Jag önskar mig...

...mer tid!

Ok och visst, jag köper att man kan svansa runt som en prinsessa och springa på än det ena än det andra mötet när:
- man har en egen assistent
- alla möten äger rum inom 10 min från Stureplan
- man har hemhjälp
- man inte har några vänner (förutom sin assistent och sina arbetsbekanta)

MEN FÖR MIG ÄR DET FAN KÄRVT JUST NU!!!
Satans satans satans, varför måste jag alltid vara bäst på allt. Släpp efter på kraven Fröken R och fokusera på hälften av dina måsten why don't you? Men det kan ju vara bra att kunna sen... B-S! Jag önskar mig ett dygn med 36 timmar av tomten i år, det är ju helt klart!
Plus att det mesta 8för att inte säga allt) jag ätar mig antingen är sjukt nödvändigt, väldigt roligt, eller ger mig tillfredsställelsen av att känna mig jävligt duktig... Österåsen here i come...
Bloggen får ta duktigt med stryk just nu som ni förstår. Hoppas ni håller ut :)

Late night Con Air

Jag måste erkänna en sak, och det här sägs utan ironi. Jag gillar Con Air. Jag gillar faktiskt Con Air skarpt, och anledningen stavas Garland Greene, eller The Marietta Mangler som jag tror han kallas. Steve Buscemi är faktiskt helt och fullt genialisk...plus att jag har något av en thing för karismatiska seriemördare. Hannibal Lecter, Garland Greene, listan kan göras lång, men avarter från det mänskliga psyket fascinerar mig.

Imorgon åker mitt sötnoshjärta bort i 4 dagar - han ska lära sig bli en ännu grymmare försäljare. Så jag ska nog ta tillfället i akt och ladda upp med pussar nu så jag klarar mig några dagar. Imorn blir det Sundsvall hela dagen, så vi kommer inte att ses förrän på fredag nu, och jävlar vad vi kommer att sakna varandra. Fast jag hade tänkt döva ensamheten med kattmys och burgare...så tiden lär nog gå fort :)

Toodeloo darlings.

Trött och kanske lite sjuk...

Så här trött har jag inte varit på länge, tror jag skulle kuna somna stående, och öm i halsen är jag också. Men inte får jag sova inte...nu är det möte med brf:en som gäller. Ska inte studietiden vara avslappnande??

Förlåt...

...att jag uppdaterar så dåligt på helgerna. Men jag har ett liv, och det har ju ni också, så det gör kanske inget att detta mer är en veckoblogg? Nu ska jag hoppa in i volvon och köra ner till Sundsvall för start av två nya kurser och sen shopping på stan med min älskade mor. En resumé av helgen kan ni kanske se framemot ikväll...

'til then!

Har ni en syltburk över?

Bry er i så fall inte om att buda på Tonys moppe! (Han vill inte ha mattor heller...)

I'm itching

Och det är såklart min golfnerv som kliar. Ska bli jäkligt skoj att få ta fram klubborna igen, får bara hoppas att det går bättre i år än i slutet av förra säsongen. Det var som om allt bara låste sig där i juli...kunde inte slå ett rakt utslag ens en gång. Men jag tror att jag är lite mer harmonisk nu... :)


Resa bokad!

Japp, nu är det klart, den 11/5 lämnar vi Sverige för Ålands-golf. Ska bli väldigt mysigt, bra hotell och jag har bara hört bra saker om banorna. Så nu måste det köpas lite nya brattiga goldsvidar ;)

Även har det otroliga hänt. Jag har bytt snusmärke (troligtvis bara temporärt, men ändå...) L&M Lakrits har just nu min kärlek.

Annars ska det bli en sån där vanligt tråkig eftermiddag: kom precis från jobbet och ska hinna duscha innan vi går ner och storhandlar. Nu har vi ätit ur dela frysen (så när som på lite köttfärs, glass, brös och bär) så det känns som om det är påfyllningsdags!

Vad jag är brutalt sugen på just nu är faktiskt en utgång. Dock är jag så himla trött och seg att jag inte ens orkar tänka tanken färdigt, men ändå... Mest sitter det nog i att jag är väldigt sugen på att få klä upp mig och smeta på ett ansikte... Kan lätt bli så efter en dags smörgåstårtsskapande!

Men alltså, istället för att skaka rumpa på krogen ikväll så ska jag någ sova/tryna/sussa på örat. Har en sjukt, och då menar jag verkligen sjuk sömnskuld. Det har inte blivit många timmars återhämtning för fröken R på slutet, och jag är en dam som behöver min pamper-time! Ska nog troligtvis lägga på en god ansiktsmask och ta hand om mina stackars söndertrasade fingrar ikväll också. Njut!

Dagens grattis skickar vi till Härnögrillens minsta junior. Lill-Sanna F, som inatt 23:59 kommer att stå och hoppa upp och ner utanför dörrarna på krogen. Lill-Sanna blir nämligen 18, och kan nu alltså äntligen köpa sitt älskade snus själv. Grattis tjejen!:)


Crappy update

Dåligt med bloggande, massa jobb idag, sen sova i soffan och läsa bok och äta thai-rester. Nu Pimp my ride och hemnet.se. Jag återkommer.

Bombhot?

Då var det nattadags då, har precis postat oppositionen så får vi se om det blir ett bombhot på Fröken R... Jag är ju en rätt så petig själ, men jag tycker de ska vara glada för att någon har tagit sig tid att verkligen granska deras arbete. Personen som opponerade på mitt hade nämligen lagt in det som sitt stora minus att jag inte hade försättsblad/innehållsförteckning. Problemet var bara att de låg i ett separat dokument, för att få det rätt med sidnumreringen. Så mer eller mindre hela hennes opposition föll på det, vilket ju inte gör mig ett dugg men kanske skvallrar om att hon inte gjorde världens grundligaste jobb??

Ikväll såg vi på dokumentären om Josef Fritzl, och man slutar aldrig förvånas. Men jag måste säga att jag hellre skulle se en dokumentär om Frau Fritzl...skulle ju vara intressant att se hur hon är funtad...

Imorgon blåser reveljen kl 05:00, då ska jag få mingla bland kökshäxorna igen, vilket såklart ska bli mucho gusto! Sen är ju lite extra shoppingpengar på kortet sällan eller aldrig fel.

Good night sweethearts

Här ska stinka fransk bordell!

Sitter och nätshoppar parfymer :) Mums mums!

Familjen Kaos

Så fort Johan och jag ska göra nåt brukar det sluta med kaos, och så även idag. Om ni ser en pöl med Fanta utanför Härnöhallen så är det en kvarleva efter mitt lilla hjärta, som lyckades fumla fram en fontän :)

Nu: How I Met Your Mother och soffmys med stark thai-mat i magen.

Snart: Skriva klart opponering, dammsuga och sova.

Imorgon: Härnögrillen

Busy little bee?

Åh vilken skön dag jag har haft. Först upp och skriva tenta i och för sig, men sen... Aaah. Åkte från Sundsvall mot Birsta, och så jag ångrade att jag inte tog med mig kameran. Det såg så sjukt häftigt ut med en alldeles saltvit asfaltmotorväg, sen var himlen riktigt blekblå, liksom lite sol-dis, så hela världen såg ut som om man såg den genom en mjölkskvätt på bottnen av ett dricksglas. Vitt vitt vitt, jag kände mig som Mad Max i det postapokalyptiska samhället. Riktigt riktigt läckert.

Sen blev det ju trots allt lite shopping i Birsta... HM hade "handla för 400 få 100 kr i presentkort... så jag passar på att köpa två pikéer och två långa linnen. Perfekt inför sommaren. Lyxade även till det och köpte en bredtandad kam...fatta att vi inte äger en kam?! Sen unnade jag mig en pocketbok, som jag nu precis har läst ut (!) En riktigt hårdkokt brittisk deckare, precis the way I like them.

Nu är sötnosen hemma, och vi hade ju sagt att vi skulle storstäda idag, men jag tror inte någon av oss är så sugen på det. Blir nog thai-mat och en bra film istället..vi kanske sträcker oss så långt att vi tar ut soporna i alla fall!

Have a nice afternoon kära läsare!

Raaaap

Kära läsare, det stannade på 2 gigantiska kanelbullar, sen var jag faktiskt tvungen att ge mig, med tanke på den minst sagt kaloririka middag jag åt. Så nu har jag en gullig liten putmage och total sockerkoma. Ändå är jag inte direkt någon snaskgris i vanliga fall - jag äter hellre salt än sött. Men jag kan ju säga som så att utan hamburgare vet jag inte om jag skulle klara mig. Eller en rättelse, jag VET att jag inte skulle klara mig utan hamburgare. När jag sitter och tittar på Du är vad du äter så är det alltid hamburgermänniskorna jag lider med. De som måste sluta äta pizza, kebeb, smågodis eller chips, de har jag inga stora sympatier för, men de som måste ge upp burgare med cola och pommes...nej usch jag blir stirrig bara av att tänka på det. (Så tänk inte ens tanken att anmäla mig till Anna Skipper, bara så ni vet det, jag skulle fuska som en dåre)

Sen är det väl så att visst, hamburgare och snus och läsk förkortar troligtvis mitt liv. Men å andra sidan röker jag inte, dricker extremt sällan, och äter inte särskilt mycket godis. Så jag tror ändå att summan av lasterna blir konstant. Och om kroppen vill ha en cheeseburgare - ge för Guds skull kroppen en cheeseburgare. Glöm bara inte bort att käka lite frukt ibland också, för syns skull :)

(Och sen finns det ju folk som blir överkörda av lastbilar också när de joggar till afffären för att köpa groddar, så jag kommer troligtvis inte att låta hälsan styra HELA mitt liv).

En dåres försvarstal...har ni läst den... ;)

Natt natti natt natt!



Jag lyckade även hålla mig från större inköp än en snusdosa på stan idag. Duktig duktig Fröken R!!!
I och för sig ska jag möta upp mamma i Sundsvall på måndag, för en lunch. Ska vara smakprov när hon väljer nya bågar till glasögonen (pappa var inte så sugen på att följa med direkt) och då lär det väl kunna glöda lite om kortet. Jag funderar på om jag ska köra samma taktik som medan jag bodde hemma, dvs. de ledsna hundvalpsögonen, men med tanke på att de redan betalar lite andra småsaker åt mig...så som bilen, golfen och tidningen, så känns det väl lite ovärdigt. Om inte annat skulle min käre tråka ihjäl mig, och jag skulle tappa all rätt att yttra mig om vår privatekonomi (redan nu är den gränsen hånfin för er Fröken R...) Återstår att se om jag kan hålla mig från att snylta på mor, något som faktiskt alltid ger mig åtminstone ett litet styng av dåligt samvete...

God natt igen! Tenta 08:00 imorn - HA. HA. HA...

Provsmakning!

Nu har sötnos varit på möte med jobbet, och givetvis kom han hem fullastad med smakprover! Eftersom han inte tål något av det blir det alltså mitt ansvar att trycka i mig allt... Bye bye beach 2009, Butterkaka någon?


Anna Skipper - kom och rädda mig!!!

Så himla trött!

Mötet var jättekul, och vad det än kommer att leda till så var det en bra erfarenhet, och ett tillfälle för lite marknadsföring, m.a.o. en mycket bra eftermiddag. Från en bra eftermiddag gick jag direkt på en bra middag...ja ni kan väl gissa vad jag passar på att snaska i mig när sötnosen är borta?


Alldeles riktigt! Och därunder ligger Svensk Golf, så nu ligger jag och drömmer om nya klubbor!


Proppmätt komatroll efter BigBoy-skrov med plusmeny och dip...

Egentligen borde jag nu vara en duktig tjej och kasta mig över makroboken för att göra bästa möjliga tentaresultat imorgon. Men vet ni vad? Jag känner faktiskt mer för att dra filten över huvudet och sova en stund. Jag vet inte om jag ska ta och unna mig en powernap, eller om jag ska fortsätta ge respons på rapporten som ligger på mitt bord.

Det här med att ge andra konstruktiv kritik är lite klurigt, även om jag tycker att jag numera är ganska riktigt jäkla duktig på det. Minns med fasa första gången jag skulle ge en helt okänd människa respons...på litteraturvetenskapskursen. Jag hade hittat en hel massa som jag tyckte behövde ändras, det fanns ingen riktigt röd tråd och dispositionen var ett enda kaos (för att nämna några saker). Sen när jag kom dit och träffade tjejen var hon smällgravid i åttonde månaden. Jag bangade - fick jättekalla fötter för att jag var rädd att hon skulle vara så fullpumpad med hormoner att hon skulle börja gråta för minsta lilla kritik. Så jag lindande in den rejält, och hälften nämnde jag inte ens. Men man lär sig med åren, nu har jag inga som helst problem med att varken ge eller ta konstruktiv kritik vad gäller jobb/skola. Hoppas bara att samma sak gäller för de stackare jag opponerar på :)

I go girl...

Imorse vaknade jag och kände mig sådär okaraktäristiskt positiv och sprallig. Ni som känner mig väl vet att jag annars:
a) inte är ett stort fan av mornar överhuvudtaget
b) snarare är en skeptiker och cyniker än en obotlig optimist
c) har alldeles för många järn i elden för att riktigt hinnas med

MEN! Imorse när jag vaknade så insåg jag att jag hinner med mig. Jag ska på ett jätteroligt möte idag, lönen har kommit och solen skiner. Jag ligger före i Räkenskapsanalysen, och kan alltså ägna hela långa kvällen åt makro. Dessutom ska min sötnos på möte med jobbet i Sundsvall ikväll, vilket innebär att jag har obegränsat med pluggtid (och får äta Big Boy till middag!!)

Sen är det ju dessutom snart vår, med allt vad det innebär (jag tänker främst på tygskor...) plus att jag för varje dag kryper närmare att bli blondin igen. Så egentligen finns det väl inga clouds on the sky just nu, herregud vi ska ju till och med till Sälen snart.

Påminn mig att läsa det här inlägget när jag neggar ut i bloggen nästa gång, pretty please!
Love, love, love...


Jag blev besatt av Blondinbellas ande...

...och bestämde mig för att ladda upp min vårstil. Allt är hämtat från HM, så att äver vi norrlandstöser kan klä oss med stajl...fast vi inte har Elise-i-Stureplansgallerian inpå knutarna...

Ett gäng av de här godingarna ska i alla fall få ett nytt hem i min garderob i vår!

              

Mmmmm, jag säger då det. Dressed for success? Speciellt bandau-bikinin och solglasögonen väcker ha-begär. Plus de gröna armbanden och pikén såklart. Bara att gå in på hm.se och välja och vraka. Inte är det speciellt dyrt heller!

98 x 6 = 588

Summa summarum 588 spänn för att kunna gå och spänna sig i en av varje färg i sommar. LÄTT värt!


Angående att vara ute i tid

Nu har vi en deadline för rapporten kl 17:00 idag. Vi ska då skicka vår rapport till examinator, men även till en grupp som ska författa en skriftlig opponering på den.

Jag postade min rapport igår kväll, till examinator och opponent, men jag har fortfarande inte fått den jag ska opponera på, och det gör mig lite brydd. Måste man vänta till den absolut sista sekunden med att skicka sitt arbete, när det är andra människor som ska ge respons på det? Jag hade hoppats på att få börja med arbetet redan under dagen idag, men så blir nu inte fallet. Ok att gruppen ifråga inte har gjort något fel, deadline ÄR ju faktiskt inte förrän kl 17, men är det så fel att vara ute i tid?

Vad tycker ni, måste man vänta till sista sekunden med att posta sin rapport/sitt arbete?

Sötast i stan?

Det finns en (eller flera, jag ser inte direkt skillnad på dem) riktigt söt liten varelse som sprätter runt här på stan och nosar i snödrivorna. By now har ni troligtvis insett att det inte är en man jag talar om, utan en sådan här.
Min sambotycker dock inte att det är "riktiga hundar", troligtvis eftersom man:
1. Kan ha dem i knäet.
2. Kan inte jaga älg/fågel/rådjur/vildsvin med dem.
3. Kan hitta 1000 olika sajter på nätet med kläder till dem.

Men det STRUNTAR jag i, jag tycker de är så sjukt coola, de ser väldigt kaxiga ut dessutom. Mycker bra, mycket bra.

Mitt lönekonto

Mitt lönekonto följer samma kurva varje månad, nämligen att ca 75% av den spenderbara delen av lönen gör jag av med mellan den 25:e och den 5:e. Sedan är jag ganska "normal" i mina utgifter. Därför ska jag testa något nytt den här månaden, nämligen att (förutom räkningar såklart) bara göra gång på 25% mellan den 25:e och den 5:e. Det är kul att bryta mönster!

Väntar i övrigt på samtal, och ska sätta igång med makron. Har inte varit så duktig vad gäller läsandet till den, fasktiskt inte duktig alls, men å andra sidan fick jag till en riktigt bra rapport, och en bra PM. Så jag har inte legat så sjukt på latsidan tycker jag nog.

Hoppas ni har en fin dag, ut i solskenet med er!

Jag glömde ju nästan...

Min sambo kom idag på det optimala sättet att få en halvgratis semester...åtminstone tyckte han själv det tills jag som den glödjedödare jag är  pekade på några logiska luckor i hans plan. Planen i korthet såg ut såhär:

Han skulle köpa en enkel biljett åt mig till exempelvis Miami. Sen skulle jag få stanna där i två månader, varpå han skulle ringa till Spårlöst och gråta en skvätt och säga att hans flickvän var borta i USA. De, och han, skulle då åka dit och hitta mig, och vi skulle återförenas OCH få en gratis semester. Jag fann dock en stor lucka i resonemanget:

Först och främst tror jag att teamet på Spårlöst knappast skulle reagera som min käre hoppas. Troligtvis skulle de ge honom en slickepinne och trösta honom lite och i vänliga ordalag förklara för honom att tjejen (jag) troligtvis har dumpat honom, eftersom hon lämnat honom och stuckit till Miami.

Sen skulle vi då tvingas vara ifrån varandra två månader, kanske längre, för att få njuta av vår semester. Sen skulle det nog kosta mer att ha mig boende två månader i Miami än en semester för oss båda.

Johan tyckte då att jag var tråkig och utan idéer. I rest my case älskling.

Innebandy

Har ni vägarna förbi Landgrenshallen ikväll tycker jag ni ska springa in och titta lite på min karl. Han gör nämligen ikväll kl 21.00 sin säsongsdebut som tung back, gästandes Coop-laget. Heja heja heja!

Själv ska jag tillbringa kvällen med att skriva skola och fantisera om våren. Snart kommer den vet ni. I vårens ytliga anda har jag följande planer...

Först och främst ska jag bli blondare. Inte Linda-Rosing-blond, utan mer lite solkysst guldig, ganska lik min egen förg fast minus den nordiska råttan...

Sen ska jag införskaffa ett antal snygga l.o.g.g.-pikéer att matcha till ljusa jeans, eller varför inte bomullskoftor och palestinasjalar.?Jag älskar våren, det är så mycket lättare att hitta boho-preppy-saker då. Till detta givetvis vita dojjor, eller svarta tygisar. Och mina läderarmband från den där internetbutiken vi inte längre nämner vid namn.

I vår ska det även tillbringas lite tid utomhus. Jag tycker det är svårt att komma sig för att verkligen gå ut och njuta av vädret när man bor i lägenhet, men i vår ska det fasen i mig bli av! Ska det vara så svårt att knyta på sig promenadskorna och knata upp på Vangsta?

Nu känner jag mig faktiskt riktigt motiverad, tror jag ska skynda mig att bli klar med rapporten och sedan ut och skutta runt Härnön ett varv. Lättare att komma ut när min sambo är borta, annars blir det lätt att man delar på nåt smaskigt i soffan istället... Lat? Nejdå.

Imorgon ska jag ringa mitt eventuella sommarjobb, få se om det blir något redan i sommar. En fot i dörren har jag i alla fall fått, vilket känns spännande eftersom jag tror att just det här företaget passar mig som hand i handske. Känns som om man har finfina utvecklingsmöjligheter där - precis det jag saknade med lärarjobbet.

Om det blir så att jag får en sådan typ av jobb tror jag att jag kommer att lägga ner det här hobbybloggandet. Let's face it, det är inte direkt så att jag drar inte några stora pengar på bloggandet, och jag vet inte om jag riktigt tycker att man ska kombinera bloggande med någon form av seriöst åtagande. Kanske kanske inte, passa på att njuta medan det varar!

Yeeehaaaw

Lika låg som jag var imorse, lika hög är jag nu (fast inte hög på olagligt vis såklart!)
Nu har jag fått mail ang. jobb, s n a r t färdigställt företagsanalysen och fixat Brf.en. En så grymt bra dag jag har haft, allt har gått så lätt så lätt!

Makrotentan är satt på undantag, men jag tycker jag kan unna mig min första rest om det nu skulle bli så...

Nu ska vi äta middag, sambon vill ha sill och potatis, så då blir det mumsmiddag för mig!

Smell you later.



Och välkommen tillbaka solen, du får gärna stanna ett tag nu.
Sisådär en 8 månader, tack.

Dagens hot

Eftersom jag gillar att mobba min sambo så har jag ägnat en del av tiden sen han kom hem med att förutspå ett kraterformat hål i golvet på Landgrenshallen efter kvällens innebandydrabbning. Vad gör man inte för att slippa plugga? Dock kontrar han med ett hot i bästa West Side/East Coast-anda. Inte "jag ska sprätta din mama", inte heller "jag ska bomba ditt kvarter", nej i sann Härntaanda hotar min bättre häft med "jag ska salta din köttfärssås". Gudfadern, släng dig i väggen.

Nu är jag jätteledsen på ögat

Ja det är jag faktiskt! Det känns lite som att jag står och kissar i motvind för tillfället... Inte har jag fått något svar på mailet jag behöver för att kunna färdigställa rapporten (tills imorgon) så nu känns det som om mitt arbete kommer att bli lite sämre än jag hade hoppats på. Det blir fortfarande ett bra arbete, missförstå mig rätt, men när det gäller rapporter har jag svårt att acceptera något mindre än "lysande"...

Även önskar jag mig ett besked om sommaren nu. Jag vill kunna förbereda mig på hur det ska bli. Men det kommer i veckan, fast tålamod är inte min paradgren...

Om jag nu skulle sluta klaga och tycka synd om mig själv och istället peta upp ännu en Granit Vit under läppen och sätta igång med allvaret? Ja, så får det nog bli.

Så snygg


Sånt här tycker jag om!!

Min blogg

Ok, kära läsare. Eftersom jag idag fick ett mindre psykbryt angående vissa etablerade bloggare, kan det vara på sin plats för mig att redovisa vad MIN blogg egentligen handlar om:

Först och främst så är min blogg just det. Min blogg. Vilket innebär att jag inte tänker nischa den till att bli en "bok-blogg", en "mode-blogg" eller en "inrednings-blogg". Jag definierar nämligen inte mig själv som antingen eller, utan kommer nu och för alltid att skriva om vad som för närvarande svävar runt i min skalle. Så söker ni en renodlad hobbyblogg är jag ledsen, men då kommer ni inte att få ut mycket av min sida.

Inte heller kommer ni som vill höra det senaste skvallret från Härnösands "uteliv" att gå igång på katewellings.blogg.se... Men vem vill å andra sidan lägga ner tid på att läsa om just Härnösands uteliv? Hade jag haft den här bloggen för två eller tre år sedan hade ni säkert fått ert lystmäte på alkoholindränkta historier - men jag har som det heter gått vidare.

Kort och gott kommer den här fantastiska bloggen även i fortsättningen att handla om precis det yippie.se skrev: humoristiska observationer om ingenting... Väl formulerat Yippie!

A trip to the library?

I väntan på vår kommande herrgård har jag fått bygga mitt bibliotek i matkällaren. Tredubbla rader på varenda hylla...men vänta ni bara. Snart så!


Böcker är kärlek!

Nu är det dags att vältra sig ur soffan och ner på ICA, vi ska handla lite snask. Blev så sötsugna efter maten, så vi var tvungna att ta oss lite fika...det här var vad vi hittade. (Banan till Johan, negerboll till mig). Och ja, jag vet att det är politiskt inkorrekt att säga negerboll, men jag orkar faktiskt inte ändra på mig. Tyvärr.



Olika falla ödets lotter

Hejdå!


Ett tips... (varning för starka ord)

  
  amanda #82

kommer ni ha en bloppis igen? för det fanns så mkt att välja på men allt hade typ tagit slut när jag kom in. och jag älskar dina kläder. vet du nån sida där det är billigt men jätte snygga kläder?


Men idiottjej jag blir så förbannad. Ge dig ut och våga köp kläder själv, mixa och matcha som normala människor gör. Köpa nåns avlagda kläder för att inte se "fel" ut, det är ju lika patetiskt som när jag växte upp och vissa inte vågade ha på sig något alls som inte var köpt på Vision för att man var rädd att se fel ut. Vad fan hände med att skapa sin egen stil? Idiot idiot idiot!!!

Good God...

Först och främst går det inte ruskigt bra för allas vår H Jonsson. Tråkigt!

Sen sitter jag och surfar runt på bloggar, och hamnar hos Sveriges största blogg. (Ni vet vem)
Tydligen har hon idag en frågestund, där folk kan fråga henne om vad som helst. Då tänker ju åtminstone jag att folk (läs småtjejer) ska ha så mycket innanför sina små pannben att de frågar henne om relevanta saker som rör hennes liv, exempelvis varför hon säger sig ha köpt en bostadsrätt fastän hon hyr, var hon brun-utan-solar sig osv osv, alltså saker hon kan tänkas ha en aning om. Men icke. Småtjejerna frågar bloggaren om det är en bra framtidsplan att bli apotekare, hur man ska lägga upp kost, träning etc. oxh jag känner bara MEN IDIOTER! Sen blir jag arg på mig själv för att jag bryr mig, men jag kan bara inte låta bli.
Dumma lata småfjortisar, slå upp kost/hälsa på google.se, ring din studievägledare, e n g a g e r a dig istället för att tro att en fåfäng reklamprodukt ska livscoacha dig! Vad fan är det för FEL på folk, idioter idioter idioter!!!

Det är lika jävla dumt som om jag skulle utge mig för att vara el Guru vad kommer till hälsokost, fotboll och smink. Snälla snälla snälla bara håll din käft, la la laa la...

blogg.se

Det är ibland intressant att läsa folks bloggar och inse att folk man trodde var menlösa kärringar och medlöpare faktiskt kan uppvisa något som liknar såväl en stake som vettiga åsikter. Om detta var en engångsföreteelse eller ej låter jag vara osagt.

Solo

Usch vad jag hatar sjukdagar. Det är så väldigt väldigt tråkigt att ligga hemma själv. Tack och lov för vinterstudion. Ja, tack och lov för sambon också så klart, även fast han nu rymt till Markus eller par timmar för att stilla sin Xbox-craving (vårat har ju the red ring of death...) Men jag har ändå jättetråkigt, och det enda plusset är att solen i alla fall inte skiner...

Jag tänkte ägna min tid åt att lägga upp en liten översiktsplan för våren, och eftersom jag är en vänlig själ låter jag er ta del av den, och kopiera den om ni nu skulle vilja bli mer som jag?!

Delmål ett är att klara alla kurser. Även om jag får någon rest så ska den vara borta innan sommaren. Jag tänker börja mitt tredje år med noll i bagaget, för att kunna fokusera helt och hållet på de kurser jag ska läsa. De låter även så gudomligt roliga att jag verkligen inte vall hå någon gammal tråkig struntkurs som ligger kvar och gnager.

Delmål två har med hälsa att göra. Bara det blir lite barare mark och finare väder är det bara att släpa sig ut. Eftersom kärleken nu äter allergikost har det blivit lite mer frukt och lite mer frityr hemma, och jag känner att en daglig dos frisk luft skulle kunna spä på det välbefinnanden.

Delmål tre är att f ö r s ö k a få mer tid över till mina vänner. Jag träffar dem lite för sällan nu, även om jag försöker tima in någon gång i veckan åtminstone med de som bor i stan. Samtidigt måste jag ju prioritera jobb och tentor. Det är en ganska svår ekvation. Men vi ska ju i alla fall till Sälen snart!

Delmål fyra är att styra upp arbetslivet. Jag har ännu inte bestämt om det blir Härnta eller bank i sommar, jag känner att det kommer att ge sig med tiden, förhoppningsvis redan nu i veckan. Oavsett vilket ska jag ha ett extrajobb i höst som ger mig arbetslivserfarenhet inom ekonomi. Punkt slut.

Jag tror jag nöjer mig sådär, nu gick startskottet för Helena Jonsson så jag ska nog mysa ner mig i soffan och ta en alvedon till. Hejdå...

Mördande huvudvärk

Idag vaknade jag upp vid 12-tiden, med svullna ögon, huvudbank och allmänt risigt hälsotillstånd. Jag tänker med andra ord inte röra mig över hövan idag, utan Svt:s vinterstudion får göra oss sällskap.

Imorn är jag troligtvis piggelin igen, jag vet ju vad det är jag har ätit nu en vecka som gör det... Dags att lägga av med dem igen alltså. Suck. Eller imorn kanske var att ta i, det tar ju några dagar för kroppen att återhämta sig, men på onsdag är jag nog glad igen. Nej nu vill hjärnan inta sidoläge. Bye bye.


Angående Robinson

Första reklampausen nu, och sadisten i mig har julafton. Fyfan vad jag hellre skulle dö än att utsätta mig själv för det där. Ok för att testa gränser, men att sitta timma ut och timma in och mata moskiterna och vänta på att en ormjäkel ska hugga mig i armen. Nej tack.

Johan är å sin sida alldeles till sig och har redan börjat prata om att vi ska göra något liknande på vår bröllopsresa. Jo jo...

Även tycker han att jag ska anmäla mig till nästa säsong. Tydligen skulle de definitivt ta in mig. Jag frågade honom vad han menade med att de tar in "såna som jag" varpå han gör en feminin rörelse med handen och säger "Hej jag heter fröken R och min föräldrar har en pool.." Screw you sweety :)

Våren var är du?

Åh om det bara kunde smälla till nu - PANG så var det vår och barmark. Jag längtar efter tygskor, pikétröjor och grusknaster. Cykel och mjukglass och SOLGLASÖGON! Ååååh...


Ikväll...

...ska vi boka oss framför Robinson 2009 och njuta av olika saker:
Min käre ska njuta av tanken på att bli strandsatt på en öde ö - en mans kamp mot elementen (vilket är hans uppfattning om en drömsemester...)
Jag ska å andra sidan njuta med sann skadegläjde - dvs. skratta som en besatt när de inte får någon fisk, grymta uppskattande åt diverse mobbningspakter och tjuta av lycka om någon blir nafsad av en vild chimpans.
Alla är vi olika, tack för det.

Men först mumsig mat, vi brukar ägna den sista veckan av månaden åt att äta ur frysen. Då slipper man såna där genomfrusna plastpåsar längst in i frysen med texten "entrecot 21/2 2007". Det är så väldigt tråkigt att hitta och kasta såna. Så nu kör vi en översyn av vår mini-frys sista veckan innan löning, och lägger istället de sista matpengarna på ICA-kortet på läsk och snask... Så rikare blir vi inte, men vi har i alla fall ordning i frysen!
Idag bjöd frysstädnigen på köttfärs. Och om livet ger dig köttfärs - gör en hamburgare. Mums mums!

En rättelse

Det är inte ofta jag gör avbön och bekänner ett fel. Skulle nog nästan göra en egen kategori av det, men eftersom den kategorin troligtvis bara skulle innehålla ett enda inlägg så låter jag nog bli.

Det är i alla fall INTE ikväll vi ska släcka för klimatet (även om det nog är bra om folk gör det ikväll också...) Det är den 28/3 som the lights all went out in Massachusetts. Thank you BeeGees.

l.o.g.g.

Mmmm, kommit från fika och titt-runda på stan med Ebba, och nu väntar jag bara på lönen så jag kan hamstra ett antal finfina l.o.g.g.-pikéer. Absolut den bästa modellen, HMs pikéer är till och med bättre än dyra dito. Men det bli dock inte på HM här i stan, man måste hålla på sina principer så långt det är möjligt. Nej, Sundsvall får det bli, klart och betalt!

Nu ska vi göra lite hemmagjorda burgare med klyftpotatis, och kanske se en film. Mysigt med helg!
(Och jag vet att jag egentligen borde plugga, men jag känner mig trött och risig och skjuter upp det tills imorn..)


Time to go!

Swosch, dags att flyga ner på stan för fika med min doctor E! Gott och skoj!

Sunblock 2000

Hemma igen efter tjejkväll hos Ellen, där de thailändska shoppingfynden har provats! Mest imponerande var att Ellen lyckats hitta ungefär 78 solglasögon i samma modell med ändå olika. Väl jobbat stumpan!


The Boondock Saints?

Så nu ska jag faktiskt lägga ner bloggandet för i afton och spendera lite kvalitetstid med min trötta man. Har i och för sig fått massor med hundpussar idag, men det är ju inte riktigt samma sak. Även fast (P)Roxy är väldans bedårande.


Ellen och Mattes lilla bebisvovve

Men som sagt, nu är det sambotid som gäller. Night night.

Fransk potatissallad

Mmm idag fick jag min drömmiddag! Efter att vi hade släppt av svärfamiljen på Hemsön fick yours truly ett Supermeal med plus från Vraket som take-away. Gott och flottigt!

Min käre, som är mer av en finsmakare (och dessutom inte får äta gluten eller mjölkprotein) mumsar nu istället i sig pepparbiff och:

Fransk potatissallad

Ingredienser
Portioner: 4

3/4 kg potatis
2-3 (ca 100 g) schalottenlökar 
1/2 dl hackad dill och persilja
1-2 msk kapris 

SÅS:
1 msk vinäger
2 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar 
1 krm socker
3 msk raps- eller olivolja 
1 msk vatten

Fransk potatissallad

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Vegetariskt

Gör så här
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skala, hacka eller skiva löken. Blanda alla ingredienserna till såsen. Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt. Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.

Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv eller kall skivad rostbiff.

Receptet är från www.ica.se och rekommenderas starkt!


Ikväll ska vi nog se en film, fick precis mess från Miss Mary att Sälen är i hamn. Skoj skoj! Fira födelsedag på after-ski!

Trevlig afton.


Twilight

Kollar in vampyrfilm nu, Johan är mäkta imponerad av hans moves med sin C-30...

Men svara svara svara

Av alla samtal jag nu har ringt har jag fått svar på..... NOLL!

Två meddelande lämnade på telefonsvarare - en bokning och en avbokning, och på det tredje och fjärde stället svarar inte en kotte, och inte kan man prata in på svarare heller. Surt som satan. Men strunt i det nu, makroboken here I come...

Ikväll blir det myspys, vi tänkte äta en god köttbit med fransk potatissallad och tända en massa ljus. Vi ska även släcka ner allt en timma imorgon kväll tänkte vi: 20:30 blir det noll ström ett tag, en manifestation för klimatet. Vi tyckte det kunde vara en bra idé - spela spel och mysa i skenet från levande ljus. Ska dock erkännas att jag ännu inte kollat tv.nu...det kan hända att vi måste fuska...



Nu har jag kollat tablån, och för min del är det lugnt. Få se om Johan kan tänka sig att missa premiären av Robinson...

Telefonkö

Är det något sätt att tvingas vakna på? Telefonkö - var god tryck ett?
Med dagen rådande arbetslöshet tycker väl åtminstone jag att man skulle kunna återinföra att du faktiskt får prata med en människa någongång när du ringer...men det där är väl tant R som hojtar till i mig igen.

Idag ska jag tvinga min kropp att sitta still och duktigt läsa makroekonomi hela dagen. Dvs. inget fika-på-stan, inget städande och framför allt - ingen TV!


Update: Marie ringde precis och flaggade med firande av min födelsedag i Sälen... gööööött!!

StorPeter och LillPeter

Tittar på Halv åtta hos mig nu, bekvämt tillbakalutad i divanen/schäslongen (om jag bara kunde lära mig vad som är vad...) Fast det var en ganska dålig vecka den här veckan måste jag säga...inget som jag blir sugen på att testa.

En sak som jag faktiskt sörjer att vi inte hunnit på senaste tiden är våra små mat-kvällar. Konceptet är detsamma som Halv åtta...men lite mindre pretentiöst. Man turas helt enkelt om att ha vanliga sketna vardagsmiddagar hos varandra, lyxigt att slippa laga mat och diska varenda dag, och det är ju egentligen inte jobbigare att laga åt 4-6 personer, än åt 2, eller hur? Fast det är ju lite svårt nu när min käre inte får äta varesig gluten, mjölk eller vetestärkelse!

Är så trött och seg nu så det finns inte, kommer nog att slockna tidigt oavsett om sambon har Ultimate Fighting i sömnen eller inte... Sen såg jag precis att man får 1000 spänn i presentkort om man flyttar till Bredsand. Tyvärr tar inte det bort faktumet att Bredsand inte är någon höjdare precis, inte heller faktumet att du har norra Europas sämsta väg hem. E4 söder om Sundsvall påminner starkt om Anjas skidbyxor om man säger så - trånga och bedrövliga.

Nej nu får det räcka med blogg for now.

Korv och bil

Nu är "Vovvlovven" hemma igen, nyservad och glänsande, vilket innebär att jag åter tänker ansluta mig till de bilburnas skara. Otroligt vad mycket tid man tappar när man ska gå överallt, hur hinner folk?!

Även är er fröken R omdöpt till Anna i makrokursen. Detta är ju mycket praktiskt, då jag kan skylla eventuella misstag på henne... "Det var inte jag magistern...det var Anna". Jupp jupp.

Dagens eleganta middag blir chorizo med spaghetti. Mumsmust mumma.

Sedan vi talades vid sist har jag gjort rent i dammhelvittet här hemma. Vi kör påslös dammsugare, vilket innebär att man
v e r k l i g e n får se hur mycket damm det faktiskt var. På fem dagar...helt sjukt.

Later friends.

Dagen så långt

Man skulle kunna säga att jag trots allt har varit ganska effektiv idag.

PM - check!
Mail om företagsanalys skickat - check!
Fikat med vänner - check!
Fixat bilen - check!

Funderar faktiskt på om jag ska läsa lite till tentan nu, och sen fixa räkningarna till brf:en, bara för att ligga lite före. Ikväll är det inget inplanerat så vitt jag minns, utan soffan ska intas! Sjukt vad trött jag är hela tiden...dygnet skulle behöva ha 36 timmar för att jag skulle hinna med allt jag vill/bör/måste göra. Gäsp gäsp...

Just ja, såg att yippie.nu hade länkat min blogg som en av Härntas bästa. Skojigt värre :)

Flamingon och flodhästen

Mysfika på Waynes med flamingon och flodhästen, alias Fia och AK. Det spårade som vanligt ur när musketörerna sågs, och den största delen av tiden ägnades åt att mobba 8 mån 2 v gravida AK med diverse tjockisskämt. Det är skönt att äntligen få utlopp för alla politiskt inkorrekta vitsar man har samlat på sig genom åren ;)


Pretty sis and I


Ready to burst?


Mina ol'timers Flamingon och Flodhästen i kameravänlig pose


Kycklingfoccachia...nothing to hang in the Christmas tree faktiskt

Nu har jag fått leka riktig människa ett tag, men som Bo A Orm sa: Åter till ssssstudion...

Fånigt med slalomhjälm?

Det här var alltså - läs noga - en  n y b ö r j a r l e k t i o n ...

Helt plötsligt känner man sig ganska dum som inte alltid har hjälm.

Bortamatch?

Ni som sett mig lufsa genom staden nu imorse i min turkosa toppluva - jag hade faktiskt inte haft en bortamatch. Dagens sanning. Det är bara bilen som har lämnats på service...vilket ledde till en ofrivillig 50-minuterspromenad tvärs igenom blåshålet Härnta...

I övrigt är jag El Bombo i huvudet, tror att det kan ha något med gårdagens sömnlöshet att göra. Ergo tänker jag fika igång cellerna med Ejkej på stada. Sen tar jag itu med livet och dagen, i ovan nämnda ordning...

Have a nice day.

Asomni

Är terminologin bekant? För de av er som är trogna läsare är den i vart fall det. För er andra kan en kort förklaring vara på sin plats...

När saker som ska göras hopar sig blir jag lite för entusiastisk för att kunna gå ner på viloläge. Min hjärna vill liksom inte riktigt koppla bort, utan fundgerar mer som Ben Johnsson i Seoul-OS...dvs. full fart framåt (med gulaktiga ögonvitor). Förr var det här ett fenomen som bara uppstod dagarna innan tenta, men nu är jag rädd att smittan har spridit sig. Därav blogginlägg kl 00:30 fast jag ska upp 06:00 och iväg med Volvon på service. Way to go fröken R...

De kommande 10 dagarna ska i alla fall följande avverkas:
- Färdigställande av PM om Riksbanken vs. ECB
- Färdigställande av företagsanalys, mjuka data kvar (konkurrens, marknad o.dyl)
- Opposition på rapport företagsanalys
- Tentaplugg + tenta Makroekonomi
- Jobb 2 dagar
- Räkningar + protokollsredigering Brf
- Bilen på service/bilen hämtas från service
- Storstädning av hem (för undvikande av kommande astmasjukdomar...)
- Socialisation med vänner och familj
- Avbokning av ett möte, uppföljning av ett annat.
- Uppföljning jobbsök

Jag har räknat på det så att jag har imorgon på mig att fixa PMet och inhämta informationen till rapporten i räkenskaps/företagsanalys. Plus fixa bilen. Sen ska jag kitta ihop det och avboka mötet på fredag, samtidigt som jag fixar räkningarna för Brfen och socialiserar med vännerna. Lördag och söndag kan vi storstäda och jag får lov att tentaplugga som EN JÄVLA DÅRE! Sen på måndag färdigställer jag rapporten och postar den. Tisdag tentapluggar jag, och skriver oppositionen. Onsdag pluggar jag som ett litet lejon, och på torsdag skriver jag tentan. På torsdag kväll fixar jag oppositionen, och på fredag och lördag jobbar jag heldagar. På söndag tänker jag sova alternativt gråta alternativt åka långt långt bort.

Men det är jobbigt att ligga på topp. Har just nu vridit mig av och an i sängen med skallen full av bra idéer. Man kanske skulle starta eget någongång? Det är ju inte precis som att jag saknar infallsvinklar. Men nej, skärpning Fröken R, att driva någon form av "på sidan om-företag" är inte precis vad du har tid med för närvarande, eller hur?

Undrar om jag ska ge John Blund en chans till. Svekfulla män som lurar mig brukar inte få en andra chans, men kanske kanske jag ska hoppas att John Blund gör om gör rätt den här gången?

Fan fan fan

Det är så sjukt tråkigt att gå omkring och laga håret... Inpackningsshit och inte tvätta för ofta och GUD förbjude ingen spray. Mitt hår är liksom mitt enda riktiga komplex, jag gnisslar tänder av avundsjuka när jag ser tjocka svall, och nu kan jag inte ens bygga upp det med locktång och spray så jag ser ut som en riktig människa... Nej sofistikerat kattslick är det som gäller på Brännan just nu... Jag saknar mitt blekblonda slinghår som satan nu vill jag lova. Men snart..har gett mig själv till maj med denna nyttiga hårdiet - kiseltabletter, svinäckeldyr inpackning och tre dagar mellan tvättarna. Men jag lider vill jag bara säga. Nu är det vår och på våren är fröken R blond. Basta. Men sen ska det kostas på toppning, massa slingning och mer läskigt dyra hårprodukter, kan ju lägga dit alla pengar jag inte lägger på smink tänkte jag. Lite fåfäng måste man få vara fast man har en hjärna i huvudet?


I miss the svall...

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka...

OK, not to be a stiff nu då, men jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här...

Det är fortfarande så gott som helt omöjligt för två homosexuella att få adoptera, och ett av motståndarnas starkaste argument är att det finns en överhängande risk att barnen blir retade (ett i sig totalt bisarrt argument, ska mobben bestämma?!) Men då undrar jag vad dessa moraltanter tycker om det här...till och med jag blir lite tveksam faktiskt. Nu kommer troligtvis dessa barn att leva i en extremt skyddad miljö, men de skulle ju behöva bli Bubble-children för att gå genom livet utan att veta att deras mamma har fläkt upp vissa rosa delar till världens beskådan... Tur att hon fick två i alla fall, då har de ju varandra som stöd. Jag skulle nog seriöst inte tycka att det var så roligt om det visade sig att min mamma hade ett sånt förflutet i alla fall... Men det är ju Hollywood förstås, inte säkert att någon bryr sig.

Dessutom vill jag just nu, i fallande ordning ha:
- Vår
- Ett hus
- Examen och ett jobb
- En kissemiss
- Nya skor

Istället ska jag ta mig en två sjutton tjugotre riskakor och slöglo på TV.

Hejja hejja!


Besöksrekord

Häftigt, idag slog min oansenliga lilla bloggdagbok alla rekord, vilket både är kul och lite läskigt. Risken finns ju trots allt att jag får hybris och börjar knäppa dagens-outfit-bilder. Skjut mig om detta blir ett regelbundet återkommande inslag i bloggen...

Inga tips på present till far dock...så det lutar än sålänge åt 3 kubik ved...

Nu har vi varit på tårtkalas (Johan fick dock bara kaffe...) och sen har Raffe och Pegah varit på besök. Vi hamnade på hundsidor, och herre du milde vad många knäppa raser det finns. Själv är jag ju som sagt more of a cat-person, och då får det gärna bli en sån här snygging som Camilla har! Chino, vilken gremlingsgoding! Dock måste man tvätta/duscha en Sphynx varje vecka eftersom den producerar pälsolja fastän den inte har någon päls... Detta lilla dilemma ledde till att vi började spåna vilken den optimala husdjurskombinationen vore ur hushållssynpunkt:

En sphynx kan även användas vid bonande av golv, MYCKET praktiskt!
En yorkshireterrier som kan lära sig att bita hårt om ett träskaft kan nyttjas som mopp. I nödfall kan även en puli användas.
En Grand Danois kan vara bra för den trångbodde, då den kan tjäna extra som barbord/rockhängare.
Så långt kom vi - har ni fler tips så posta dem gärna. Fantasifulla och kretiva förslag publiceras!

Nog för i afton, night night!

Varför är man som man blev?

Hemma i Beverly Hills 86092 har vi ett talande ordstäv:
Du är som du blev, och inte som du borde...
Det betyder ungefär att du är du och inte som du borde vara.
Jag gillar det. Det stämmer bra in.

Jag har inga problem med att lyda auktoriteter, tvärtom, jag är aldrig oförtjänt otrevlig med människor och jag är troligtvis en av de mer laglydga tonåringar som Timrå City någonsin har skådat. Vad som däremot gör mig förbannad är när folk försöker tala om för mig vad jag ska tänka. Säg var jag ska göra om du vill, men ge fan i mina värderingar. It's goes for everyone, chef eller vän, familj eller bekant.

Jag är jag, och de åsikter jag har vet jag vad de kommer ifrån. Jag kanske inte tar ut dem och flaggar med dem allihop till allmän beskådan, men vill jag inte göra en sak har jag oftast en bra anledning. Vi kan inte vara stöpta i samma form allihop - alla gillar inte gröt så varför skulle då alla gilla hundar eller barn eller pensionärer? Bara som ett exempel alltså, jag har inget speciellt emot vare sig hundar, barn eller tanter, även om jag ärligt talat är mer av en kattmänniska...

Min poäng är att jag förbehåller mig rätten till mina egna åsikter. Ni kanske inte håller med om dem, men var inte så snar att placera folk i fack. Även om jag inte gillar hundar/barn/tanter eller vad det nu må vara så behöver inte det per se innebära att jag är reinkarnationen av satan. Bara så ni vet...


Prestationsångest?

Jag har suttit och funderat lite över mig själv här nu - varför jag blir så otroligt överlycklig när jag lyckas, och så totalt omöjlig att leva med när jag (någon enstaka gång...) misslyckas. Jag har kommit fram till att jag lider av Fröken Duktig-syndromet. Tack för det, inget Diagnos Okänd behövs alltså...

Även så har jag på sistone börjat sätta upp en massa mål för mig själv och mitt liv, och (här kommer det läskiga...) mål som jag inte med 100% säkerhet VET att jag kommer att nå... Kors i taket, er Fröken R riskerar ett misslyckande...det brukar ta mej tysken inte hända så ofta. Normalt sett sätter jag upp höga mål, som jag ändå vet att jag kommer att nå om inget oförutsett händer, men nu kastar jag mig mer raklång ut från 10:ans trampolin. Väs-landning eller magplask? Remains to be seen.

Annars är jag mest fascinerad av hela fenomenet blogg...fortfarande. Vad är det som gör att man hamnar här så ofta för att skriva strunt om allt och ingenting? Om jag skulle börja släktforska rejält skulle jag kanske upptäcka en anfader vid namn Narcissius?

Ikväll blir det födelsedagsfirande för Johans kusin. Vilket påminner mig om att min käre far snart fyller 60, och vad ger man till någon som har allt? Det enda han önskar sig för tillfället är ved, så om någon kär läsare därute har ett par kubik (eller en bättre idé) så kan ni ju söta rara droppa den i kommentarsfältet.

Dagens låt är en gammal goding: Dan Hylander - Farväl till Katalonien. (Jag måste verkligen lära mig iPoden också...det här börjar bli pinsamt...)


Hejdå...


Helt jävla ofattbart

Ni minns den där tenta jag skrev, dagen efter en annan tenta, eftersom jag kör 200% på utbildningen?! Det var i alla fall en tenta i mikroekonomi som jag redan på förhand hade bestämt mig för att resta. Jag hade inte öppnat boken, varit på en enda föreläsning och rent allmänt gett slaget förlorat. Jag hade dock gjort inlämningsuppgiften i kursen och mailat in den. När betyget kom upp i LADOK fick jag FX, alltså underkänt med chans till komplettering, vilket gjorde mig lite brydd...man brukar inte kunna komplettera en körd tenta precis... Så jag mailade min lärare, och fick detta svar:

Jag har inga noteringar på att du har lämnat in något inl.uppg. (det kan vara en miss av mig).
Om det är så att jag inte har gjort en miss, så är det inl.uppg som saknas.
Du behöver inte skriva upp dig för omtentamen, utan bara lämna in inl.uppgiften.

M.a.o. KLARADE jag en tentajävel som jag inte läst på till i ens fem minuter!!! Jag sitter fortfarande med hakan nere i golvet kan jag informera er om...jag kunde ju för fan inte ett skit tyckte jag. Satt på tentan och småfnissade och åt min medhavda köttbullemacka medan jag pillade naveln och skrev strunt och skit på papperet. Men tydligen så var det här något jag hade inbyggt i ryggmärgen sen födseln... Så just nu tycker fröken R att hon är smartast i hela världen...200% på ekonomprogrammet, och inte EN ENDA släpande resttenta. Se upp världen...

Vilde Viggo

Ja så fint främmande har vi haft nu Johan och jag. Hela två timmar fick vi härja med vildbasaren medan Erica var på möte! Så troligtvis lär vi somna ovaggat idag... Så här söt är lillgossen!

    


Så nu ska det skrivas protokoll för hela slanten...trevlig kväll...


Just idag

Idag är det en Kenta-dag, inspirerad av nattens kontemplation. Knappa in er på you-tube och sök på "utan att fråga" eller "just idag är jag stark" och njut av hesheten. Dagens hype kort och gott.

Tidernas bästa schlager

Usch och fy ett sånt stånkande det är på allsköns bloggar, från småstörda tonåringar som tror att det alltid har varit fyra deltävlingar i Melodifestivalen. Nu ska tant R gå in och reda ut begreppen.

Först och främst kan schlagercirkusen delas in i två epoker - musiken och showen. Abba markerar brottpunkten dem emellan, när kläderna blev en del av kakan. Med detta sagt, utan att för den skull beströs med värderingar, vill jag ta tillfället i akt att ge er min genom tiderna bästa schlagerlåt - komplett med motivering och allt.

Jag har alltid närt ett slags kärlek till schlager (ja ni läste rätt), men då till det gamla, det mer genuina. Då alla låtar framfördes med en blommig Marimekko-duk som enda kuliss, och där Claes-Göran Hedenstam var det sexigaste som gått i ett par skor (f.ö. en överdjävligt bra schlagerlåt). Men min största, min egen antihjälte är Knut Kenneth Gustavsson, alias Kenta, med sin låt från 1980 "Utan att fråga". Den är så bra att Gud gråter i sin himmel, och bäst är den för att den så tydligt åskidliggör spektaklet. Den skitige och tandlöse alkoholisten, känd från en filmserie om sina likar, som kammats till och ställs ut till allmän beslådan iförd en T-shirt med ett kopulerande par. Kenta var den förste Idolen, upplockad av cyniska Pr-män som ville sätta färg på festivalen. Nu kan ni säga vad ni vill, det är trots allt bara min tolkning. Klart är dock att låten är alltför bra, alltför existensiell för kommersialismens tempel, vilket kan förklara varför den aldrig rönte den uppskattning den är värd. Hatten av Kenta, för att du visade att det finns något mer än glitter. Hat off...

Thank you and good night.

Varför är det mörkt om natten 
Vandrar månen alltid fram åt samma håll
Varifrån får källan vatten
Samma ton i både dur och moll



Kan man lära sej att känna
Orkar tiden alltid hålla samma fart
Är det farligt att bekänna
Att man inte fattar allt som verkar klart


Men är drömmen kanske för stor
När man söker efter det man inte vet
Kanske gör man ett fel när man tror
Att man kan få ha sin egen verklighet
Utan att fråga finns ingen chans att få ett svar
Utan att fråga dröjer sej ovissheten kvar
Var har elden lärt sej brinna
Varför rasar jämt visionerna omkull
Måste drömmarna försvinna
Varför känns det bara tomt när man är full?
Na na na...... Na na na......
Men är drömmen kanske för stor
När man söker efter det man inte vet
Kanske gör man ett fel när man tror
Att man kan få ha sin egen verklighet
Utan att fråga finns ingen chans att få ett svar
Utan att fråga dröjer sej ovissheten kvar
Men är drömmen kanske för stor
När man söker efter det man inte vet
Kanske gör man ett fel när man tror
Att man kan få ha sin egen verklighet
Men är drömmen kanske för stor
När man söker efter det man inte vet
Kanske gör man ett fel när man tror
Att man kan få ha sin egen verklighet
Na na na... Na na na... Na na na... Na na na...

Kramfors någon?

Nästan, men bara nästan, skulle det här stället kunna få mig att flytta mot Kramfors. (Kära vänner, dö inte nu, ni vet ju att jag bara nästan menar det). Nästan nästan nästan så...

Då var det klippt då som det heter

Ett tips från mig  till er: sätt 200 spänn på HV som guldgossar. Två år i rad nu har laget som piskade ut Timrå tagit hem hela potten...jag börjar se ett osvikligt system här.

Hahaha

Knäppa sambon sitter i telefonen och pratar med en dator i telefonen, ni vet en sån där där man ska säga sitt ärende... Även att han talar som till en lomhörd 96-åring - man hör honom säga jjjjaaaaaaah, och neeeeeeejh.. Även ett h på slutet, som en slags markerad utandning. Skitkul låter det.

Dagens goda gärning var att hjälpa en tant som hade kört fast med rollatorn i modden.
Sen var jag nöjd med mig själv hele långe dan!

Vad tror ni om kvällen?

Det är synd om fröken R och herr W. Avskilda från allt och alla med pälsdjur försmäktar vi i vår ensamhet på Brännavägen. Fast det är just ikväll det verkligen suger - Timråmatchen går på Canal+... Vad hjälper det att vänner och familj har kanaljäveln när de samtidigt har små söta lurviga pälsbollar? Vi har dock klickat hem matchen, så det blir att följa den i pixelupplösningen från helvetet. Men det slåt ju textTVn iallafall :)
(Till protokollet bör biläggas att jag faktiskt under en kort sekund lekte med tanken att själv åka iväg och se matchen, och lämna nysnisse hemma. Men den goda sidan av min personlighet segrade till slut, och således: Hello Windows MediaPlayer...)

Annars har jag varit jäkligt duktig idag, fått en hel massa mest gjort. Skönt när det händer.
Ikväll tror jag på kross, Timrå vinner med 4-2, Lehtonen gör två mål "som tack för senast". Men mest hoppas jag nog på att Johan Davidsson gör självmål, jag har aldrig riktigt gillat honom...

OK, det blev måndag...

...men nu är Er KateW tillbaka i gammal god form.

Helgen snackis stavas givetvis Björn Mannström, "bättre lyss till den skena som brast, än att aldrig spänna en skruv". Minst sagt snöpligt, även om jag faktiskt tar det som ett tecken - det var meningen att de skulle förlora på ett sånt tattigt sätt, för nu går de in och kör ihjäl allt och alla ikväll istället.

Igår gjortde jag något för allra allra första gången, och nej den är inte den debuten jag pratar om. Vi har för första gången under vår tid här varit i tvättstugan... och jag menar jag har ju bara bott här i fem år, så det var väl inte på tiden... Ca 22.000 kuddar, täcken, plädar, lakan och påslakan är nu tvättade, torkade, vikta och ligger inknövlade i linneskåpet - bra jobbat fröken R (och herr W)!

Söndagseftermiddagen tillbringades med fröken Helena, även en kortare Donken-runda hanns med, vilket alltid är gott, även om jag ångrar mig lite nu, att jag inte åt mer... Det blir ju inte mycket skräpmat medan Johan har sin behandling...



I helgen gjorde vi om lägenheten - böckerna i förrådet, bokhyllorna nedplockade och in med divan och lördagens inköp: en praktisk och snygg brunsvart skänk. Blev riktigt bra, mycket större vardagsrum.





(Divanen är alltså det som sticker fram under min sambo...han är inte ny dock)

I lördags hade vi ju även Ellen och Matte på besök - melodifestival och middag. Matte tyckte så mycket om min mjölkfria pannacotta att jag nu måste lägga upp receptet. Så here it goes, by request:

Sololja - 4 personer

1 burk kokosmjölk
4 plattor gelatin
1 tsk vaniljsocker

Koka kokosmjölken + vaniljsockret, blanda i 4 uppblötta och urkramade gelatinplattor, låt stelna i kylskåp.
Används lämpligen för utvärtes bruk...


I spänd väntan på pannacotta...

Nu är det plugg plugg plugg som gäller, det har blivit lite för mycket Nesbø i helgen, men mannen är ju ett geni.
Auf wiederhören.

Och ikväll jävlar smäller det, mark my words.


Räkenskapsanalys

Som jag redan sagt, blogget är on hold tills på lördag, så bryr er inte om det här inlägget, det finns alltså inte på riktigt utan bara i er fantasi.

Ikväll har jag slitit mitt hår, gråtit, kastat ett fat, bitit(!) i en bok och skrikit oartikulerat så att min söte sambo blev lite orolig.
Vad är det då som framkallar såna känslor, förutom PMS?
Jo, som de av er som känner mig vet, så lever jag på att jag ändå är ganska smart. Jag fattar saker snabbt, har alltid gjort. Därför tar det synnerligen hårt på mig när jag inte kan något, som var fallet ikväll.
Efter tolv sorger och trettionio bedrövelser ringde jag min jourhavande revisorsassistent, bara för att vi tillsammans skulle upptäcka att det var något mycket konstigt med uppställningen av resultaträkningen. Så nu har jag accepterat nederlaget och skickat ett mail om handledning imorgon, vilket ändå känns ok.
Johan tyckte jag var fånig, men jag likställde det med om han skulle misslyckas på 70 kg i benpress. Man misslyckas med något som man tycker sig ska kunna. Men det är väl nyttigt ibland det också gissar jag.

Hur som haver, nu ska jag gå och sova, har en viktig dag imorgon. Godnatt!

Släng er i väggen Volvo Masters

Kan lämna er med den roliga anekdoten att min far nu fått en alldeles egen golftävling till sin ära. Ola Masters Invitational heter den, och spelas av det  glada VIF vid golfresan till Gdansk på min fars födelsedag. Uppenbarligen ser även Vattenfall en charm i tjur-gubben, för det är dryga 20-talet anmälda redan. Heja pappa (som dock inte spelar, av förklarliga skäl)!
Fotnot: undrar vad vinnaren erhåller för pris. Ska det vara inspirerat av pappa torde det bli en portion bruna bönor med fläsk, samt en heldagsguidning på vedbacken. Spännande spännande.

Garv + läpp = spricka

Så som jag älskar allabolag.se!
En källa bättre än taxeringkalendern.
Jag vet, jag är konstig och obskyr.

Hejdå... som sagt, ses på lördag igen.


Tillfälligt avbrott

Kära läsare.
P.g.a. en omänsklig arbetsbörda tar katewellings.blogg.se timeout tills på lördag.
Hoppas ni återkommer.

Mata mig

Kan du komma hem någongång Johan så jag kan få mig en hamburgare?


Det är fan mycket nu alltså...

Dagens har bestått av lönsamhetsanalyser, sen har jag även fixat servicetid för Volvon, fått två företag som vill träffa mig närmare på torsdag och slipat lite på CVt. Funderar på att ta en snabb klipptid, samtidigt som jag gillar att kunna dra upp striporna i en tofs... Jag har lite ångest över det här arbetet jag gör i skolan...det kan ju faktiskt inte bara vara så här enkelt? Då skulle väl varenda människa kunna, det eller är jag ett geni. Klarade iaf Finansieringstentan, vilket känns bra, även om det hade smakat gott att smacka dit ett VG (enligt gamla betygen som jag fortfarande har fastnat i), men ett G är väl ok det också, jag slipper ju omtenta trots minimalt med pluggande... Nu väntar jag på Mikron (som jag får göra om p.g.a. 0% pluggande till tentan, det var en kalkylerad miss) och duggan som jag klarade hur lätt som helst enligt mina egna förhandstips!

Ikväll möte med Brf-en, sen ska jag nog ta och göra en tidig kväll ikväll. Ska även försöka hinna vara lite social i veckan, hur nu det ska gå... Någon av mina försummade vänner som känner sig sugna att hänga med på arbetsmarknadsmässan kanske? Det lär vara en av de få tillfällen till mitt sällskap ni får den här veckan...

Sista för dagen

Tre jobb jag har haft: Låtsaskock... (HN), receptionist, lärare.
Tre platser jag bott på: Bevvan, Härnta...that's it.
Tre TV-program: Doktorn kan komma, My name is Earl, TV-sporten 
Tre favvoplagg; Johans Nike-mjukisar, min sidenpyjamas, långa pösiga tröjor.
Tre favoriträtter: Sze-chuankyckling, Sibylla-skrov, fläsklägg med mos
Tre platser där jag helst skulle vara just nu: I mamma och pappas pool, i ett eget hus på landet, i sängen och sova.

Det sista tror jag ska besannas...typ nu. God natt igen...


En kvart om dagen

När jag gick i skolan hade vi läsläxa - en kvart om dagen. Behöver jag förtydliga att det för min del lästes snarare sisådär en 25 kvartar om dagen, och då inte om Tor och Lisa i läseboken. Mammas bokhylla innhöll betydligt mer spännande grejer än vad Bergeforsens skola kunde erbjuda.
Nu är i alla fall begreppet en kvart om dagen återupplivat, och detta genom svensk TVs favoritpizzabagare: Paolo Roberto. Tydligen ska det räcka med att träna en kvart om dagen för att få en kropp som en Gud, och jag förstår inte varför jag inte kan ta mig an detta med samma entusiasm som läsningen? Har precis malt ner ännu en bok mellan tänderna, totalt okontaktbar för min käre sambo, och jag kan inte hjälpa att jag undrar hur jag skulle sett ut om jag hade lagt all min lästid på mitt utseende istället... Troligtvis hade jag haft inte bara ett sexpack utan snarare ett tolvpack. Fast jag hade kanske inte förstått innebörden av begreppet luguber?
Idag har jag i alla fall av ren nyfikenhet läst Pamela Anderssons Star, vilket som väntat var en ganska banal kioskroman. Den marknadsfördes som Sexig och glödhet - en perfekt strandbok och inte vet jag om det är klimatet, men jag blev då inte särskilt till mig i trasorna... Imorgon blir det en Jo Nesbø istället - betydligt bättre.

Sen lyckas jag just nu med ungefär allt jag tar mig för. Det är en sjukt skön känsla.
Jag tänkte suga på den karamellen ett tag.
God natt.

Blondin...

Nu börjar jag bli less på brunettskapet. Redan. Jag har verkligen världens sämsta tålamod. Men jag ska jävlas på, med vårdande toning, inpackning och minimalt med styling. Sen till sommaren ska jag kosta på mig ett riktigt deluxebesök hos frissan och bli snygg igen! Så det så!

Gäsp

Såhär sjukligt trött var det ett tag sen jag var. Sitter med tandborsten i munnen nu och ska sova inom tio minuter. Supertrevlig kväll iallafall, med ost, kex, chips, godis och läsk (a.k.a. fatcamp) Erica vet hur man bullar upp när vi kommer på besök!! Tack för det Näsström-Wallins!
Schlagern har jag väl inte så mycket att säga om, är egentligen ganska ointresserad, men eftersom jag sätter en ära i att vara tvärtemot så tycker jag givetvis att af Ugglas var skön som fan, och att Två Finska Systrar borde klarat sig förbi tant Sarah. Vengaboys har jag ingen åsikt alls om...

Nej, nu säng. Sov gott.

Liverapport från köksgolvet...

Jag har en egen Jamie hemma, dock minus den läskiga läspningen och plus en snygg bakdel. Dock blir han lite ensam i köket, och således fick jag ta med min last (datorn) och placera mig på köksgolvet istället. Så här sitter jag och myser i ugnsvärmen och väntar på hemmagjorda hamburgare - inte helt fel. Och eftersom Johan ska kunna äta av dem så är det självklart hemmagjorda burgare minus ströbröd och hamburgerbröd...men det smakar nog ruskigt bra ändå med lite hemmagjorda potatisklyftor med olivolja. A little bit of olive-oil som Jamie hade sagt...


Skönt att slippa spisen...


En något motvillig pose - Johan gillar inte mitt bloggande så värst mycket.

Tidigare idag huserade jag och fröken Carro på Härnögrillen, där det som vanligt framställdes finfina rätter. Vi kände oss lite experimentsugna idag, så på måndag kan ni bl.a. få njuta av Carros färsfyllda auberginer om ni har vägarna förbi Härnta. Eller varför inte testa min kasslergratäng med champinjoner, paprika och vitlök? Dock droppade taket, eller snarare skvätte, under större delen av dagen, så det var inte med någon större saknad i hjärtat vi gick därifrån...

Sen blev det snabbdusch och upp till Fröken Fia, som beslutade sig för att fira sitt kvartssekel i London. Därför fick firandet vänta tills idag. Men då firade vi å andra sidan rejält, med så sjukt mycket godsaker så att jag rullade ut därifrån. Johan kunde ju knappt äta nåt stackarn, men han fick iallafall kaffe och en hel skål med hjortron att smaska på!
Yours truly glömde dock som vanligt kameran hemma, men jag kan säga att det var som det brukar hos miss Fångsjö - humöret och ljudnivån på topp! (Och en massa sjuka internskämt som våra stackars respektive inte fattar ett skit av...)

Nej, nu ska jag faktiskt ta och assistera min man lite, eller vem försöker jag att lura... Jag ska iallafall vara lite mer social innan vi ska packa in oss i bilen och joina Erica och Markus för en schlagerkväll.
Trevlig lördag hörni!

Dinnerparty

Hallå läsare!

Nu har en trevlig kväll på Amenta avrundats, med hela klanen Wiklund i vilken jag ännu inte är ingift. Svärmor Kicki fyller år på söndag, och således käkade vi god middag tillsammans allihop som en uppladdning inför födelsedagsfikat!

   
Svåger Raffe, svärfar Lasse, svåger Gurra, svägerska Pegah & svärmor Kicki.

  
Lasse i Kickis brillor, Yours truly & Nysnaggad sambo

Mycket trevlig kväll, nu ska det nog snart nattas tror jag, ska ju göra en guest-appearance på Härnögrillen imorn och slå åt mig lite kosing... Plus att jag måste hinna läsa lite mer i Kackerlackorna.
Nattinatt.


Men världens present

Om vi bortser från fadäsen med sovandet igår så hade jag en riktigt bra dag. Hittade en toppenpresent till pappa också, nämligen Mackmyra-whisky. Lite läckert med svensk malt tycker jag.

Ikväll ska vi så ut på lokal, det blir Amenta med svärföräldrarna, mumsigt värre. Men först ska jag försöka vara lite duktig och plugga plugga plugga, + E&Y + TÅ... suck, det blir nog ingen soffliggardag idag heller. Men det gör inte så mycket, det är faktiskt kul med nya utmaningar. Som jag ska ta itu med...wait for it... NU!
Hejdå.

Förbannat

Igår blev ju ett antiklimax som hette duga..istället för att ha en avslappnad mysdag hemma somnade jag och sov tills Johan kom från jobbet. Så det blev stress stress stress istället, typiskt nog.

Idag har jag väl ca 1000 saker att hinna med, mer om det om jag orkar och hinner.

Aaaaaah...

Såna här stunder är det skönt att vara student. Lugnet mellan stormarna, känslan då ett berg är bestiget och man får dricka en kall Heineken i våffelstugan i väntan på nästa etapp... Då mår man.
Snart ska Mount Rapport erövras, och jag ska köra ner en flagga på toppen...men inte nu. Nu ska det fortsättas med lökningen.

Om jag inte har räknat fel bör Thai-Ellen, Thai-Matte, Thai-Erica och Thai-Linus komma hem idag (de är listade i den ordning jag tippar sannolikheten att de överhuvudtaget kommer hem). De lär vara bruna som smågangstrar, och troligtvis medföra ett par tre extra bagagekilon... Egentligen vill jag inte träffa någon utav dem. De kan få flagna bort sin solbränna och tjata sig less på alla äventyr först. Sen vill jag ha något med dem att göra igen... Jävla stekare!


Nu ska jag gå och doppa mig i ett kar med brun-utan-sol. Komplexfyllt. Sen blir det Birsta + mamma och pappa en snabbis. Min käre far gör nämligen sin sista arbetsdag idag. Snart 60 bast fyllda, och nu ska han säga adjö efter 46 år i arbetslivet. Bra gjort pappa! Och det säger jag helt utan ironi, jag tycker han förtjänar sin pension nu!


I övrigt intet nytt. Patricia Cornwell nästa.


P.S.

För den som undrar om jag helt har givit upp kampen mot mitt tunna och halkiga hår kan jag meddela att mina stackars testar är på Rehab för närvarande. Locktång, spray och mousse har fått ge vika för inpackningar och leave-in-conditioners. Jag är alltså marginellt fulare nu än "i verkligheten", men jag tror att det är bra för barret. Därav den kotelettartade bratsfrillan, om nu någon undrade.
D.S...

En vinnare

Såhär ser en vinnare ut - en tjej som trots att hon stressar jämt och aldrig har tid att plugga sådär riktigt ordentligt gick in och satte dugga-jäveln på 48 minuter jämnt! Jag är så jäkla nöjd!!


Dagens-outfit-bild, nästan som en riktig bloggare mamma...

Sen på väg hem i bilen spelade P3 Kom igen Lena, och jag fick grava sommarvibbar. Det här kommer att bli en överdjävligt bra vår och sommar, jag känner det i kroppen. Och ja, jag använder mycket fula ord för att markera min begeistring och entusiasm. Så är det bara.
Nu ska jag koma ur i soffan, äta upp resterna från igår och läsa en bra bok som inte innehåller någon som helst företagsekonomi. Men kul är det, varför läste jag inte det här från början för?!
Hejdå...

Lämningar...

...efter mycket lyckat spa-kväll. Vi åt mer än vi spa-ade, men vi hann med alla punkter på vår lista, plus kex,brie och druvor. Och choklad, vi får herregud inte glömma chokladen. Nu har Erica åkt hem till sig och vi ska natta oss härhemma. Lämningarna får stå tills imorn - idag är det en avkopplande kväll!!


En riktig helkväll, girlstyle!


Erica provar ett Blondinbella-kast med sitt nyinpackade hår. Sötnos :)

Som sagt, nu natta. Dugga kl 8 imorn...zzzzz...

Hemmaspa

Massor med värmeljus - check!
Lyxig hårinpackning från Sebastien - check!
Lermask med choklad - check!
Fotbad med olja - check!
Fruktigt tilltugg - check!
Karlarna ivägkörda - check!
Bästa sällskapet - check!

Nu kör vi - homespa 2009.

Noterbart

OBS: Bilen säljs endast i delar...

Saker vi inte kan göra igen på många månvarv



Och ja, där smög smygreklam för Dajmstrut in, men inte fan sponsrar dom mig...icke då! Bitterhet.

Men, jag har insett att Ben&Jerrys (f.ö. världens mest överskattade glass) kan kasta sig i väggen i jämförelsen med Nick&Johnnys. Här har vi en smak som hette duga:



Nu ska dagen spenderas i Sundsvall, eftersom mina bokus-böcker ännu inte hunnit hit. Dugga imorn, och jag har ingen aning om vad jag ska läsa på eller hur intensivt. Lär ju sluta med att jag läser för lite kanske...men ingen människa kan väl faila en dugga?

Ikväll är det så äntligen dags för spakväll, en massa mysiga masker och inpackningar - och så en fruktsallad på det. Mysigt värre, bra av oss! Hejdå.
Just ja...
Min sambo klagar ofta på att jag lägger saker på konstiga ställen. Vad sägs om hans senaste bidrag till inredningen...

Simon & Thomas - eat your hearts out!

Hahaha

Fick just dagens gåta på mailen, och den är för politiskt inkorrekt för att återges här...men rolig var den!

Nu har jag och sötnosen varit på Män som hatar kvinnor, faktiskt en riktigt bra film, trogen boken vilket jag tycker är väldigt viktigt. Så vore jag nu en riktigt duktig bloggare så skulle jag väl lägga upp vimmelbilder från kvällen, men ni kan nöja er med att det var mycket folk, de flesta i åldern 40-70 år, och filmen var bra. Nu är det The Mentalist på 3an så jag tänker lägga mig och låta min sambo klia mig på ryggen.

Night night.

Varför, oh varför?!

Av min snabbt ihopslafsade Paint-teckning nertill ser ni ett av mina just nu största problem.
De flesta människorna är inte helt och hållet raka i kroppen, utan har något som påminner om höfter. Om man (som jag) vill ha jeans som sitter  på höfterna och inte uppsnörda någonstans långt upp i mumindalen så vill det ju till att linningen i midjan inte går ut sig. Men gissa vad - det gör det ju på tamejfan ALLA byxor). Just nu smyckar jag min nederdel i ett par bruna manchersterjeans, stuprör och tight modell. Men, MEN MEN MEN, likt förbannat håller de sig inte där de ska på höfterna, och jag fattar inte varför.


Resultat - ett myntinkast som blottas i tid och otid. Visserligen bra för de tillfällen i livet man vill ha dricks, men knappast bra för urinvägsinfektioner och annat skit. Således tillbringas livet med byxupphasning, och roligare än så kan man ju ha. Men troligtvis kommer tillverkaren inte att ändra sin undermåliga kvalitet, jag lär nog inte träna upp en riktigt juicy rumpa att hända upp byxorna på - så jag får nog helt enkelt ta och skaffa mig ett skärp.

Annars en sjukt bra dag.

Just ja...

Finns det någon som sitter på en fin liten villa, gärna i ett skogsbryn, inte för långt utanför stan så kan denne höra av sig till mig NU. Pris kan diskuteras...

Dagens "musik i lurarna" är Ola Magnell.
Dagens mysiga är min gigantiska kofta som jag tänker bygga mig ett bo i.
Dagens förjävliga är den här äckliga snön. Det räcker nu, tack.

Arg så inåt helvete

Ni vet när man vaknar på morgonen och har drömt något ofördelaktigt och den ilskan sitter kvar även i den vakna världen. En sådan morgon hade jag, då jag var så satans sur på Johan att jag var tvungen att ringa och berätta det för honom. Hade han varit hemma när jag befann mig i mitt hälften dröm-tillstånd hade han troligtvis fått en stekpanna i bakhuvudet... (Han tackade Gud och Fazer att han inte var det)

Men men, nu har jag varit och hämtat bilen, skottat snö utanför grannkärringjävelns garage bara för att hon inte ska få nåt mer att ringa om, samt gjort mig iordning för en dags studier i Sundsvall. Tro hur det här ska gå...

Ikväll blir det Män som hatar kvinnor, måste ju se what all the fuzz is about, och sen troligtvis (förhoppningsvis) tidig kväll. Har inte ett så stort sömnminus, men börjar äntligen vända dygnet åtminstone halvrätt, så jag hoppas att denna goda föresats håller i sig! Nu ska jag ta itu med min duktiga och konstruktiva dag. Hejdå.

Henke, ack du ärliga kille!!

Signaturen Henke har äntligen kommit ut ur den inredningsmässiga garderoben, och efter år av tvekan vågat erkänna för pappa vad han egentligen tyckte om presenten. Ärlighet ska belönas,så köp Henkes urfula lampa NU!

Annars är jag för närvarande sjukt distraherad av Gears of War. Eller snarare av Johans och Marcus små utrop medan de spelar. Snacka om att leva sig in i spelet, de låter som jag gör på en skorea...


God natt kära läsare, imorn bär det av till Sundsvall, så det kanske blir lite si och så med updatsen fram till tre...


CSI: NY

Mysig hemmakväll med söthjärtat och snask.
Det är faktiskt väldig vardagslyx att gosa ner sig i soffan med någon man tycker om. I morgon kväll blir det dock bio, och på onsdag ska jag hinna med både Ejkej och Erica på eftermiddagen/kvällen. Erica och jag ska äntligen komma till skott med hemmaspa - masker, inpackningar och manikyr. Och inte att förglömma: fotbadet! Ska bli sjukt mysigt, vi kommer att bli om möjligt ännu snyggare än tidigare. Grabbarna skickar vi upp på Kullen för några timmars Xboxande och fiskepratande, så blir de också nöjda och glada!
Sen ska vi på After Work på fredagkväll, och på söndag fyller svärmor år, så det blir en späckad vecka. Även att jag har dugga på torsdag, så det kommer att bli högt tempo som vanligt. Vi har hittat världens present till svärmor Kicki också. Vågar inte lägga ut den, även om jag inte tror att hon har hittat hit, men jag kan säga som så att den är helt perfekt!! Ska bli kul att se hennes min när hon öppnar paketet!

Har ju varit duktig som satan nu två dagar i rad, här ser ni resultatet:

Mitt gluten/veteprotein/mjölkproteinfria bak... morotsbröd och russin/honungsscones.

Faktiskt inte så äckligt med moddat bröd som man skulle kunna tro, dock blir det sjukt dyrt att hålla på såhär, så för vårt matkonto hoppas jag att Johan snart tål mjöl. 40 spänn för ett kilo mjölmix känns lite i saftigaste laget...

Nu ska jag släppa tangentbordet och vara social igen.
Snart kommer Marcus och hälsar på,vilket brukar innebära att jag blir av med TVn, så man får passa på att se så länge man kan!

Den gamla KateW

Wow.
Jag kollade om min gamla bloggadress funkade, och det gjorde den. Snacka om ett fruset ögonblick från en mycket turbulent upp-och-ned-tid i mitt liv. Vissa inlägg är roliga att läsa, andra ger mig magknip och ångest, även såhär ett par tre år senare. Men häftigt är det, som att hitta en gammal dagbok man trodde man hade tappat bort.
Läs själva här: katewellings.blogspot.com

Det känns dock skönt att vara av med allt detta...osäkerheten, funderingarna på vart livet var på väg, bakfylleångesten - allt detta saker jag villigt avsäger mig. Dock hade jag roligt och trevligt många stunder också, för vi var verkligen ett skönt gäng som härjade på Brännan. Kontentan av det hela är väl att man inte kan vara barn hela livet (även om vissa verkar vilja försöka), utan så småningom måste man hitta sitt lite vuxnare jag. För min del var nog den skarven jobbigare och smärtsammare än vad som hade behövt varit nödvändigt, men å andra sidan kom jag ut på andra sidan och mår jäkligt bra. Men som sagt, det är en rolig tid att kontemplera över, och stundtals glorifiera. Men ha tillbaks den? Nej tack.

Ryssen kommer

Om jag var ryss och ville invadera, så skulle jag välja klockan 15:03 den första måndagen i månaden.
Fiffigt som fan!


Magiska fingrar

Japp, nu är det bekräftat, yours truly är en reinkarnation av något gudomlingt väsen.
Sovrumslampan har inte lyst på en vecka nu, har gått och tänkt byta lampa men inte kommit mig för.
Nu när jag dammade så lyfte jag på den, et voila - varde ljus.
Jag har alltså livgivande händer. Jag och Jesus.
(Ja jag inser att det troligtvis är ett glapp någonstans, dummare än så är jag inte. Men det bereder mig mer nöje att tala om mig själv som Mini-Jesus. Så då gör jag det, för det här är ju inte din blogg, utan min?!)


OBS, detta är en annons...
Ont i magen, ont i leder?
Healing medelst handpåläggning utföres billigt.
(Endast på attraktiva människor med behaglig kroppsodör)
Call 0611-55**** för mer information.
(Finner du innehållet i annonsen störande, kontakta din lokala konsumentsombudsman)

I Hype

Dagens I hype är Compeed Skavsårsplåster.
Kommentarer gränslöst överflödiga.

Vissa människor

Just ja, glömde ju nästan att berätta om veckans upptäckt (eller eg. förra veckans upptäckt eftersom det är måndag idag och således ny vecka...)

Någonting som gör mig flinig i ansiktet är folk som gör det till sin grej att vara "hemliga". Ni vem dom där som svarar lite halvsvävande på en vanligt ställd fråga så som "Hur är det med dig". Då svarar dessa individer "Njaaaaäääe..." och ser sluga och hemlighetsfulla ut. Jag kan tycka sånt är vansinnigt roligt, att då pladdra vidare om andra lättsamma saker och se hur de vrider sig i plågor över att jag inte visat nåt intresse eller någon nyfikenhet för vad de så tydligt "döljer".

Allvarligt nu människor - om någon frågar mig hur det är så säger jag antingen "bra" eller "åt helvete". Vill jag inte berätta vad som är åt helvete säger jag troligtvis "bra"... Inte säger jag "mmhhmmm" och väntar på att stackarn som frågade ska snoka rätt på vad jag egentligen vill säga, bara så att jag ska få känna mig hemlig och speciell. Get real for crying out loud. För den sorgliga sanningen är att jag troligtvis är intresserad av detta i ca 12% av fallen - och då är jag ändå en fruktansvärt nyfiken människa. Alltså, tala ur skägget eller låt det ligga kvar i brevlådan.

Veckans I hype kommer efter duschning...

dam di dam dam dam...

En sak till på mitt pluskonto idag...skickat CV för granskning.

Det här med jobbraggande är inte min grej, inte alls. Jag vet inte riktigt varför, jag brukar gå igång på att tala om för folk hur bra jag är, men i det här fallet känns det inte lika kul. Jag gillar konceptet stekta sparvar + min käft när det kommer till arbetssökandet.

Sen har jag ju redan ett sommarjobb. Kanske inte världens mest utvecklande, men ack så satans roligt. Men jag inser ju att jag BEHÖVER vettigare arbetslivserfarenheter, som ligger i linje med min utbildning, men det är ju så satans jobbigt att söka jobb. Jobba gillar jag, bara inte att hora ut mig själv på arbetsmarknaden.Jaja, suck suck suck, he who lives will see you know.

Nu sitter jag emd min sambos tjejrosa headset ringlat till en snara rint halsen, suger det sista livet ur en snus och försöket motivera mig själv att ta itu med dagen. Deja vu-känsla någon? (Ni som följer bloggen vet att det här inte är ett ovanligt fenomen direkt...) Jag trivs inte riktigt lika bra med hemmadagar längre, men just idag blev jag tillfälligt utan bil, så jag får försöka finna motivationen även hemma. Eller så ger jag studierna tappt för idag och storstädar. Ja, det tror jag faktiskt är en smart idé. Då har jag inget sånt skit som gror i bakhuvudet imorn heller, när jag ska iväg på äventyr.

Vilken tur att jag är så bräddfull med smarta idéer...


"Det finns väl för f*n ingen shopping i Huddik..."

Helgen i Huddik avklarad, och förutom Johans allerigterapibehandling blev det god mat och shopping... Ja ni läste rätt - det fanns shopping i Huddik också!

Helgens fynd...


Snygga tygpjucker från Vagabond... Snart solbruna fötter!


Kiselkapslar från Hälsokosten - hår hud och naglar!


Navytröja från Gina Tricot, skön som  tusan!


Fick en hårborste när jag handlade på Hälsokosten, som Johan ville låna...


Så nu är det noll vete, gluten, råg och mjölkprotein hos familjen R-W... Känns ju lite ovant, bl.a. bakade jag matbröd för första gången i mitt liv igår. Men det är under en begränsad period, ett slags detox, sen ska vi börja åtminstone med vete igen. Livet blir lättare då, to say the least! Men sen ska det bli ändring i nysningen...

Annars inte mycket, borde plugga idag, men jag har suttit i diverse ärenden i telefonen istället, så imorn gör jag nog klokast i att åka ner till Sundsvall och sparka igång rejält. Om bara bokus.com kunde skicka mina böcker nu, så jag kan sätta igång med det faktiska arbetet. Ja, det vore trevligt ja...

Nej, nu blir det böcker...en fantastisk tjock bibel på engelska om företagets olika nyckeltal och beräkningen av dessa. Wow!


RSS 2.0