbo och världens snällaste som har glömt att hon överhuvudtaget har klor. Jag svär att om man tittar tillräckligt länge på Sigrid så kan man se den lilla lilla flugan som surrar omkring inne i hennes skalle, där hjärnan normalt sitter! Men de är mina sötaste de här - Philip är min lillebror och Sigrid är min något överviktiga lilla dotter. Det är bara synd att hennes plastpappa Johan nyser järnet av henne och tycker att katter gör sig bäst som huvudbonader... Men det där med allergin ska besegras och sen minsann ska han få tillbringa så mycket tid med henne att han ser henne som sitt eget barn ;)

Nu har vi bakat en mjölk- och mjölfri kladdkaka som vi tänkte trycka i oss. Har även ätit två middagar idag, först klyftpotatis, fläskfilé och bea hos föräldrarna och sen thaimat med sötnos och Helena. Så jag får se hur det går med kladdkakan, i synnerhet eftersom jag nyss har slurpat i mig en jumbomilkshake med chokladsmak :) Men liiiite kaka ska nog gå ner!

Nope, nu blir det socialisera med sambon. Night night alles.

Och ja just ja! Tro om det blir någon Jebus för AK och Jim idag...vi väntar med spänning!!!

Braiga brudar på lång fredag

Långfredagen visade sig springa förbi fort fort fort, vilket till stor del kan förklaras med att den tillbringades i excellent sällskap! Fina Jessica och Frida hade tait paus från konstvetenskapen och medicinen och kommit hem till stan - vilket firades med långfika på Rutiga.

Jag gillar de tjejerna skarpt, och det är faktiskt väldigt trist att de inte längre bor här i stan. Vi har aldrig tråkigt när vi ses, det finns alltid hur mycket som helst mellan himmel och jord att prata om. Och inte en enda gång vidrörde vi ämnena mode, naglar, hår eller smink...bara en sån sak liksom :)

  

Frida den tokan hade även köpt en posk/födelsedagspresent åt mig, vilket gjorde mig mycket paff men SÅ glad! Superfina SNÖ-örhängen var det som nu hänger och dinglar i er Fröken Rs öron!!

 

Sen smög vi hem till mig, där Jessica och jag som vanligt excesserade runt i bokhyllan och planerade kommande katter vi vill/måste ha! Men jag har ju tyvärr världens bästa pojkvän - Kattallergikern, och jag har ingen större lust att byta ut honom heller...så jag sätter min tilltro till alternativmedicinen ;)

Dagens finfina påskmiddag blev klyftpotatis och fläskfilé med en s t a r k tzatsiki som brände ett litet hål i bakhuvudet men smakade tres bien!

  

Nu ska vi ladda inför morgondagen - blir en hel aktivitetsdag på Lungön med pimpelfiske, troligtvis lite skoter, god mat och en hel massa frisk luft. Hälsopåsk med andra ord! Så nu blir det nog lite lite bloggat resten av påsken - men jag hoppas ju såklart att ni har att sysselsätta er med ändå. Ät ett ägg, krama en kär, gå en promenad - slå av datorn i alla fall :)

Glad påsk kära läsare, hoppas ni lyxar med massa påskgodis!

Så går en dag från vårt liv och kommer aldrig åter

Ja så känns det idag efter att ha jobbat häcken ur led i dryga 10 timmar utan rast... Fy vad vi var tärda där på slutet...tur att det bara är påsk en gång om året. Ikväll blir det slöa på hög nivå, har redan hunnit somna i soffan en gång sen jag kom hem...

Lunchen imorn ska intas på Rutiga med Frippa och Jessica som båda är hemma på byn! Superkul att uppdatera lite skvaller med dessa två sköna damer, stan har blivit lite tråkigare sen de försvann :)

Dock är jag väldigt besviken på påskvädret... påsken är för mig en försmak av sommaren, då allt är gult, soligt och ljust. i år har jag inte ens fått ta in påskris...nej jag har ingen riktig påskstämning i år må jag säga. Kanske blir bättre, men då måste faktiskt dimman och regnet försvinna. Fast shit the same, om en vecka lämnar jag den här regniga hålan för Sälen - kan bli hur grymt som helst!!

I'll be back - nu TV + soffa = sant.

Entourage

Aaaah, hemma efter en helt underbar tjejkväll. Det är sjukt att två människor kan prata så mycket och så fort och ändå inte missa ett ord av vad den andra säger, t.o.m. med munnen full av McFeast :) Mycket trevlig kväll, tack för den love!!

Nu är jag grymt slö i kroppen, sov lite för få timmar inatt, och imorn blir troligtvis veckans värsta dag...catering på skärtorsdan är troligtvis inte världens mest avundsvärda yrke... Men tack och lov för sköna arbetskamrater, de gör dagarna lite mer uthärdliga, och jag kommer att sakna dem den dag jag slutar. Vi har rätt högt i tak på vår arbetsplats om man säger så...

Snart är det riktig år också, hörde på radion idag att våren anlänt till Sundsvall. i vår ska vi äntligen kunna lägga tillbaka vårt trall på balkongen igen efter renoveringarna, och sen ska det sättas växter för hela slanten. Förutom citronträdet ska vi fokusera på körsbärstomater och jordgubbar i år - mums och tack gullhjärta för att du har gröna fingers!!



Natti natt!

Och en sån häringa...

Det var länge sen jag hypade nåt nu, vilket ju är väldigt slarvigt av mig :) Därför tänker jag bjuda på ett antal små godingar på en och samma gång (lite som en Kinderöverraskning ni vet...) Jag hypar idag attributen det inte går att leva utan - sånt som bör finnas i var kvinnas första-hjälpen-kit! Idag hypar jag alltså innehållet i min handväska, mer eller mindre!

1.Olivolja - min nyaste kärlek som trollar bort vårfnasiga armbågar på ett kick!

2. Pincetten - hade aldrig gått att leva utan den, inte en chans. Jag tycker även att det är sjukt skönt att noppa ögonbrynen...någon form av störning i mitt psyke där?

3. Tea tree oil lipbalm - fri från mineraloljor och annan skit, och smakar som att slicka på kåda! Mums mums!

4. Pennor - man vet aldrig när man behöver skriva upp nåt viktigt. Jag gillar smala tuschpennor, så det ligger sisådär en 30 såna och skvalpar i botten på min gigantiska handväska...

5. Mobilen/filofaxen - ett givet attribut för den moderna kvinnan.

6. Kinder Maxi - köpes drösvis och lassas ner i väskan...man vet aldrig när man blir sugen på en liten munsbit. Anna Skipper where are you?

Och sist men inte minst...

7. Ett par pälsvantar - trots att vintern lider mot sitt slut hänger de enorma björnpupporna till vantar med...troligtvis för att jag avskyr att frysa om händerna. Ligger de kvar till midsommar blir jag orolig...


Japp, där har vi det. Var kvinnas (lite annorlunda) survivalkit. Stoppa ner dessa pryttlar i väskan och inom en vecka kommer du att undra hur du någonsin kunde leva utan dem... Som Kenta hade sagt: try it, you'll like it!

Nu McD!

Hipp hipp hurra!

Dagens grattis går till min finfina vän Erica, som precis idag fått veta att hennes framtid kommer att bli precis så bra som hon planerat. Vet inte hur mycket jag får skvallra om här på bloggen, så jag nöjer mig med att konstatera att det är lätt att glädjas med bra människor! Det är du värd stumpan!

Nu ska jag ta en svängom i McDriven och fixa middag till mig och ovan nämnda Erica. Sötnosen får slaska i sig sin älsklingspölsa själv idag han, jag flyr till Donken och fam. Näsström! ;)

La-la-later

Inget barn!!

Stackars stackars AK, det var ett väldigt långvarigt falskt alarm, så hon fick åka hem igen, efter att ha blivit inlagd på BB och allt... Kändes lite snopet sa hon, och det kan jag förstå. Ligger man och plågas i timmetal vill man väl åtminstone ha något med sig hem för besväret ;) Så vi åskådare får allt vackert vänta några dagar till som det verkar - men det lär det ju vara värt, gissar på att ungen kommer att vara blond, söt och hans/hennes först ord lär vara "traktor" :) Funderar på om lill-Jebus ska få en sån här, från babykungen.se:


Idag har jag gjort den näst sista arbetsdagen - så sjukt skönt. Efter påsk kan jag kicka igång på allvar med skolan igen, vilket inte ska bli helt fel. Jag tänker hellre än lyfter och bär, så är det bara...

Fan också, jag hade verkligen hoppats att AK skulle få idag, hade varit sjukt häftigt. Jag är nämligen också född på Askonsdagen, så då hade vi ju ungefär fyllt år på samma dag ;) Nu kan hon lika gärna knipa igen till den 18:e så är hon säker på att det blir en riktig elitunge!

Apropå elitungar så ska vi till Erica och Viggo ikväll på lite fika. Ericas käre sambo jobbar ju borta på veckorna, så ikväll tänkte vi komma och stilla sällskapssuget hennes :) Vilde Viggo är även hur rolig som helst nu, han kutar runt med eld i baken hela tiden. Det får mig att känna lite oro inför det här med barn...de blir ju ungefär 10.000 gånger svårare att hålla rätt på när de kliver upp och börjar springa. Tänk bara hur det ska bli i puberteten då...ja jisses...

Men de facto blir man ju knappast yngre, även om jag inte tycker att 25 är sådär lastgammalt. Men jag kan ju säga att jag inte tycker att jag är redo att bli mamma. Frågan är väl om jag någonsin kommer att känna det i förväg, eller om jag bara måste ta och bestämma mig att "ok nu är jag redo"? Folk säger att man känner det på sig när man är redo, men gör verkligen alla det? Eller så låter jag Johan bestämma, det lär ändå bli han som byter de flesta blöjorna... :)

Nu duschen - sillukt bort, olivolja och parfymen på! Klart och betalt!

Bye bye baby

Bebis på väg!!!

Vaknade inatt kl ett av mess - nu vill bebben komma ut!! Det här är så sjukt läckert, hoppas mms kommer SNART!!!

Nu jobb...uppdaterar när jag kommer hem!!


Motorjournalen och rättigheter kontra skyldigheter

Först och främst - jag skulle inte blogga mer idag, men söte sambon tittar på aptrista motorjournalen som är ca 1000.000 ggr tråkigare än Top Gear, så what's a poor girl supposed to do?

En sak som fascinerar mig är den svenska mentaliteten gällande rättigheter: eller snarare rättigheterna och bristen på insikt om sina skyldigheter. Aftonbladets fattigblogg är ett strålande exempel på den mentaliteten...

I korthet handlar bloggen (som jag inte tänker länka till, fy fan) om att Aftonbladets reporter gör någon form av Wallraffing och lever en månad på socbidrag. Poängen med bloggen verkar vara att folk ska få klaga av sig riktigt ordentligt!

Min åsikt i frågan ser ut ungefär såhär... Jag skrev ett blogginlägg om det förut - tog bort det för att jag tyckte det var ltite väl hårt skrivet - men tänker nu posta det i all sin prakt: Läs och begrunda...


Ok Fröken R, huvudstupa in i debatten...

Aftonbladets nyaste Wallraffare Jessica Ritzén ska under en månad leva på socialbidraget. För hennes del innebär det i praktiken att hon ska leva på:

· Socialbidrag - 3 680 kronor när hyra, el, fackavgift, a-kassa, hemförsäkring är betalda.

Dessutom får hon ett SL-kort, alltså möjligheten att när som helst åka gratis kollektivtrafik.

Jag är ledsen, men jag förstår nog inte att det är lite pengar.

När allt detta är betalt, att fortfarande ha 3680 kronor kvar, jag tycker allvarligt att det är rätt ok, för att inte säga bra.

En genomsnittlig student, som tar lån, jobbar extra på helgerna (vilket renderar i ingen som helst fritid), har knappa 10 000 kronor att röra sig med varje månad. Om vi betänker en hyra på 3000 kr i månaden, el för 200 kr i månaden, fackavgift och a-kassa 200 kr i månaden, hemförsäkring ca 150 kr i månaden samt kollektivtrafik kanske mellan 500-1000 kr i månaden beroende på var du bor, så landar vi summa summarum på 5 500 kr kvar varje månad. lägg till kurslitteratur, som socialbidragstagaren slipper, så har vi helt plötsligt ganska liknande siffror (och ge mig inte crapet om att det går att låna på bibliotek, 30-40 studenter på samma kurs, 2 ex på bibblan...)

Vi talar kanske om ca 4000 kr kvar att leva på för studenter som utöver sina heltidsstudier arbetar extra. DET är skamligt, inte att man har 3860 kr kvar att leva på som socialbidragstagare! Tillägg då att du sätter dig i skuld till samhället med 5200 kronor varje månad, så inser vem som helst att studenterna har det sämre än socialbidragstagarna. Nu har jag dessutom räknat med en låg hyra för studenten, och inte räknat med kåravgifter, internetuppkoppling och liknande som mer eller mindre "krävs" för att man ska kunna fullgöra sina studier på ett gott sätt.

Jag har haft en sagolik tur, då jag har fått jobba en del extra under min studietid, och dessutom varit backad av världens bästa föräldrar. Annars hade det inte gått utan lån, vilket nu är fallet. Jag kan shoppa vad jag vill (inom rimliga gränser), och dessutom kosta på mig resor, nya kläder, upplevelser och god mat, allt medan jag pluggar. Sedan att det här till stor del är finansierat med mina föräldrars pengar behöver ingen annan lägga sig i.

Poängen är i alla fall att det slås i blindo med den här artikelserien. Det pratas vitt och brett om att man väljer att vara student, man väljer inte att vara socialbidragstagare. Nej, så långt kan jag hålla med, men jag skulle ändå vilja flagga en smula för att man faktiskt, medvetet eller omedvetet väljer att sätta sig själv i den situationen (gäller givetvis inte alla). Någonstans bör du kanske tänka på, genom din uppväxt och adolescens, att du BÖR sköta skolan, du BÖR inte börja knarka och du BÖR försöka hitta ett jobb och behålla det. Dessutom BÖR du kanske inte skaffa familj innan du åtminstone har en chans att försörja den, inte heller BÖR du dra på dig ett dyrt boende långt från din arbetsplats om du är orolig för att ekonomin ska gå ihop. Kanske MÅSTE du flytta från Stockholm, säga upp ditt förstahandskontrakt och flytta ut där det är billigare att bo och lättare att hitta jobb? Kanske måste du anpassa dig?

Som sagt, innan ni börjar gläfsa alldeles för mycket, jag vet att det finns otaliga snyfthistorier bakom varför folk tvingas gå på socialbidrag, och jag anser INTE att det är någon lösning att från ena dagen till den andra ta ifrån dessa människor sin inkomst. Dock är jag väldigt nyfiken på, och skulle görna höra mer i debatten om vad som egentligen lett till dessa människors situation. Som det ser ut nu på Aftonbladets blogg är det många ensamstående mödrar som skriver in och berättar om sin svåra situation, men jag efterlyser ett reportage om VARFÖR det blev som det blev. Var det verkligen bara yttre omständigheter som ledde till denna sits, eller kan det möjligtvis, i något enstaka fall, vara en smula självförvållat genom dumma beslut? Jag har inget emot att bidra till att avskedade kvinnor som övergivits till förmån för mannens sekreterare ska kunna skicka med sina barn fika till dagis. Det jag opponerar mig emot är att bidra till att "baila" ut människor som fattat genomgående korkade beslut under hela sin existens, och struntat i att engagera sig det minsta lilla i sin egen framtid. För jag lovar er, de finns de också, mitt ibland alla snyfthistorier.

Ge mig skäll om ni vill, jag tål det också.

Tack och hej.




Skulle vara intressant att veta om fler tycker som jag. Är det en rättighet att skaffa barn, oavsett om jag har "råd"? Är det en rättighet att säga vad jag vill, tycka vad jag vill och leva som jag vill, och är det en rättighet att staten ska betala om jag inte klarar eller vill klara mig själv? Jag anser från djupet av mitt hjärta att det ÄR bra att det finns ett socialt skyddsnät, men jag tycker likafullt att det ska vara en hjälp under en övergångsperiod - medan jag söker ett nytt jobb. Kollar på AMS hemsida och det finns just nu 12878 jobb utlagda i Svedalas Rike. Alltså - 12878 jobb utlagda på arbetsförmedlingen, de som aldrig hjälpt mig till ETT ENDA jobb. Det måste alltså finnas jobb, jag fattar inte hur det annars går ihop, den ekvationen? Kanske inte mitt drömjobb,men då är vi tillbaka där igen, med rättigheter och skyldigheter. Är det min rättighet att få mitt drömjobb, eller är det min skyldighet att ta de jobb jag kan få så att jag kan försörja mig själv i väntan på det där drömjobbet? Sverige och dess stekta sparvar alltså...

Jahaja, det blev ju ett synnerliget politiskt inkorrekt inlägg det där...lättsamt.

Momsdjungeln...

Nu börjar det alltså bli så att mina vänner och vänners vänner ringer mig och vill ha hjälp med bokföring och avdrag i deklarationen, och jag känner mig inte så helt uppdaterad på det. Sitter därför och surfar runt för att fräscha upp hjärnan...få se om jag klurar ut nåt fiffigt!

Jag tror att eget bolag is the shit, kring dess man fyller 40 - dvs. efter barnledigheter och liknande kanske man skulle bli sugen på att bli sin egen? Känns inte som om det är aktuellt innan dess kanske? Men helt klart är det intressant, och det tilltalar mig verkligen att någon gång i fraamtiden bli min egen - arbeta åt och för mig själv. Mycket spännande det här, även om avdragen är en DJUNGEL!

Helena, kom och hjälp mig ;)

Dagens grattis går återigen till Lill-Sanna, idag lyckades hon ta körkort. Vad sägs om att ni andra Härntabor tar och lyckas med något ni också, så kanske ni belönas med ett grattis - som fr.o.m. nu ska bli en alldeles egen kategori på bloggen. Dagens andra grattis går givetvis till mig, MIUNs smartaste student by far!

Nu ska jag lägga ner El Bloggo för idag tror jag, auf wiedersehen!

(och vad kul att ni blir fler och fler - trodde uppgången efter yippies bloggtopp var tillfällig, men ni stannar kvar och ni förökar er. Woohoo - och då lottar jag inte ens ut pressysar...)

Patrick Jane

Patrick Jane (The Mentalist) är min nya antihjälte - en korsning av Colombo och Monk, och riktigt riktigt bra!!

Later!

Halv åtta hos mig!

Riktigt riktigt bra program det här är, även om jag stör mig lite på veckans självutnämnda konnessör... Hoppas jag aldrig blir sån, gnuggar folks snokar i det mesta...även fast jag faktiskt kan nästan allt :)

Har en sötnos som drabbats av godiskoma här, och klagar och gnäller på det mesta i tillvaron. Hoppas att han snart kan börja äta normalt, då kan man tysta gnället genom att plugga in en 200g chokladkaka i truten på honom!!!

Och jag stör mig RIKTIGT mycket på lillknubbisen i TVn...ge upp :)

Har även hunnit med att käka thai, blev riktigt bra: kyckling, morot, vitkål, zuccini, kokosmjölk, chili och green curry-paste - MUMMA! Plus att jag har fått tillbaka betyget på Räkenskapsanalysen. Trots att jag skrev den ensam, medan de flesta var 3 i gruppen, och alltså fick göra sjukt mkt jobb själv så scorade jag in ett starkt B, och jag är SÅ JÄVLA NÖJD!!! Jag jobbade riktigt hårt med den kursen, och slet i motvind eftersom jag inte hann få in svaren på intervjufrågorna - och ÄNDÅ! Yes yes yes yes yes!!!

Imorn blir det jobb hela långa dagen, få se hur många dagar till ryggen pallar...det är rätt tungjobbat just nu. Plus att jag inte precis är någon ungdom längre... :) Ska bli skönt den dag man får dra in degen sittande på en skön kontorsstol!

Nej, nu blir det åter till Halv åtta hos mig - men scheisse vad störig hon är Miss Know-It-All...  Ska nog göra ännu en raid i olivoljan också, det är skönt med hala ben :)

Bye for now!

Lena ben och thai

Aaaah, alldeles jättelena ben, först gamla godingen Veet på, och sen avslutas kalaset med vinlighederlig olivolja...man kan spegla sig i mina spiror! Nu håller vi på att laga thai, första gången så vi får se om det blir gott :)

Honey, I'm home!

Hann faktiskt hem före Johan idag, så jag ägnar den tiden åt lite primpin'... Närmare bestämt har jag kletat in benen med Veet och skallen med Sebastiens Penettraitte. (Tur att det inte blev tvärtom, hade varit mindre lyckat...) Nästa vecka ska jag ringa och boka tid hos frissan, ska bli i början på maj har jag tänkt, kanske innan vi åker till Åland. Märker faktiskt en förbättring på håret - det är ju fortfarande hemskt tunt och sprött, men det sitter i alla fall kvar när jag borstar det, och det sprakar inte lika mycket längre heller. Sen gillar vinter och mitt hår inte varandra så mycket, så jag applåderar den häringa våren som är på ingång!!

Nej, nu börjar det klia på benen, brukar vara tecknet på att de ska sköljas! Todeloo.

Live from the boardroom

Nja, inte live eftersom jag precis har kommit hem, men boardroom låter ju väldigt seriöst och fint... Egentligen är det styrelselokalen i grannhusets källare, ett visserligen trevligt rum men helt utan Bruno Liljefors-akryler, skinnfåtöljer och kubanska cigarrer. Måste nog ta och söka ytterligare en styrelse, en där de spelar dart och dricker Laphroaig på kvällarna!

Mötet gick i alla fall bra, och snabba som attan var vi. Nu ska jag skriva protokoll och sen ska sötnosen frakta mig på McD för en god milkshake - min standardbelöning efter mötena. Det har blivit lite vår grej när jag kommer hem :)

Imorn blir det Härnögrillen för hela slanten - slitigt men roligt. Har vi tur kanske fröken Rockit dansar sin Peps Persson-dans?!



Johan kollar på Changeling nu, lite för mkt "film noir" för yours truly. Det är lustigt egentligen, när det gäller film vill jag ha det så mainstreamat som möjligt, helt olikt hur jag ser mig själv som person. Uttrycket "visa mig din vidoehylla och jag ska säga dig vem du är" stämmer alltså inte på er fröken R! Musiken däremot...den är viktigare den ;)

Kommer ihåg mitt första band, det var Magnus Uggla, ett röd-svart kassetband feat. "Jag mår illa". Redan då lyssnade jag alltså på rebels without a cause. Uggla är fortfarande gångbar btw...
Jag var även den skumma ungen som aldrig gillade Ace of Base... Jag hade istället med mig en Best of-skiva med Rolling Stones på lågstadiediscot i trean minns jag. Fick dock inte spelas särskilt länge - inte mina ABBA-skivor heller. Men vem skrattar sist undrar jag? Vem minns Ace of Base idag - och skulle de dra fulla hus på Globen??

Later.

Update: gav Changeling en chans, och den visade sig vara helt ok. Var du lite snar att döma, fröken R?

You rock my world

Bland de stunder i livet jag älskar Johan mest är när han låter mig vara trött efter jobbet, och själv ställer sig vid spisen och nynnar på en låt samtidigt som han steker köttbullar. Då känns det ännu mer än vanligt att jag har valt ut en bra man att bli pensionär tillsammans med :)


Gamar och fejkade fejs...

Först och främst till ett fenomen som både stör och fascinerar mig - bloggerskor (och folk i allmänhet) som ljuger om hur mycket pengar de har. Socitetswannabees således. Blondinbella gör det - skriver på bloggen att hon har köpt en lägenhet, och sen visar det sig att det är ett andrahands hyreskontrakt. Folk här i stan gör det...lägger ut blogginlägg på allt de fått av pappa och tolkar alla kommentarer som avundsjuka. För helvete säger jag bara. Jag skulle kunna skriva spaltmeter med inlägg om alla presenter, resor och saker som min familj har betalt, men vem har något intresse av att läsa det? Ska jag lägga ut bilder på V70n och skriva att jag har världens bästa papps som köpt den åt moí??? Om något tycker jag att just detta - att skryta vitt och brett om att pappa har köpt schampoo åt mig snarast tyder på underklass som vill upp? Men det kanske bara är jag som tycker så... (Föräldrarna har även köpt ytterligare en bil åt mig, en lägenhet, x antal resor, frisörbesök, tandläkartider, telefoner, möblemang, golfutrustning osv. osv. in absurdum. Men gör det mig till Härnös prinsessa? Jag bara undrar...)
Sen har vi ju den klassiska beteendestörningen "avbetala-sälja-avbetala, där man köper en ny bil en gång i halvåret, amorterar på den, säljer den och köper en ny bil...osv osv... På det sätter ser det på ytan ut som om man har jävligt mycket pengar, vilket ju ALLA vill...eller hur.

Då har vi avklarat begreppet fekjade fejs, men dagens andra störningsmoment är gamarna. Vi har alla lite gamtendenser i oss, i den benämningen att vi gillar skvaller, vi kan inte låta bli att titta om vi ser en olycka, och vi springer till fönstren om vi hör en brandbil. Gott så, det ligger i den mänskliga naturen. Men, och det här är ett men som stör mig kopoiöst - JAG vill inte bli utsatt för era gamoida tendenser, tack. Det finns vissa så kallade vänner som gärna flovkas när man ärsjälvdestruktiv - dricker vareviga helg, har en pinsam och självutplånande lucköppning  på söndagen för att sedan likt en idiot börja om igen så snart det blir helg. Jag har varit så, och akta er vad många vänner jag hade då, som tyckte att jag var alldeles fantastiskt rolig att umgås med.

Sen träffade jag sambon och blev lycklig. Började med mysiga hemmakvällar och parmiddagar, blev tråkig kort sagt. Då försvann vissa av dessa vänner från jordens yta. Gott så - jag tycker att det är helt och fullt ok att man glider ifrån varandra. Man utvecklas åt olika håll, och det har aldrig gagnat någon att hålla fast vid en vänskap som inte bär sig. Men, här kommer kruxet i min historia. När det då tog slut med sambon, när jag var ledsen och liten och mådde mindre bra - DÅ passade det. givetvis bra tills vi hittade tillbaka till varandra och jag blev glad igen... Jag tycker rent ut sagt att det är tragiskt att man inte kan glädjas åt någon annans lycka (min lycka?)

Nu blir det köttbullar med makaroner, den som känner igen sig kan ju ta sig i brasan.


Söndagsbrunch på hemmaplan

Efter ett alldeles för tidigt uppvaknande...ljudet av klubba som mötte klubba i Landgrenshallen kl 09:00 imorse vad det skönt att få komma hem och njuta av en riktig söndagsbrunch. Vi festade loss på apelsinjuice, ägg, havregrynsgröt med jordgubbar och äppelmos, rökt korv och (givetvis) riskakor. Försök själv göra en god brunch till en allergiker får ni se hur lätt det är!! Kiviks längtan apelsin/mandarin/äpple är även den lätt godaste frukostjuicen nu!
  

Så nu har jag roat mig med att baka en kaka till min käre, medan han står och gör middagsburritos! Hittade en tortillamix för allergiker..få se hur den smakar... Eftermiddagen ska tillbringas i soffan med de här små sötnosarna (och så väl jag behövde dessa slappa asociala dagar!!)


Sen ska vi till Marie som fyller år, därav mitt kakbak... Avslutar med en bild på stans snyggaste skål-slickare...


Later my dears
!

Miracle

Bra film på 5an nu, vi njuter i fulla drag med snus, vindruvor och Oatlys havreglass. Jag håller den här för en av de bästa idrottsfilmerna, fast väldigt svulstiggt amerikansk som sagt... Dock är det en så himla intressant historisk bakgrund till just OS i Lake Placid (och Moskva) 1980, så den blir sevärd bara därför.

Jaja, blahblahblah... nu är reklamen slut och jag ska återgå till min söte sambo i soffan (fina allitterationer där fröken R)

Night night

Sveriges slöaste storshoppare...

Med tanke på hur mycket vi gillar att ligga i soffan är det ett mirakel att jag då och då uppdaterar min garderob. Men ibland händer det...


New cute jeans!


Lång top och sidenballerinas i korall


Sweetie är skyltdocka för top, ballerinor och svarta lyckraleggings!

Nu ska vi baka oss en god kaka och pussas hela långa kvällen. Hoppas ni  har det bra!!

Tung back

Då har jag en sekund över då, och givetvis ägnar jag den åt bloggen så att ni ska få något trevligt att läsa.

Morgonen inleddes med Härnögrillen, där jag och fröken Frölander gick lös bland grytor och kastruller för att skapa delikatesser av sällan skådat slag. När vi var färdiga för dagen hade jag efter mycket om och men lyckats övertala kära fröken Frölander att  det hon mest av allt ville med livet var att följa med till Landgrenshallen och se Johan agera tung back i Coop-laget. Sagt och gjort, efter varsin snabb 30-min fixning drog vi till Landgren, där det bjöds på en kavalkad av bara och håriga mansben. Fröken F stirrade så ögonen höll på att ploppa ut, fick hålla fast henne för att undvika skandal!

  

Det glada (?) supportarna hade dock inga ramsor...

 

Så nu ska vi käka lite middag, blir nog en lugn hemmakväll på tu man hand. Har ju knappt setts sen i måndags, igårkväll somnade vi ju så fort vi kom hem... Imorn fyller Märyl 25 bast, så det blir nog en lätt frukost imorn (har hört rykten om att hennes mor fått slava hela dagen i köket) :)

Ha en trevlig kväll alles!


Jag = Grundlurad!

Nu är jag så himla arg och besviken att jag nästan exploderar! Jag känner ett behov av att slita saker och personer i stycken. Bakgrunden till det ser ut såhär:

Lämnade 090319 in V70n på service här i stan (inte på Bilbolaget utan hos en annan stor aktör): oljebyte och en vanlig 8000-milaservice. 3668 pix fick jag pynta för detta, inklusive 36 kr för påfyllning av spolarvätska. Sen dess har bilen stått i varmgarage, plus att den har varit 2 turer till Sundsvall i ganska torrt väglag (alltså inte många spolningar).

Idag får jag beskedet från Bilbolaget varför spolningen inte fungerar. Killen som ringde upp mig frågade med skeptisk röst om jag har haft vanligt vatten i behållaren för spolarvätska, eftersom den + slangen var bottenfrusen...

Ergo - vid servicen på verkstad för knappt två veckor sen har man fyllt i för utspädd spolarvätska, vilket har lett till att min behållare + slang + nivågivare har frusit sönder. BRA JOBBAT!!!!!!

Tidigt morgon (för tidigt)

Såhär tidigt på morgonen kan man inte skriva normala och intellektuella saker, det går bara inte. Men jag kan avslöja att jag nu fullt och fast har valt vilken riktning mitt liv kommer att ta, vilket politiskt parti som får min röst nästa gång, och vad jag ska göra under resten av dagen (vänta på bilen, åka till Bevvan, sova i soffan, äta blodbröd)

Man hinner tänka en jäkla massa när man har tyst i hemmet. Men jag saknar mig käre ändå.

Som sagt, ingen kandidat till Nobelpriset direkt, men ändock en update.

Hejdå.


By request

Såhär ser man ut i mys-stass :)




Strålande tider, härliga tider!
NU sängen!!!

Men vad fan!

Inställd lektion imorrn har jag nu fått mail om...men sug och dööööööö

Som man bäddar får man också ligga

(...och de jag ligger med får bädda, men det hör kanske inte hit?)

Klart är dock att dagens kost: plusmenykäk med extra korv på Vraket, ett paket russin, scones, kaffe, mackor med messmör och en hel bytta glass har börjat göra att jag känner mig lite uppsvälld. Jag gissar att jag kommer att ha ont i magen när jag vaknar imorgon, men det var det värt.

Imorgon tänkte jag inta Sundsvallo igen, för några timmars föreläsning. Kan nog bli skoj hoppas jag, vi läser faktiskt en riktigt intressant kurs nu med 2orna.

Och om det är riktigt, riktigt fint väder imorn tänkte jag ha grand premiere på mitt nya snygga långa linne, alldeles jätteklarblått och superfräscht. I så fall kommer jag att tvingas lägga upp dagens-outfit-bild... Egentligen skulle jag ha gjort de nu också... När s.k. modebloggare lägger upp bilder från hemmamys har de konstigt nog alltid nytvättat hår, fluffiga tofflor och gärna en rosa mysdress i plysch. Fejk fejk fejk skriker Fröken R, så där ser man för fan inte ut när man myser! När JAG myser (som nu) har jag på mig tubsockar (gräsligt fula), kärlekens Bauerbrallor (grå mjukisar med Gällivarehäng), kärlekens "björnfitta" vilket är en grå Peak-"hellyhansen" och ett lagomt otvättat hår. Smink är bannlyst. Detta var även dagens outfit för att gå på ICA och handla, och jag inser att jag är ett halvt steg från total neddräggning. Men comfort first my dears, en sann skönhet behöver inte göra sig till för att lysa!!

Nu kriminalserie på Tv4+, sen nattanatta in the bed. Klem og kyss.

Du är vad du äter...

Vilket gör mig till 750 ml marängcup från SIA... Yummie!

Fast jag måste i sanningens namn erkänna att en liten del av mig skulle vilja ha en alldeles egen Anna Skipper...tänk att ha en hälsoguru som piskar en på gymmet och lagar god mat åt en. Då skulle till och med jag kunna leva sunt tror jag. Hjärtat kan inte du komma hem nu och bli min egen Skipper?

Min nyaste kärlek!


Den är så mumsig att man inte riktigt vet vad man ska göra av sig själv!!!
Smakar precis som MiniMarängCup från glassbilen...men MYCKET större!!
Gott att äta till Du är vad du äter...

Vi bor på landet, vi bor på landet...

Låten från Tv3s Grannfejden har ekat i mina öron idag sen vi runt 11-snåret styrde kosan norrut. Efter ett snabbt matstopp på Vraket gasade vi till Judeby, där min finfina AK och hennes Jim numera är bosatta. Så snart man skuttade ur bilen överfölls man av diverse djur - 3 små kissar, hund/älgkalven Nike och ett antal hästar, en gris, hönor, får och kaniner (det var dock bara katter + hund som egentligen överföll en..)

Dagen tillbringades sen bekvämt tillbakalutad i AKs soffa, med kaffe och nybakta scones - mums! Vi passade även på att göra testet "vilken psykopat är du" och  - surprise surprise, je suis Hannibal Lecter. Tydligen tar jag in upplevelser på ett intellektuellt plan snarast än på ett känslomässigt dito, och är outhärdligt snobbig. Mina kära vred sig av skratt, så tydligen stämmer det ganska bra med verkligheten :)


Jebus wants dipp?


Söta spinnmonstret Lollo


Fullblodspsykopaten Fia...


Husmor kokar kaffe

Även fick jag se världens smartaste uppfinning idag - och jag tror jag ska köpa en åt min käre. Men jag ska göra om den lite, i ryggen ska det in spik eller glasbitar eller nåt annat...så kan han ju bara försöka vända sig på rygg och ligga och tom-snarka... moahaha!


Misstänker att jag får köpa en med älgar om jag ska lyckas lura på Johan den...

Nu ska jag ta en powernap, är alltid så sjukt trött nowadays. Sen ska jag städa undan lite härhemma - ta itu med gårdagens disk bland annat. Funderar på att göra väldigt lite "måsten" ikväll, igår var inte så vidare värst roligt. Man måste kunna unna sig en ledig afton? Har ju dessutom fixat med Brf:ens räkningar idag, plus sprungit och kopierat upp en massa enkäter, så jag har inte varit helt och hållet oproduktiv. Kanske det blir en lugn TV-kväll i total ensamhet i afton - det vore faktiskt behövligt!!

Laters.


Sovmorgon

Japp idag sov jag lite längre än vanligt..eller jag har varit "typ" vaken från halv åtta, men det är skönt att ligga och småslumra i sängen! Så nu väntar jag på brudarna för en heldag på landet! Ha en bra dag!

A good night to you all...

Åh så skönt, äntligen är den här dagen slut. Det har i och för sig varit sjukt givande, med föreläsning, möte, företagsbesök, Donken-middag, protokollskrivande, bokbeställande och jobbnätverkande. Dessutom har jag hunnit med att blogga två (!) gånger :) Men den har ändå varit sjukt jobbigt, plus att jag har gått omkring och oroat mig lite hela kvällen. Sambon bilade nämligen ner till Borlänge ikväll för utbildning med jobbet tills på fredag, och jag har lite svårt att slappna av helt innan jag vet att han är framme (så kan man bli när ens mor jobbar på Svevia...)

Men jag har gjort det bästa av situationen, myst till det med massor av ljus och skjutit undan tankarna på den sterilitet jag troligtvis drar på mig genom att sitta med laptopen i knät i x antal timmar... (ja jag vet, jag SKA köpa en sån där bra IKEA-kudde)



Såhär pysmysigt har jag haft det ikväll, men nu känner jag att den där sluge John Blund har kittlat mig i ögat. Imorn blir det touring till Judeby (!) med Sis för att besöka vår pregnant lady. Bilder ska tas, givetvis. Det är inte varje dag man färdas utanför allfartsvägarna ;)

Nattinatt kära vänner!

RSS 2.0