En resumé och tjuvtitt...

Japp kära läsare, det är dags att summera 2008 och ge en tjuvtitt i kristallkulan för 2009. Håll tillgodo:

2008 var året som började tungt, mycket tungt. Efter att ha haft ett halvårsvick som lärare för en pappaledighet tog detta slut och jag fick bli timvikarie. Detta kan sammanfattas i noll säkerhet, kass lön och livegenskap. Jag höll ut i tre månader, men sedan fick jag något som bäst kan beskrivas som en livskris. Vad göra? Här stod jag med en examen, en jävligt bra examen ska tilläggas - tagen på rekordtid - mina arbetsgivare älskade mig men likt förbannat finns inga jobb för mig eftersom de lasar in idioter istället. Minst sagt bittert, även om ljusglimten är att jag till dags dato inte lånat en enda krona för att plugga, utan tvärtom lagt undan pengar hela tiden. Dessutom är det svårt att få jobb som man är överkvalificerad för, eftersom de med all rätt gissar att man kommer att dra så snart man får något bättre. Och SFI är inte min grej heller ska tilläggas, där fanns det annars jobb att få, men jag kände mig inte up for the challenge.
Alltså gjorde jag som jag brukar när jag fick nog - went radical. Vi packade oss till fjällen en helg, och när vi kom hem gjorde jag en sen ansökan, började plugga ekonomi och skaffade mig jobb i köket på HH. Pang pang pang bara!

Sen kom nästa mindre roliga besked - cellprovet var inte som det ska. Jag, som aldrig haft något konstigare än en förkylning och en orolig mage hade plötsligt något fel. Det låter självgott och konstigt att säga, men jag tog det som en förolämpning - kände mig som ett riktigt måndagsexemplar för att något var fel. Det var visserligen inget allvarligt (vad jag vet) utan det läkte ut efter en konisering, men bara känslan av att det är något fel på en var jobbig för mig.

Sommaren förflöt med att jag och Johan jobbade som dårar utan att ha en enda semesterdag, eller någon kvalitetstid tillsammans. Vi blev bara mer och mer less på varnadra, och vissa dagar sa vi knappt hej när vi väl sågs efter jobbet, vilket ju också kulminerade i att vi faktiskt separerade under tre veckor.

Jag inser det när jag tittar tillbaka att 08 VAR ett jobbigt år. Det hände mycket med oss båda, och vi tappade bort både oss själva och varandra. Jag fick en livskris av att allt helt plötsligt inte föll mig i händerna, och Johan hamnade i skottlinjen. Så när vi väl hittade tillbaka till varandra hade vi en och en halv månad på oss att vända trenden - och göra 08 till ett bra år att minnas. Och jag tycker vi har lyckats. Vi är glada tillsammans, och faktiskt fortfarande tokkära (vilket vi iofs alltid har varit). Men vi har även lärt oss att respektera varandra, och prata med varandra på ett bättre sätt än tidigare. Jag tycker att vi bevisar devisen "Kärleken övervinner allt". Det går att bryta gamla vanor - sålänge båda vill och älskar så finns det egentligen inga hinder. Och att vi ska hångla in det nya året på skidor är perfekt - det var egentligen den enda riktigt roliga vi gjorde tillsammans under de där tunga månaderna i början, så det känns passande.

2009 så... ja det kommer att börja alldeles gudomligt bra! Skidåkning, Oasis-konserten och förhoppningsvis en myshelg på Lungön på tu man hand snart... Sen fyller pappa 60, och det ska säkert firas med någon trevlig resa. Vi gör så i min familj, åker bort istället för att ha kalas. Sen ska jag fortsätta plugget, kör på 200% även i år, plus jobb, så det gäller att man prioriterar rätt. Jag kommer troligtvis inte att vara världens mest sociala människa i år heller, men jag tröstar mig med att kvalitetstid är viktigare än kvantitetstid...hoppas jag i alla fall :)
Det jag har lärt mig av 2008 är att det inte går att förutse precis vad som händer. Ibland får man de där berömda citronerna av livet, och även om jag aldrig kommer att bli en sån som då ropar yippie och gör citrondricka av dem så ska jag dock inte köra upp dem i ögat på min livskamrat. Plus att jag ska sova mer...så god natt kära läsare. Och om jag inte hamnar här mer i år så ett GOTT NYTT ÅR!!

Herregud...

Nu är det nära att jag blir lite elak. Eller kanske mer besviken. Det verkar så jävla utstuderat allting?! Ja ja, jag kör mitt race så får andra köra sina... Bye bye baby.

Angående julklapparna...

Ja nu sitter jag här igen, av någon anledning. Kan det vara så att jag är så less på att inte kunna prata ordentligt att jag har ett överdrivet behov av att uttrycka mig i skrift? Kanske, kanske inte...
Nu har vi bokat hotell till den 28e! Blev Stallmästargården i Hagaparken - av de hotell vi hittade såg det överlägset mysigast ut! Det ligger väl inte på "spott-avstånd" från T-Centralen, men å andra sidan kan jag tycka att det är mysigt att bo så man får gå och se lite saker också. Och det är väl typ 30 meter till T-banan, så det är ju inte ute på vischan direkt, inte med mina mått mätt iallafall :)
Fast jag kan tro att 08orna själv tycker det...är lika fascinerad varje gång jag är i vår Hufvudstad. Folk löper som dårar för att hinna med T-banan, och blir förbannade om de minnar den och får vänta 5 min på nästa. Infödda stockholmare förklarar det där beteendet med att de ju haaaar så mycket att göra, men vadå? Tror de att de är ensamma i världen om att arbeta? Träffa vänner för en fika? Boka möten? Det är lustigt att tänka sig att de utmålar sig själva som de enda stressade människorna i landet. Bara för det tänkte jag ge några norrländska exempel på stress - som verkligen är stress!
Under skoltiden: Missade man skolbussen blev man en timme sen - så var det bara, för oavsett om man började gå istället för att vänta på nästa så tog det mig ca 45 min att gå de 6 km till gymnasiet - iallafall på vintern. Så var det bara. Vad lärde jag mig av det? Kliv upp i tid eller ta körkort på din 18årsdag.
I arbetslivet: Du vaknar i tid, lämnar hemmet i tid, sen hamnar du bakom plog/saltbilen på din 4-milssträcka till jobbet. Bara att luta sig tillbaka och puttra i 40 km/h istället för dina vanligt 110... Vad lärde jag mig av det? Att skit händer, och den arbetsgivare som inte accepterar det nog ska byta jobb och börja dressera hundar.
På fritiden: Du ska fika på stan med dina vänninor, och kommer ut till bilen bara för att finna att du måste skotta dig igen den kinesiska muren som plogbilen kastat upp innan du ens kommer ut på gatan. Bara att ta fram spaden och svettas. Vad lärde jag mig av det? Att vänner är förstående och håller din stol på fiket tills du kommer dit.
Så egentligen, vad har en Stockholmare att stressa över? Har de mindre tid än oss...nej, dygnet har för alla 24 timmar. Har de fler vänner och mer att göra på sin fritid? Kanske vissa, men jag känner Härnösandsbor med späckade scheman likafullt... Det måste helt enkelt ha med mentaliteten att göra - att inte låta sig "besegrad" av klocka eller elementen. Jag fattar inte denna oflexibilitet, probably never will... Fint folk kommer alltid sent vet ni väl?

Och ja just ja...den här funderar mitt hjärta, mitt fina odräggiga hjärta på att besudla sin kropp med...jag förstår inte det heller ;)


Hejdå folk...


Slightly less less...

Ja något mindre less nudå, men ändå inte. Det var inte fluss utan ett äckligt vanligt segdraget virus som bosatt sig i min hals. Ergo: ingen pencillin, utan vila och värme. Vilket på ett sätt ju givetvis är bra, men på ett sätt kasst eftersom jag inte direkt har planerat in någon vila den närmsta tiden.
Är så jäkla less på allt - hade vi inte haft ansvar för att ta med nyårssupén för 14 personer hade jag fan stannat hemma och gråtit under täcket istället. Så nu har jag två alternativ, som jag ser det: Alt 1: härda i fjällen, åka skidor och döva halsjäveln med whisky. Alternativ två är att åka till fjälls, sitta hemma i stugan med dubbla mössor och raggsockar och sikta på att bli frisk. Jag lutar åt alternativ ett för tillfället jag jag säga - sätta hårt mot hårt! Men det förtar glädjen litegranna...
Plus detta känner jag mig som världens sämsta arbetskamrat som ligger hemma och dreglar under de två absolut värsta dagarna på året... Men vad fan ska jag göra?
Nu sängen och tekopp.
Hejja hejja...

Så less på livet!

Idag är en riktigt nattsvart jävla deppardag! Gårdagen började med en öm hals, men den har jag nästan vant mig vid nu. Åkte och handlade och träffade Helena och Daniel för en fika på Rutiga. Men sen... när vi kom hem blev halsjäveln bara värre och värre, så nu sitter jag här och dreglar i telefonkö till Blåsippan för att få komma och göra ett halsprov. Spännande att se om de fattar vad jag säger...

...update - 9:15 ska jag infinna mig...blir väl pencillin på nyår...mysigt!

Skitliv


Måndag...nej lördag

Hallå i djungeln.
Har av någon konstig anledning haft måndag i huvudet hela dagen idag, måste bero på att jag varit ledig i tre dagar och jobbat idag. Det är lite synd att det INTE är måndag dock, för då hade det ju snart varit tisdag = Vemdalen! Ska bli riktigt mysigt, har jag nämnt det...
Nu är vi precis hemkomna från spontanmiddag hos Erica och Markus. Man blir så glad när det bara dimper ner ett sms om mysig middag, promenad och film sådär helt apropå. BRA initiativ där kära vänner :)
Även så fick Viggo sin julklapp, något försenad, men den lille parveln sov ju sött på örat när vi ramlade in, så mamma Erica fick öppna den istället...Och jag kan säga att den är sjukt ball och kommer att sitta som ett smäck och Viggo är nu ännu tuffare än tuffast...
Min vänstra halsmandel håller fortfarande på att spränga luftstrupen, hur svullna kan dom egentligen bli... Men på höger sida märks det inte alls lika mycket. Läkarstudenter som läser bloggen: Hallå!? Vad är det för fel på mig??
Fick en mycket trevlig "överraskning" idag också - Jessica som ringde och ville fika. Har inte sett henna på år och dag, Uppsalabo som hon är nowadays, men det var riktigt skoj, och vi hann med både det ena och det andra, plus sällskapsspel givetvis! Så nu är jag ganska mör i kroppen...skulle nog behöva ta lite sovmorgon imorn bitti.
Vemdalsresan börjar i alla fall ta form nu...hela Volvons bagage är fullt med bord och stolar som vi ska släpa upp... 14 personer ska försöka duka långbord i en stuga för 6 pers...det kan bli hur bra som helst det ;) Bilder lär komma...om vi säger så.
Nej nu ska jag gå och attackpussa min man och smitta honom med vad för konstiga baciller jag nu har... Orkar verkligen inte lägga upp någon bild...ni vet ju hur jag ser ut vid det här laget, eller hur?

Natti natt!

Mellandagsrea...

Hallå kära läsare, ser att några har låtit bli att läsa i jul, fy på er! Å andra sidan har jag ju inte skrivit något heller, så jag bör också skärpa mig... :)

Julen var i alla fall kanon, den började egentligen kl 12 dan före dopparedan då jag med en lättad suck slängde den sista i sillagott indränkta sleven i Härnöhallens vask och gick hem! Sen snabbade jag mig ner på stan för en snabbfika med Ebba och Frida, samt för lite sista-minuten julshopping. Sen hämtade Johan upp mig när han slutade, och vi åkte ner till mamma och pappa för att tjuvsmaka lite på julmaten (och julgodiset såklart!!)

Ingen skapar julmys som MIN mamma!

Sen åkte vi tillbaka till Härnta på natten och nattade oss i säng. På julaftons morgon rullade vi ner på Brunnshus till mina kära svärföräldrar för en tvättäkta grötfrukost och julstrumpsöppning! Fick ansiktsmasker, en mumsig tvål och härlig mineralhighlighter från Nouba som kommer att bli mycket väl använd!

Sa åt sweetie att posera med presenterna, men jag vet inte riktigt vad han gör för min... ;)

Efter att ha proppat oss fulla med gröt och skinkmackor åkte vi ner till mamma och pappa igen, öppnade presenter och åt ännu mera mat. Sen åkte sweetie upp till Härnta igen, medan jag blev fyra år gammal och låg framför brasan hos päronen och åt knäck :)
              
Mina favoritmänniskor och djur på min favoritplats på min favoritdag. Blir inte så mycket bättre!

Fick så mycket härliga presenter som är jag: pengar och presentkort, en sjukt härlig röd japaninspirerad sidenpyjamas, OASISBILJETTERNA, hotell i stockholm, en jättegosig Åre-luva som svärmor hade låtit hemslöjden specialgöra (cashmeregarn..så härligt mjuk), sängkläder, en supermjukt frotté-set, böcker (såklart). Och så ett sånt där torkställ som man kan fälla ut och hänga tvätten på hemma :) Mamma hon kan hon!
Så idag har vi bufflat oss i Birsta City för att shoppa upp några presentkort. Införskaffade ett rött underställ som jag tror kommer passa mig perfekt. Jag lyckas ju alltid frysa i skidbacken, men nu slog jag till på ett i merinoull, som kändes både varmt och tätt! Sen köpte jag även världens snyggaste jacka, som jag inte hunnit fota än. Men troligtvis lär jag ha den på mig på vartenda kort från Vemdalen, så ni får se den ändå :) Och vita tumvantar med pälsfoder - perfekt för tjejen med världens sämsta blodcirkulation.

Nej, har ni orkat läsa så här långt förtjänar ni medalj. Nu ska jag pussa på min pojke och ge honom mina förkylningsbaciller (febern tog om igen igår kväll...typiskt). Hoppas ni har det bra och njuter av ledigheten!!
God fortsättning!!

Oasis!

Den 28/1 2009 smäller det! Då ska jag få gå och se mina absoluta idoler, a blast from the past... OASIS! Julklapp från sötögat, mer uppdatering kommer senare. God jul på er!

Oasis!

Den 28/1 2009 smäller det! Då ska jag få gå och se mina absoluta idoler, a blast from the past... OASIS! Julklapp från sötögat, mer uppdatering kommer senare. God jul på er!

GOD JUL!!

Hejsan kära läsare!
Vet inte om jag kommer att ha tillgång till min dator något mer innan juldagen, eller för den delen hinna blogga. Ska vara om det kommer någon liten godbit ikväll, men som sagt, det beror på...
Tänkte bara önska en alla en underbar jul, och hoppas att ni lagat julmaten själva och inte beställt den på Härnöhallen (för då är det troligtvis jag som har gjort delar av den era stackare...) Skämt åsido: ät gott och njut av livet och varandra.
Until then...


4-1 till Johan

Hello.
Nu är det officiellt...jag är inte heller ofelbar. Efter att ha skrikit mig vindögd åt sötögat sjuhundra (eller i alla fall fyra) gånger för att han har tvättat sönder mina kläder är det nu klart att även solen (jag) har sina fläckar... Synd bara att det vår det snyggaste plagg Johan hade...en marinblå lammullskofta som jag mer eller mindre tvingade honom att köpa eftersom han var så sjukt snygg i den! Nästa gång ska jag tvätta sönder den kissgulsvita gamla fula Gant-hooden som han envisas med att sunka runt i :)
  
Men snygga armar får han i alla fall i den...;)

Imorgon blir det start early early...vi är 8 tappra som jobbar imorn bitti så vi lär väl få stå på varandra. Man får komma halv sex för att paxa sig en bänk att jobba vid! Men skoj ska det bli, väldigt sällan vi är full styrka! Tror att det kommer att synas ett dammoln därinne, och när röken har lagt sig är 250.000 jultallrikar färdiga :) Får väl se om det blir någon lunchresa som idag ;)
Ikväll har vi sett Hancock, lite smårolig faktiskt, även om det inte direkt var någon How to loose friends and alienate people...
Nej nu ska jag vara social med hjärtat, hoppas ni har en good sunday people!

Jag gillar...

Av vårt skafferi att döma är jag en sucker för pulversås. Och så sant det är! En smaskig pulversås förhöjer vilken måltid som helst.
     
Tres bien/Lördagslyx med vitaminer OCH endorfiner/Nattamacka

Annars har vi mest lökat ikväll, och sett VÄRLDENS kanske roligaste film...eller iallafall årets. Simon Pegg, geniet från Hot Fuzz och Run Fatboy Run har gjort det igen! Den nya rullen heter How to loose friends and alianate people och om ni bara ska se en enda film i jul så bör this be it! Helt underbar, vi skrattade så vi grät. Även har jag druckit vardagslyx - alltså egenpressad apelsinjuice. Bland det godaste som finns när man är riktigt riktigt törstig.
Nej nu blir det allt sängen, ska ju upp och jobba imorn bitti, som en duktig kicka.
Natti.

Zappa...

Å ena sidan Harry Potter - å andra sidan Dansbandskampen. Trollkarlen vann i vårt hem, men nu är det reklam och vi njuter av Lars Kristerz i sina Latex-Elviskostymer. En sån ska jag köpa åt min sambo som nyårskostym!

Nej, slut på reklam.
Puss och kram!

Julmat

Ja julmat är det livet kretsar kring just nu, både hemma och på jobbet :) Igår var vi hos Matte och Ellen på Lilla Julafton, där vi åt en massa finfina delikatesser och öppnade paket. Mysigt värre!
              
Proffsigt (?) inslaget/Delar av gänget väntar på Pekka och köttbullarna/Skedleken/Efter paketleken/2 snusläppar/Duktiga sötnosen!

Så idag studsade man upp tidigt och har varit på jobbet. Tror dock att alla börjar känna av julstämningen, för vi är omväxlande trötta som små svin och busiga barnungar. Bland dagens bravader kan nämnas LillSannas och Kickens showdown innehållande majonäsgrädde... ;) Bilder finns på telefonen, ska bara klura ut hur man lägger över dem...
Så nu har jag och hjärtat ätit middag. Det är mysigt att jobba när Johan är ledig - man kommer hem till städad lägenhet, mat och massage. Idag blev det fläskfilé med klyftpotatis, chilibea och sparris...nog bäst att börja hålla igen efter nyår. Före lär väl inte gå så bra med tanke på att vi är ett mat- och dryckglatt gäng som åker till Vemdalen!
Nej, nu ska jag gå och mysa med sötnosen i soffan, se Harry Potter och bara njuta av en lugn och slö lördagskväll.
Kram på er!

Hördu - står du och skarvar eller?

Nej tamejfan, det gör jag inte! Jag har faktiskt precis kokat 4 kg potatis för att göra mos och hemmagjorda potatisbullar. Basta. Dock ringde telefonen...så jag får nog skrubba spisen efteråt...
  
Sådär ja - där ser ni ett stycke husmor ;)

Nu ska det grisas med ägg och ströbröd, det allra roligare med att laga mat - kladda!
Ericas busenkla och ack så goda potatisbullar gör ni enklast såhär:

Koka några kilo potatis som ni pressar
Knäck i ett eller två ägg - det ser ni på konsistensen
Salta och peppra
Doppa i ägg och ströbröd
Stek!
Avnjutes lämpligen med bacon och lingonsylt :) Gotti gotti!

Bye bye

Ett gott arbete är den grund varpå samhället vilar...

Stärkt av detta konstaterande gav jag mig i kast med diskbänken, som blivit sorgligt eftersatt de två senaste dagarna. Man tror inte man ska bli så slut av att jobba långa pass, men det är faktiskt riktigt jobbigt att stå och gå och bära hela jäkla dagarna! Tur i alla fall att jag gillar att diska, det är så avkopplande på nåt vis, att skrubba kakel och torka bänkar. Rubbat - kanske, men vi har ju diskmaskin, så jag slipper det allra pillrigaste!

Bländande ;)

Nej nu ska jag springa ner på jobbet, dock som en civil människa, för att inhandla lite potatis och korv till kvällens middag. Till Johans stora förtjusning ska vi äta stut - mums mums!
Auf Wiederhören!

Sill sill och sill

Jag är så less på sillinläggningar så jag tror jag dör... Sill i alla dess former har gjorts idag, och när jag ska få bort lukten ur skinnet vette gudarna...? Tur man har roliga arbetskamrater iallafall, de gör såna här tiotimmarsdagar fullt uthärdliga :)
Snart McD...jag lever verkligen sunt under mina intensivaste perioder... Bara jag inte får näringsbrist och tappar mitt snygga nyfärgade hår!
Sen blir det nog suss i säng, ska ner till Sundsvall imorn, och jag vill inte gärna somna bakom ratten! Det kommer ett längre och roligare inlägg när jag får tid.

Puss puss

Duktig flicka

Idag är jag en sådan där duktig flicka som vaknar kl 06:00 och erbjuder sig att börja jobba fyra timmar tidigare eftersom vi har så mycket att göra. Jag känner mig som Moder Teresa faktiskt! Det jag då inte gör är att städa och diska, men skiten ligger väl säkerligen kvar tills imorgon, så kommer tid kommer råd.
Nej, nu ska jag kila ner och göra julplankor.

Klem o kyss

Bye bye Blondie

Igår tog jag ett litet steg för Åsa, ett stort steg för håret. Efter sju års ständig kamp med den förbannade slinghättan beslöt jag mig för att det fick vara nog. Sagt och gjort - toning inhandlades och med assistans av Söt-Erica blev jag då något som förpackningen kallade mellanblond men som blev lite åt det ljust guldbruna håret. Och jäkligt bra blev det också, om jag får säga det själv.
Återstår att se om blondiner verkligen har roligare, isåfall får jag väl återuppta bekantskapen med Farbror Väteperoxid, men just nu känns det bara skönt att håret inte är alldeles torrt och sprött och knastrar när man borstar det :)
Såhär äckligt snygg är jag nu:
     


Nu är det snart dags att dra på kockrocken och svänga ihop lite julmat åt folk, sen ska jag nog åtminstone försöka läsa lite Jöken...borde snart komma dithän i min mentala mognad att jag inte skjuter upp allt till sista stund, eller?!


Och Kuckliss, din blogg är också alldeles utmärkt, ledsen att jag inte påade dig i mitt egna Blogawards ;)

Bye bye Brownie


Stressa stressa

Hunnit städa, dock ej bytt sängkläder - än. Nu ner på stan och luncha, sen handla och sätta igång med middagen. Tänkte försöka mig på något nytt...nämligen att svänga ihop en chili con carne. Spännande :)

Puss och kram!

Blogg

Som ni kanske redan har förstått kära läsare är det här med blogg ett ganska nyupptäckt fenomen för mig, eller snarare "kändisbloggarna". Som ett resultat av min nyfunna sömnlöshet (som har varat i ca 2 veckor) har jag haft mer än nog med tid för att bilda mig en uppfattning om vad som ska pushas för och inte pushas för. Så här kommer min alldeles egna Blogawards:

Sveriges roligaste blogg alla kategorier: Ferry Tales Vilken underbar humor han har den mannen - Björn Ferry från Storuman. Han är så klockrent norrländskt torr i sin humor att det bara MÅSTE bli storslam i Bloggawards 2009. Allt annat är mygel och skandal. Ett typiskt oslagbart Ferry-citat ljuder som följer: Dagens nyhet för halva laget är att Wolfgangs förra fru heter Erna, och inte Anna. Det är svårt att höra skillnaden när Wolfgang pratar engelska. Ha ha ha! :) Jag tror nästan jag skulle bli lite kär om jag inte hade Johan. Så här nära idoldyrkan var det länge sen jag var :)

Sveriges mest galghumoristiska blogg: blir dött lopp mellan Linda och Fadde. Härligt låg nivå på det mesta, även om Faddes fokus ligger på teknologisk teknik, och Lindas på...eh ja annan teknik?! Jag tycker att det är underbart att det är två vuxna människor som skriver, samtidigt som det skrämmer mig en smula. Fast Faddes jämförelse mellan sig själv och Gävlebocken var i alla avseenden klockren. Men i övrigt tycker jag mest lite synd om dem, pengarna och kändisskapet till trots.

Sveriges mest irriterande blogg är en utnämning som verkligen slår in öppna dörrar. Jag började, driven till lika delar av en obscen nyfikenhet och aftonbladets ständiga skriverier, att läsa Blondinbellas sida. Och ju mer jag läser, desto längre ner i golvet faller min haka. Vad fan är det här?! Maken till bracka får man leta både högt och lågt efter. Och jag föraktar mig själv för att jag ens orkar irritera mig. Jag är inte röd, varken kommunist eller socialist, men den här bloggen visar tydligt att det finns lika delar idioti i såväl den blå som i den röda ringhörnan. Dagens inlägg handlade om att hon försökte leva "lågkonjunktur" genom att köpa hem brun-utan-sol istället för att spray-tanna sig på salong...och att hennes pojkvän (McDonalds-M:et) hade skrämt henne till tårar genom att låtsas att NK skulle börja hålla öppet två timmar kortare varje dag. Alltså under mina tonår ansågs BigBrother vara förödande för unga människors hjärnor, men snälla - hallå? Jag orkar inte ens bli imponerad av hennes "imperium", det enda hon verkar bygga detta på är att sälja sitt liv som affischeringsställe för diverse kedjor. Och ändå läser jag vidare, om inte annat för att det får mig att må bra med mig själv. Men jag kommer på mig själv att önska att Bellan skulle tappa håret och gå i konkurs...


Fy för den lede vad jag har tråkigt nu... Men imorn, då ska det hända grejer minsann! Glöm inte att läsa Ferry Tales nu...så jävla underbart roligt! Guldkorn överallt!

Just ja...

Även att vi gjorde ett kanonfynd idag på julmarknaden: honung med citronsmak. Mumsigt, plus att det känns lite kul med närproducerat och småskaligt dvs. inte bara sånt som pumpas in på ICAs hyllor dagarna i ända. Känner mig nästan lite sund när jag äter den här honungen...hur nu den paradoxen går ihop?

Bye bye

Att sitta i träsket

Fy för en gris vad mitt tandkött svider nu, och ändå kan jag inte lyckas motivera mig själv att sluta snusa. Vad är det för fel på mig, vill jag sluta som en tandlös gammal häxa eller vad är det frågan om?
Idag har vi hetsat runt på golfshop, julmarknad och födelsedagskalas, allt mycket trevligt men sen somnade sweetie ganska snabbt efter hemkosten så jag hamnade själv framför Wallander :) Jag vet inte om Wallander roar mig så mycket, i synnerhet inte det här avsnittet som lämnar kvar en sur känsla i halsgropen. Kanske det är för att stackars stackars Johanna Sällström bestämde sig för att inte fortsätta leva längre. Jag vet faktiskt inte.

Det jag vet är att jag måste ta tag i min träning nu efter jul, var ju så duktig där i någon månad, men när jag får mycket på programmet så är tyvärr träningen det första som ryker. Även fast jag tycker att det är jättekul så har jag liksom svårt att unna mig själv den "lyxen" när det är så mycket annat som behövs göras. Knäppt... Sen har väl den här hösten varit som den har varit också, så jag vet inte riktigt om jag ska ha så dåligt samvete.
Imorn ska jag i alla fall ta och städa och byta sängkläder härhemma, och sen plugga lite och ev. möta upp mina kära kamrater på stan för intagande av lunch. Ska bli trevligt, och jag funderar på att åtminstone gå ner på stan så man röra på benhögen lite :)

Köpte en riktigt fin golfpiké från Röhnish idag, och en klänning från Casall. Mycket trevliga, och det känns som om jag kommer att slå både långt och rakt i dem ;) Sötnosen fick en jättesnygg piké från Cross, svart och vit, så nu blir han ännu finare på banan, vilket i och för sig inte är så bra för min koncentration på mitt eget spel ;)

Och snart åker vi till Vemdalen! Sjukt skönt det ska bli att få gräva ner stålkanterna i snön. Hoppas bara det inte blir 25 minus så man slipper åka omkring och se ut som en Akalla-rånare i skidmask... I år ska jag även försöka verkligen försöka att dämpa mitt dåliga humör i backen...jag har lite svårt att inse att jag inte genast kan bli proffs på varenda sak jag provar på. Kanske behövs det t.o.m. lite träning Åsa? :)

Nu ska jag gå in och tafsa lite på mitt hjärta, saknade honom faktiskt igår när det var sovdags.
Kram på er!

Skökor

Min största skräck är att bosätta mig på Avenyn i Sundsvall. Jag har precis fått mig ett gott skratt i telefonen: :) Hjärtat ringde från hotellet, han var uppe och hängde in jackan efter middagen. Sen skulle han ner på Avenyn där resten av gänget väntade. Så vi pratar i telen när han kommer in på Avenyn då jag hör hur en tjej säger något åt honom och han svarar "nej" och går vidare. Det visar sig att tjejen hållit upp en tia och frågat om han sålde en sängplats! Det är alltså min absoluta mardröm att bli en sån människa, som säljer sex för tio kronor, UR EGEN FICKA! :) Jag hade kunnat förstå om hon hade bett om en tia mot att hon stod till tjänst, men att dessutom känna sig manad att betala för ett ligg, jag tycker bara att det är väldigt sorgligt :)
Jag gav gullet fripass på en 40+are ikväll, men han tyckte jag var äcklig som sa så...det får väl ses som ett friskhetstecken från hans sida.
Men det är inte klokt vad folk tar sig friheter. Förre helgen var vi på Svenssons, och fyra - 4 - FYRA olika karlar tyckte att de hade rätten att smyga upp bakom mig och ta mig på röven, upp under klänningen. Jag har aldrig sett någon av dem förut, och den äldste pushade nog 50-strecket. Vad är det som gör folk såna? Att de tappar all självrespekt. Visst att man kan gå ut, bli full som en kastrull och göra bort sig lite ibland, men att så totalt tappa huvudet att man
a) erbjuder någon pengar för att ligga med en
b) tar folk på röven som inte bjudit in till det, eller ens märkt att man ska göra det
nej jag fattar inte grejen. För visst är det en kick när folk tittar på en, och dreglar lite på håll. Och visst är det så att man gör sig lite extra snygg just för att de ska titta två gånger. Jag går igång lite på uppmärksamheten - vem gör inte det, men att så totalt hänga av sig sin självrespekt. Nej, jag fattar inte.
Nej, nu ska jag ta min sjuttioelfte cola för kvällen och mysa med Jonas Gardell :)
Nattinatti!

s.n.a.r.k.

De senaste dagarnas snor har lett till en temporär kortslutning i skallen på fröken R, en kortis som bäst kureras med pyjamas, chips och en lättsam komedi på TV3. Ett lite sorgligt sätt att spendera en lördag, men å andra sidan har jag ingen lust att hitta på något heller, så länge jag ser ut som Rudolf the red-nosed raindeer tänker jag per definito inte visa mig bland folk mer än nödvändigt, och vem vill egentligen ha mina baciller såhär två veckor före jul?! :)
Orkade iallafall jobba imorse, men det var nog tur att vi var tre, varav en gjorde 75% av arbetet (jag typ 3% kändes det som.... Jag hasade på i min egen takt, dvs. snigelfart, och vi var ändå färdiga till tolv...helt otroligt!
Så nu är min kära sambo i Sundsvall med jobbet, och jag tror dom har kul, även fast han ringer hem typ varje timme och ska kolla så jag har ätit middag, hur jag mår i näsan osv... så lite hemlängtan har han nog. Han har även ridit en mekanisk tjur på Laserhallen, om jag kan mygla åt mig en bild på det från Fazerfolket så tror jag att vi har nästa års julkort klart och betalt!
Imorgon blir en hektisk dag - först golfshopen, sen julmarknad och 14-årskalas. Det känns som om vi kommer att leva på pizza, tunnbröd och tårta imorn...suck. It's a filthy job but someone has to do it.
Nej nu ska jag faktiskt låta bloggen vara, ska nog sträcka ut mig i soffan och ställa colaburken på magen, sådär som tjockisarna gör med pilsnern. Så jävla skönt med en helledig och ensam kväll!!
Taa taa.


Irriterande...

Några ord av allvar från er käre ledare.
Som arbetande student är man sjukt motarbetad HELA tiden. Inte nog med att CSN tycker att de ska stoppa sina fingrar i ens syltburk och styra över årsinkomsten, dessutom verkar det vara svårt för MIUN att hålla sig till ett schema, eller ens ha någon form av framförhållning. Detta krånglar till det när skolan från ena dagen till den andra byter undervisningsdagar. Jag vet inte hur det ser ut på era jobb, men jag kan inte komma med två dagars varsel och säga "tyvärr, min föreläsning är flyttad från onsdag till torsdag, så går det bra om jag jobbar onsdag och skiter i att komma på torsdag istället?" Ledsen MIUN, och CSN, men så länge arbetsmarknaden för akademiker är så skakig som den är så har åtminstone inte jag någon lust att sluta arbeta och dra på mig studielån. Jag är ledsen, men det här är för dåligt. Låt mig få tjäna mina penningar i fred, och försök snälla ni att åtminstone visa lite hänsyn gentemot studenterna, istället för att behandla dem som livegna.
Phew.


Tråkigt med bara gnäll, jag lägger in en get-bild istället.


Hylla Sibylla

Japp då var dagen avklarad då, den som började så fint med några få timmars febersömn med en sjukt kliande näsa. Så när väckaren ringde halv sju var jag PÅ TOPP!! Sen skulle det rattas in till Sundsvall för skrivande av tenta, vilket jag tror gick jääävligt bra! Sen när jag skulle hem blev jag sittande i trettio minuter för att folk inte kan köra i snöigt väglag, och tydligen inte ens på dubbelfilig motorväg utan att krocka... Inga personskador, det är därför jag raljerar...
Men sen - sen hände det underbara. Ett skrovmål från Korvis i Sörberge, och det var som om mina livsandar återvände. Jag kände mig som Super Mario när han äter lövet och upptäcker att han kan flyga, som stålmannen i sina långkalsonger, som Homer Simpson i baren och som Robert Aschberg i Tv3... ja ni fattar, världen tillhörde mig.
Tyvärr varande känslan ca en timme, och mitt finfina hamburgerbatteri tog slut och ersattes av feberkoma precis när jag handlat hälften av de saker jag behövde i Birsta. Så sen drog jag bara runt där med min röda näsa och hostade som KOL-sjuka Slobodan från Belarus. Men en eftermiddag i päronens soffa med pocketar av Arnaldur Indridasson är heller inte det sämsta.
Så nu har vi kommit åter till Härnösand, och jag måste säga att på senare tid har jag blivit mer och mer less på stan. Att åka från mamma och pappa - snöigt och fint som ett julkort, lugnt och skönt, en stor egen tomt att leka på...till tre trappor upp i pissande hällregn. Nej, jag vill starta trenden "Lantligt boende" bland mina vänner. Givetvis med get.

Feber + snor + halsont

Idag är en i alla bemärkelser värdelös fucking dag!

Har sovit ca tre timmar, under ett täcke och en tjock pläd, iförd skidstrumpor, mjukisbrallor och tjocktröja, omväxlande skakande av feberfrossa och svettandes som en gris. Dessutom skulle jag ha jobbat idag - hejdå välbehövliga pengar + att vi hade hockeybiljetter - hejdå Timrå IK... Som om det inte räckte har jag tenta imorn, och det jag kunde om marknadsföring har ersatts av slem, snor och allmän känsla av koma.

Sen går jag omkring med ett slags kryp i kroppen, som jag inte vet vad det beror på, men som är jävligt störigt. Så nej, jag är inte på topp - inte nånstans.

Hejdå.

Jävla hästansikte

Challe Berglund fortsätter sitt "segertåg" i Norr... fattar du inte, du stackars herpesdrabbade man att din sliriga ödletyp inte går hem här. Klyktattarna gillar inte folk i lackskor. Jag brukar inte ha åsikter om tränare i sportsammanhang, och jag är sällan en sån som skriker till domaren att jag ska knulla hans morsa, men jag tror att Challe och Timrå skulle må bäst av om Challe åkte hem till Stig H och utövade lite tidelag istället. Phew.

Kuckliss Erixon var först ut att lova mig en get by the way. Heja heja! Men den får Challe inte låna, han får hålla sig till Brunte.



Eller den här...

På Facebook kan man just nu gå in och ge bort en get för att hjälpa några av världens mest utsatta kvinnor. Screw that! Jag kan skicka dem 200 spänn, men geten tar jag själv. Har konstigt nog alltid velat ha en egen get, jag tycker de är väldigt trevliga djur. Jag skulle troligtvis döpa den till Rune eller Stig-Björn och sen kunde den få gå omkring i min trädgård och klippa gräset hela dagarna. Japp, en get skulle inte vara dumt att ha, då slapp man åka på HEMAB med gamla trädgårdsmöbler också. Bara att kleta på lite dipsås på dem, och sen schlurp bara. (Eller förlåt Markus Mattiasson, f.d. Timrå IK, det där kunde menas som en pik mot dina matvanor, och det menade jag såklart inte, sorry sorry.)


En snygg get, troligtvis inte den man kan ge bort...

Skämt åsido, när jag och Johan nångång köper vårt egna hus, då behöver ni inte komma släpande med finporslin och blomsterdekorationer i inflyttningspresent. (Vi har även kastruller så vi klarar oss) Gå ihop ett gäng och sala till en get istället, så blir åtminstone jag väldigt glad!

Sov gott!


.....
Update:
Tydligen är geten årets julklapp i Danmark. Satan i gatan alltså, har det blivit trendigt att köpa get? Bäst ni skyndar er att handla en åt mig innan de tar slut!

Jag vill ha en miljon, nu!

Någon som känner att de har en dryg miljon som ligger och trycker i bakfickan som de skulle vilja bli av med (mamma och pappa nu ska ni inte känna er träffade...)
Det är bara som så att jag verkligen skulle vilja kunna köpa mig ett sött litet hus nu, gärna sisådär imorgon. TÄNK, vilken fin julklapp till mig?!

...och så dagens boktips...

Eftersom jag i bloggen i natt "outade" min passion för uppväxtskildringar kommer här de jag personligen gärna läser på temat:

           
Underdog - Torbjörn Flygt/Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö - Håkan Nesser/Och Picadilly Circus ligger inte i Kumla - Dito/ En komikers uppväxt + Ett UFO gör entré - Jonas Gardell/ Mig äger ingen - Åsa Linderborg


Underdog av Torbjörn Flygt är den solklara favoriten. Men Mig Äger ingen har seglat upp starkt den också.
Vill man längre tillbaka i tiden, dvs. inte våra föräldrars uppväxt utan våra far- och morföräldrars, rekommenderas starkt Elsie Johanssons Nancy-trilogi:

     
Glasfåglarna, Mosipppan och Nancy. Helt och hållet magiska!


Så kom loss nu, och läs inte bara bloggar! Finns ingen känsla som den av att höra knastret när man för första gången öppnar en bokrygg. Den är mycket speciell... Och ja, jag är nog rätt nördig!

Min lördagskväll i bilder...

Ja, som framgått tidigare av denna blogg så tog Emma och jag och kryddade vår tjejkväll med ett par drinkar innan vi intog Svenssons- formerly known as Nybrokällaren. Ett axplock av helgens bilder kommer här, plus några på vårt finfina julfönster, med orchidéen som i skrivande stund har 20 utslagna blommor...

     

     
(Den sista är en av mina Boom-koner whom I love!)


Så där ja, nu har jag biktat helgen... Åter till böckerna!


Kyss mig i *****!!

Kyss mig i den bakre regionen Statistik A - nu är du avklarad och godkänd och jag ska aldrig mer ägna en tanke åt Standard Deviations eller Chi-2!!! HALLELUJA!


The Principles of Marketing

Why oh but why tar jag på mig så mkt att göra att det stackars pluggandet får vänta till elfte timmen? ONÖDIGT!

Nostalgitripp

Ibland skrattar man högt åt alla dumma, knasiga eller underbara saker man har gjort i sitt liv. Och ibland blir man så nostalgisk att man inte vet var man ska ta vägen riktigt. Ok, jag var inget stort fan av alla aspekter i att växa upp. Det fanns många stunder då jag kände mig ganska less på alla baksluga maktspel som flickor i lågstadieålderna kan hitta på. Själv var jag väl inte Guds godaste ängel heller, utan ganska vasstungad och elak, men när man tittar tillbaka har allt liksom fått ett visst rosa skimmer :) Jag kan i alla fall inte tänka mig ett bättre ställe än Sandarna att växa upp på, med lakritspipor från Gerdas kiosk och världens bästa skolväg. Men, visst tittar man i backspegeln ibland och tycker att allt framstår som så självklart nu, när man är vuxen och klok. Att vissa barn var argare än andra, elakare än andra, och hade ett större behov av att prata skit än andra. Såna barn mådde inte så bra hemma, och hade ju inget annat sätt att visa upp det på. Jag undrar, nu halv tre i min sömnlösa värld vad som egentligen har hänt med klass 1B på Bergeforsens skola. Vissa vet jag mer om - Erika, Anna - vissa har jag ingen som helst koll på, fullt naturligt givetvis.
Jag är så fascinerad av sånt där, hela uppväxtgrejen. Kastar mig över romaner som är just uppväxtskildringar, och inser att det i varje klass, varje jäkla år finns den där coola tjejen som är sjukt bra på sport, det finns den lite udda killen som äter sitt eget snor, det finns de tuffa barnen som kanske är kungar på rasten, men som sen, när skolan slutat, kommer hem till sprit och bråk och kaos. Och det finns sökarna, de söta och harmlösa, rebellerna, medlöparna, de präktiga och smartskallarna. Och jag lovar er klass 1B, jag kan etikettera varenda en av er, utom just mig själv. Vad säger det?

Nu blir det ett hjärndött quiz för att få John Blund att komma och strö lite damm i ögonen mina!

Jag lyssnar på: Ingenting, för klockan är tre och Johan ska på jobbet om två timmar och jag försöker vara hänsynsfull...
Jag pratar: När jag känner för det. Oftast mycket, men ibland är det skönt att bara vara tyst.
Jag tycker om: Att ha planer för allt - "Såhär blir livet"
Mina bästa vänner: Är jag stundtals dålig på att ta hand om - skärp dig Åsa!
Min första riktiga kyss: Innehöll spår av choklad.
Jag avskyr när folk frågar: Om jag har klivit upp än (via telefon) Då måste jag ju ljuga, och det gillar jag inte.
Jag kommer aldrig: Att testa droger.
Sist jag grät var: Igår, när vi trodde att vi hade schabblat till det och gjort mig på smällen.
När jag vaknar på morgonen: Har jag alltid dåligt samvete över att klockan är så mycket.
Just nu tänker jag på: Min fredagstenta...
Bebisar är: Något jag vill ha när jag har jobb och hus.
Idag har jag: Kommit på världens bästa julklapp till Johan!
Imorgon ska jag: Plugga marknadsföring så ögonen går i kors.
Jag vill verkligen: Att livet alltid ska vara såhär bra.


Thank you and goodnight


Dagens boktips



Eller...utan ironi den här gången:

En pojke försvinner på Öland, och tjugo år senare får hans mor ett konstigt telefonsamtal... Mycket bra debut av läsvärde Johan Teorin, som nu släppt sin andra - Nattfåk (som finns med på min önskelista inför julen...)

Trött efter bullar och TV hos Hälletorparna! Mysigt värre, och med katter och hund i en salig röra :)


Saker som blir av, och inte blir av

Det blir Vemdalen till nyår - privat stuga och en massa skidåkning! Det blir även tenta denna vecka, och således en massa plugg. Det blir även plåtverkstad för Volvon, eftersom den är för stor och jag för kass på att backa...

Det blir ingen TV till sovrummet, just nu. Det blir inte heller något jobbigt beslut att fatta angående barns vara eller också vara, eftersom jag efter många om och men inte var på smällen (tack Gud!). Det blir inte heller kalsonger och strumpor till Johan i julklapp, eftersom jag hittat på världens bästa klapp!

Jag orkar faktiskt inte posta några bilder på Dagens Julklapp, men jag tänkte pusha lite för upplevelser. Om någon skulle köpa mig en resa från Golf Plaisir skulle jag inte gråta ;)

Sprit + Xbox...

Haha, jag och Emma sitter och dricker en liten grogg innan det är dags att inta dansgolvet, och såhär ledsen blir Emma när hennes rockstjärnedrömmar krossas :)


Veckans bästa dag!

Eller, ja hade jag inte tentat imorn så hade den varit det, men den är helt ok ändå. Har precis köpt en TV till sovrummet, utan att sätta foten utanför dörren (heja Kuckliss!) och nu väntar jag bara på Johan så ska jag få mig en härlig Texas från Casa Della Pizza. Till alla som inte gillar Casa p.g.a. de vanliga pizzorna: deras amerikanska slår ALLT!

Dagens julklappstips är en BOK! Alla älskar böcker, annars bör de börja med det omgående. Och ni behöver ju inte gå på knock direkt, med Franz Kafka eller Goethe...det går bra att börja med det lättsamma deckarskval som fyller min bokhylla - så litteraturvetare jag nu är... Märk väl att alla tips är i pocket, och från bokus.com - de flesta människor gillar inbundna böcker lite bättre, men det kan vara smart att starta en serie med en pocket, för att se om ni gillar författaren ifråga. Sen är det bara att go wild och köpa de inbundna... Och för pocketar ligger priset mellan blygsamma 36-39 kr/styck, så köp ett par kilo och gör någon glad i jul!

Till den som gillar blod och halvalkoholiserade brittiska poliser/feta brittiska poliser/spydiga brittiska poliser...
     
Peter Robinson  - En ovanligt torr sommar/Reginald Hill -
Bländverk/Stuart MacBride - De dödas ljus

Till den amerikaniserade, som gillar rasmotsättningar, seriemördare och/eller privatsnutar:
     
Dennis Lahane - Ingenting är heligt/ George P Pelecanos/
Svarta själar/ Michael Connelly - Dockmakaren

Till den patriotiske, som hellre läser svenskt (Notera att jag försökt ta med de bättre exemplen på svenska krimis...dvs. "plats i korgen Liza Marklund...")
     
Maj Sjöwall & Per Wahlöö - Den skrattande polisen/
Håkan Nesser - Kim Novak badade aldrig i Genesarets
sjö/ Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor

Noterbart även att Larssons "Salander-trilogi" tappar mycket fart efter första boken, som är en intrikat pusseldeckare i sann Maria-Lang-anda. Visst, man vill läsa del 2 och 3, men ettan är "göttast".

Dagens boktips mina vänner....na-ni-na-ni-na-ni-na-na-naaaa-na-ni-na-ni-na-ni-naaaa

Bonne nuit

Ja så borde man ju tänka vid den här tiden på dygnet, men av någon anledning går min hjärna på högvarv när vanliga människor börjar gäspa och falla in i REM-sömn... Jobbigt jobbigt.
Så nu har jag tillbringat en halvtimme med att "diskret" försöka väcka Johan, dvs. stöta till honom med armbågen, låtsas snarka osv. så att han ska vakna utan att fatta att det är jag som har väckt honom, eftersom jag såklart förstår att han är supertrött och behöver sova. Så nu har jag dåligt samvete för att jag ens tänkt tanken att beröva honom de få timmars sömn han nu får, bara för att jag är sällskapssjuk, och då gick jag och satte mig här istället.
Imorgon ska jag syssla med hypoteser hela dagen, roligt värre... Jag hoppas verkligen att jag lyckas klämma dit ett godkänt på tentan, för av alla tusen triljoners kurser jag läst hittills i mitt liv är det nog just den här som fallit sig minst naturligt. Annars brukar jag inte direkt behöva plöja böcker för att klara tentor, men till och med jag inser, såhär dagarna innan tenta, att jag nog skulle ha suttit åtta timmar om dagen under de senaste tio veckorna... Men å andra sidan: en tenta kan man alltid göra om, vänner och familj får man inte försumma (mer än sista veckan, vilket jag också har gjort...)
Och hungrig är jag också...jag fattar inte vad som hänt med mig de senaste veckorna. Det är som om en väldigt tjock människa tagit min kropp i besittning och säger åt mig att äta-äta-äta jämt och ständigt. Jag vet inte om det är nerverna inför tentan som behöver stillas med allt som överhuvudtaget går att stoppa i munnen, jag hoppas det, annars får jag nog sätta mig själv på morots-diet innan det barkar käpprätt åt helvitte!
Funderar på om jag ska göra ett försök till att väcka sambon, jag är verkligen alldeles fruktansvärt sällskapssugen. Och inte så jäkla konstigt heller, har suttit instängd med böckerna tre dagar i sträck nu utan att ens fika på stan med vänner. This sucks! Men det är ju värt det på lördag när jag kan dansa ut ur tentasalen med ett saligt leende på läpparna och gå hem och elda upp boken. (Helena, du får inköpspriset av mig om jag får elda upp skiten, ok?) ;)

Äsch då, god natt på er!

Pittsburgs farmarlag...

...där spelar min egna gubbe nu, och han/jag har redan gjort typ 4 ass på 2 matcher... Jag är grym, även att jag och Johan har mötts i tre matcher nu, som slutat med 3-0 till your truly. Ergo: Dagens julklapp är ett Xbox 360 med NHL 09: try it, you'll like it, som det stod på Kenta Gustavssons T-shirt i Melodifestivalen...

Nej tyvärr blir det inte mer bloggat än så just nu, magen kurrar och böckerna kallar. Jag är världens sämsta vän den här veckan, men det blir lätt så när jag är stressad... Till veckan bör jag vara roligare.

Until then...

NHL 09

Ja det är tydligen årets för tidiga julklapp i mitt hem :) Johan och hans bästa lekkamrat Markus sitter och cross-checkar varandra så jag är rädd att någon kommer att börja gråta snart...
  
Ja, se karlar...herregud (och inte får jag vara
med heller, de har tydligen "mästarmöte" :P

Själv har jag inte flytt fältet eftersom jag verkligen måste plugga, men det går å andra sidan inte så bra... Funderar starkt på att knäcka en av mina nyinköpta pocketar istället... Fyndade ett par nya brittiska Minotaur-deckare som jag är sjukt nyfiken på!

Mmmm, läckert...



Until next time...


come on...

posta posta posta, skitblogg!

Julklappar, part two

Tänkte försöka julklappstipsa mina kära läsare varje dag i december...som dagens lucka ungefär! Igår körde vi stenhårt på heminredning, idag kommer mina just-nu-cravings på klädfronten. Temat får sägas vara "snygga kläder som finns i butiker även utanför Stockholm för alla oss som vill prova innan vi handlar"... Phew...

Under:

Snyggt klassisk klänning från H&M, som
faktiskt går från klarhet till klarhet. Det kostar
faktiskt bara 149 kr att göra mig glad i jul!

Mellan:

Mums att gömma sig i när det bli kallt och
mörkt ute! För bara 349 kr kan ni köpa mig
(eller någon annan) ett eget litet bo i vinter.
Också från H&M, eftersom temat för dagen
var butiker som finns på vischan...

Till:

För att fullborda min tantsöta look bryts det grå
av med lite rödbetor :) Så nu vet ni vad jag vill ha
under granen. Gimme gimme gimme.
Just ja, 149 kr även för denna, och då gör det ju
inget om jag ledsnar på den imorn? Leve H&M...

Och kom för fasen inte och påstå att ni inte kunde hitta på en enda klapp till mig...

Mums mums...

Alla ni som har en snäll vän/älskling/familjemedlem som gillar inredning, och då helst avskalat skandinavisk sådan, jag har årets julklappstips till er kan jag lova!

Tema budget (du har varit lika snäll som vanligt, varken mer eller mindre...)

Celine påslakanset, härligt skönt i satin. Här i
oliv, finns i flera färger och kostar just nu smått
otroliga 345 kr hos MIO!


Tema medel (du har varit lite snällare än vanligt och t.ex. diskat efter maten varje dag)

Saftigt snygga Möja kostar (bara) 4.750 kr hos MIO, fast då ingår såklart inte madrassen.
I mitt för tillfället mest älskade träslag - ek. Den VILL jag ha!!


Tema lyx (du har varit Guds heliga ängel de senaste 364 dagarna, så håll tillgodo)

Byggbara och sjukt snygga Fronto (hos MIO såklart), kostar i valnötsfanér 12.579 kr, 
i oljat ekfanér 11.774 kr, och i vitlack (inte så hett) 10.514 kr. Snyggt OCH praktiskt!


Himla tråkigt att jag och Johan kommit överrens om att inte go berserk i julhandlandet i år. Ifjol fick vi ju hybris och köpte slalomutrustningar till varandra, men i år ska vi ta det lite lugnare. Fast min bättre hälft tjuvstartade ju med en julklapp åt sig själv...en Saab 9-3 Vector Sport... I och för sig, nu får jag ha V70n ifred, så det blev ju bra för mig också :) Vi har bara lite problem att definiera "andrabilen", jag tycker ju att störst går först, medan Johan är mer inne på hästkrafter. Åsikter mottages...

Nej, nu ska jag gå och försöka få mig lite sömn (vem lurar jag?) Ska vara på topp imorgon och knäcka med min djupgående kunskap i juridik. Lätt en av de roligaste kurser jag läst någongång, det är så bra och tillämpningsbart i verkliga livet. Så, kära läsare, be patient, I'll be back!!


Slutmicklat

Ja jag har under två dagar fått för mig att det nog är rätt skoj att leka med datorn. Så jag har låtsats förstå mig på HTMLkoder och lekt med färger och bakgrunder, men nu tror jag det får vara slut med det på ett tag. Sätter du på en gris läppstift och parfym är det fortfarande en gris... Och för att hedra detta beslut har jag gjort hela bloggen grisrosa.

Imorn (läs idag) kommer bli en kick-ass-dag. Jag siktar på tidig morgon, uppiggande långpromenad, nyttig lunch, skola i Sundsvall och sen en liten tjejträff på kvällskvisten. Idag knäckte jag äntligen DaStatistik-koden också tror jag, hypergeometrin rasade på plats i huvudet med ett litet klirrande ljud, ungefär som gamla tiders 10-öringar.

Sen hade jag och min sambo snöbollskrig när vi skulle vara mogna och gå ner och sopa av bilen. Eftersom Johan är en snäll människa kastade han inte så hårt, och eftersom jag är misstänkt lik killen i Dum & Dummare så nöjde jag mig inte med att mosa en snöboll i nacken på honom, utan prickade även en mitt i söt-huvudet från visst håll (ja jag är lite stolt att jag träffade...) Hämnd har visst utlovats...

Så nu sover min raring som vanligt, och som vanligt har jag gjort tappra försök att sova jag med. Ska verkligen försöka komma upp tidigt imorn, och vrida tillbaka dygnet, men det är svårt vill jag lova! Jag skyller på vintern...jag skyller allt på vintern, fast jag älskar den. Lite samma sak som jag gör med Johan har jag märkt... :)

G'nite

Men posta då

Psykblogg, posta nya inlägg why don't you?!

Det är 8 dagar i samma vecka...

Iallafall om man tittar hur ofta det verkar vara satans jävla Jakt&Fiske kl 20:00 på TV. Kan inte nåt snille på tv4+  lägga ut alla skit på YouTube så vi stackars flickor slipper få TVn barrikaderad av SKIT!!! Helvete helvetehelvete... Men jag går väl och sätter mig i köket och diskar, vilket enligt Filip och Fredrik bränner lika mycket kalorier som en avsugning. Ok...

En snabbguide till ett lyckat liv

Ja, kära läsare, det känns som om det är dags att dela med mig av min visdom, och då givetvis till Er.

Inatt, när John Blund verkade vägra komma och stö sitt damm i mina ögon, satt jag och harvade mig igenom några sidor av Blondinbellas blogg, ett fenomen som varit mig tämligen okänt fram till dags dato. Och då slog det mig, som en käftsmäll, hur sjukt framgångsrik denna stavningsutmanade 13åring egentligen är. Ergo, varför?

För att lyckas i dagens populärkulturella samhälle kan du egentligen vara en av två saker. Du måste vara konsekvent positiv eller konsekvent negativ. Du måste vara konsekvent, basta! Blondinbella är så söt och glad och tycker allt (utom övergrepp) är så roligt att man bara dånar. Jag är ledsen Bella, du verkar vara gullig och så, men faktum är att jag troligtvis skulle skratta dig rakt upp i ansiktet efter tio minuter om vi hamnade vid samma fikabord, eftersom jag anser att människor som ser allt de gör som underbart är insiktslösa våp. Men - MEN - missförstå mig rätt, all cred till Blondinbella för att hon lyckats som hon har gjort, jag försöker bara identifiera framgångsreceptet. Bellan själv fnissar fram något om vikten av att nischa sin blogg, och visst, jag kan köpa annonsvärdet i att ha en nischad blogg. Detta tar dock inte bort faktumet att det säkerligen finns fler, och bättre modebloggar än Bellas. Och hennes började inte ens som en utpråglad modeblogg, utan som ett sätt att visa upp sitt vilda fjortisliv. Hemligheten, kära vänner, i att ha en positiv ton och samtidigt kunna slå stort är "Du skall icke se ner på andra människor". Phu, där fick ni det. Blondinbella gör besök i sunkiga hacklokaler och kramas med tonårspojkar som inte har duschat på 3 dagar och har så stygg acne att de ser ut att komma från Jupiter, MEN hon skrattar och kramas på bild och hon gör det helt enkelt därför att hon ser dessa människor - hell hon ser ALLA människor som potentiella läsare/kunder och därför ska dessa behandlas med respekt. Så tänk på det alla Blondinbella-wannabes därute, vad ni säljer är inte det viktigaste, det viktigaste är hur ni får folk att känna sig. Så - manors manors manors!

Mer sen...


Försök till bot och bättring



Sigrid är troligtvis världshistoriens blondaste katt. Alla katter jag hittills träffat på har haft en air av slughet, beräknande och i vissa fall ren lömskhet runt sig. (För mig är det charmen med dem, vad säger det om mig...) Men alltså inte Sigrid. Från första dagen jag hämtade henne har denna donna visat alla okaraktäristiska "katt-drag" jag överhuvudtaget kan tänka mig. Ta bara en sån sak som att man inte kan borsta tänderna i fred om man inte samtidigt spolar upp vatten i handfatet så att hon kan bada. Sen är hon sjukt klumpig, som den gången hon var en hårsmån från att ramla ner och fastna bakom bokhyllan och jag i sista sekunden fick tag i svansen och kunde hala upp henne... Stackars Sigrid. Men hon är även världshistoriens raraste pucko, och jag älskar henne såklart hemskt hemskt mycket. Jag kommer dock aldrig att förstå henne, som t.ex. att hon inte kan se en kartong utan att sätta sig i den ett tag, och bara stirra tomt framför sig  och fundera över något - Gud vet vad.

Klockan är mycket, Johan sover, men eftersom jag är student och har en uppfuckad dygnsrytm så sitter jag här. Gjorde ett tappert försök att sussa, men nu har jag svidat mig i morgonrock och gett upp. Så det blir nog en gammal god pocket till gryningen, och givetvis en massa snus. Kanske ska lyxa till det på en hembakt lussebulle...japp vi hade riktig mysdag i söndags och städade, pyntade och bakade. Åsa och Johan...24-25 på det 80:e?

God natt

Sämsta bloggaren?

Jag reflekterar över att jag verkligen är kass på att lägga upp bilder. Och eftersom en bild säger mer än tusen ord så blir det sjukt långa inlägg...

RSS 2.0