Jag kan flyga, jag är inte rädd...

Stelbenen själv, yours truly har idag klängt runt på föräldrarnas tak och skottat bort någon knapp meter snö. Väldigt spännande för en tjej som får svindel av att stå på en stol?

Men det gick bra, och jag känner mig minst sagt stärkt av upplevelsen... Nu har jag lite krax i halsen och snor i näsan, så jag hoppas att en femmil på TVn ska få mig i slagläge igen.

Dagens reflektion är att snö väger. Som fan. Samt att söta sambon inte är rädd för mycket han. Inte höjder i alla fall.

Pump up the jam, pump it up while your feets are stomping...

Body Pump yet again. Mer vikter på stången, mer svett, mer ont men också mer självgodhet och ett nytt stuns i steget.

Fan vad det är skönt att träna egentligen. Efteråt alltså.

Nu soffmys med söt sambo. Har ätit en halv fläskfilé och ett halvt kilo strips toppat med chili-bea. Man blir hungrig av att anstränga sig. Inte ofta jag äter mer än Johan, men idag hände det. Frågan är väl bara hur nöjd jag bör vara över det?

Imorgon jobb hela dagen. Skoj, men drygt med bussen. Tack och lov skulle det enligt de som vet inte vara minus en miljon grader imorn, så det kanske kan gå ganska smärtfritt ändå?

Night night.

Men fan...

Idag slår jag alla SM i idioti. Huvudet har kalkat ihop och jag vet inte riktigt vad som är fram och bak och upp och ner. Så prata inte med mig idag är ni snälla.

Jag har lyckats förlägga mina nycklar. På ett jävligt jävligt smart ställe... Antar jag, jag har ju inte hittat dem än.

Om telefonförsäljarna skulle ringa mig idag skulle jag gladeligen börja prenumerera på allt från kristalldelfiner till kalsonger med andningshål. Så jävla väck är jag.

Skjut mig. Det här är jobbigt.

It's another day dawning

Jahapp.

Det här blev ju en sådär lagomt ickeproduktiv dag det också.

Sitter kvar i samma soffa med samma bok.

Mackorna är dock uppätna.

Inte ett skit närmare varesig ett rent hem eller en examen.

Men med en krypande känsla i kroppen av att jag har blivit några timmar äldre utan att för den skull bli klokare.

Jävla onödig dag det här. Nu går jag på macken och äter lunch. French Hotdog. Och en Dr Pepper.

Malin Wollin säger att hon sitter på guld...

Fobollsfrun är sjukt nöjd över mannen hon har valt - men ska vi gå efter listan har jag prickat in ett och annat rätt jag också. Och inte skulle jag byta.

10 saker tjejer gillar hos killar – i smyg

1. Skäggstubb CHECK

2. Nördighet DOUBLE-CHECK...

3. Hårigt bröst CHECK

4. Flitig bokläsare CHECK

5. Gråter till filmer CHECK i undantagsfall...

6. Sjunger med i låten medan man dansar CHECK

7. Grått hår SOON-CHECK

8. Att vara svettig efter träning CHECK

9. Glasögon MISS

10. Sportdåre CHECK



Åtta av tio med den nionde lurande i vassen. Grattis gubben. Och grattis mig.


Precis som jag ville

Det blev sovmorgon idag. Orkade inte ens gå upp och se Tre Kronor få pisk.

Nu har jag ätit hårdbröd med ost och sitter och myser (?) med min bok om placeringsrådgivning. Kan nog bli en fin dag det här!

Lurar starkt på om det bör hoppas i kläder för en liten vinterpromenad, men jag tror att det få ligga på is (ha ha ha) sålänge. Det är inte direkt bikiniväder ute om man säger så...

Dagens avslut

Nu sover sambo och på TV visas skridsko. Ergo kommer här ett betydligt längre, men knappast mer innehållsrikt inlägg.

Vi har lite skeva prioriteringar härhemma nu, det är mycket blocket-spaning och lite diskning. Mycket OS-tittande och makaroner och korv var och varannan dag eftersom det går så fort att göra... Det är även alldeles för lite sömn, för mycket snus och definitivt för mycket socker.

Och som jag märker en skillnad. Jag är grinig, sur, okoncentrerad och öm i kroppen. Mår lätt illa och är yr med ont i halsen. Och ändå fortsätter jag. Natt efter natt framför dumburken, och frukosten köpes lämpligen på macken (korv och läsk). Kan det vara det faktum att det är två år till nästa OS och en månad till nästa tenta som gör mig så lättsinnig och självdestruktiv? Hur som haver börjar kroppen faktiskt säga ifrån nu, magen skriker högre och högre för varje Kinder Maxi som glufsas i ryggläge. Morgondagens Pump lär bli en upplevelse som sent ska glömmas.

Mina klasskamrater följer inte OS. Inte ett skit. Och jag är faktiskt avundsjuk. Att inte vara sportintresserad är detsamma som att ha oändliga mängder fritid, och frihet. Våra liv styrs för tillfället av tablån, på gott såväl som ont. Tror att vi i samband med att sista loppet körts och elden har slocknat kommer att ruska på oss tämligen yrvaket och ge varandra en och-vem-fan-är-du-blick. Så ofokuserade är vi på varandra nu.

På plussidan kommer vi alltså att bli nykära igen när livet återgår till det normala?

I natt tänkte jag faktiskt sova. Chansen finns ju alltid att jobbet ringer imorgon bitti, och då vore det ju en skam och nesa att inte vakna. Men jag hoppas faktiskt på telefontystnad. Jag skulle behöva ha morgondagen som en rekreation med lite nyttig mat och ett slagg-utdrivande träningspass. Men pengar tycker vi alla om.

Fortfarande inga kuddar funna till sovrummet. Inga gardiner heller. Ytterligare ett post-OS-projekt. Det börjar bli många sådana!

God natt på er.

En skidkung och en dumkung

Både har varit på TV nu, och jag sätter mina pengar på Hellner när som helst. Rojalist blir jag aldrig...

Södergrens skutt när guldet var klart kan vara det finaste som visats på TV på länge. Verkligheten blir inte bättre än sådär.

Northug verkar äta något alldeles speciellt till frukost, den där karln är ju helt och hållet sjuk. Men just idag räckte det inte, och det är så skönt så skönt!

Imorn blir det träning och lite plugg. Och förhoppningsvis inte trettio minus...

Det är kärlek, ren kärlek

Jag är besatt av krämer. Inte jordgubbs och blåbärs. Utan dyra lyxiga som man kletar i ansiktet och på kroppen. Jag köper hellre en ny ansiktskräm än mat. Eller ja, nästan i alla fall. Att kleta in benen med något nytt och gott och gärna fruktdoftande är väldigt nära himmelriket.

I söndags fick jag så prova lite nya droger på SPA, och säkert som amen i kyrkan så lallade jag idag iväg och shoppade ny smörja på lunchen... En Decleor ansiktskräm i en burk som är så liten att den nästan inte syns. Och fyrahundra spänn. Det är inte helt normalt jag vet...

Men det är en skön känsla. Jag känner mig lite snyggare och framför allt mycket mjukare. Och sålänge den här jävla äckliga satans polarkylan frostbiter varenda kroppdel som man inte täcker med dun och fleece så tänker jag hänge mig åt mina laster. Fullt ut!

(Och om Johan nu tänker lägga ungefär 150 gånger så mycket på en skoter så är jag helt klart ursäktad, åtminstone i mitt eget huvud...)

Nu hejar jag på Kalla och Haag. Peterson var ju inte så bra han, men Hellner, vilken kille! En värdig arvtagare till Wassberg i avseendet smärtgränsen. Som de alltså båda skiter totalt i. Det enda felet med Hellner, vilket gör att jag inte riktigt kan titta när han blir intervjuad är att han besitter ett av de mest osexiga drag som en man kan ha. Nämligen stora och fuktiga plutläppar. Jag ryser vid blotta tanken. Det är nog bäst Johan att du gör din ansiktsgymnastik, för börjar läpparna hänga nere vid hakan så fungerar inte det här. Tyvärr.

I övrigt trött och lite snorig och lite svullen i halsen. Blir nog sängen direkt efter damfinalen.

God natt.


Dags att sova?

Nu har vi haft finbesök i form av Rebecka, Patrik och Anna-från-Norrtälje. Det har kollats OS och snaskats tilltugg och på det hela taget varit en finfin afton, även om käkarna är trötta av tuggande och surrande.

Imorn blir det först husvisning (på ett hus som troligtvis är skitskabbigt in real life) och sen god middag på Vägg i Vägg med hela den här klanen som jag funderar på att gifta in mig i så småningom. Ska bli riktigt trevligt! På söndag ska vi tillbringa dagen i morgonrock och tofflor på Spa Maskrosen i Sundsvall. Ska få massager och annat roligt, plus god mat och en massa avkoppling. Nämnde jag att det är en present från den just-nu-ack-så-perfekta-mannen som ligger här i min soffa.

Dagens fundering är varför allt i livet verkar vara en statusjakt för så hemskt många. Jag försöker verkligen leva efter devisen att inte jämföra mig med andra, och jag förstår inte varför man egentligen orkar "ha begär efter sin grannes"...ja vad det nu är. Det finns oftast mer bakom de flesta fasader än vad så kallade "lyckade" människor väljer att visa upp, så varför inte bara sluta försöka klättra på någon osynlig statusstege och koppla av istället? Det är ju rent  beklämmande med mänskligheten ibland...

Nu är jag väldigt väldigt trött.
Sov gott

Johan

Johan har fått en alldeles alldeles egen seriestrip...




Det stämmer ju så sjukt äckligt bra. Den där hänger på vår kyl, men jag kan ju inte precis påstå att han tog det som den pik som det var menat som...

Sasha Cohen

Ålrajt. Då var det officiellt då. Efter att ha haft skridskorna på hyllan i 14 år kan man inte gå ut och dominera. Något hoppande blev det inte - ett par fjuttiga piruetter, lite översteg och några stegkombinationer. Men snurrig blev jag.

Fyra varv i piruett och sen mådde man som en sen lördagsnatt på Big Boy. Jag kan rekommendera det under rubriken billig fylla. Det konstiga är att jag aldrig känt några såna tendenser förut, kan inte ens dra mig till minnes att jag blev yr första gången jag gjorde en piruett. Men ja, man glömmer så fort.

Idag är jag alltså bitter på mig själv för att jag har låtit grillorna stå i just det 14 år... Det är nämligen sjukt kul att åka. Och nästa gång ska jag nog våga mig på ett hopp. Fast då är det nog bäst att jag tar med mig ryggskyddet...

Summa summarum. Jag sög inte tokhårt, men jag var heller inte lika bra som jag mindes... Sasha Cohen har inget att frukta om jag säger så...idag var jag mer Sasha Baron Cohen...


Korskrypande

Ok Anja, jag har tyckt att du har varit dumdryg, överskattad och ganska...ja ganska jobbig och störig helt enkelt. Jag har inte sörjt när du har gränslat portar och jag har inte direkt hoppat ur trosorna när du har vunnit något. Men det här var faktiskt fint. Och stort. Och nästan lite rörande att se hur glad du blev.

Så jag kryper till korset och säger grattis. Det var du fan värd!

Åh så trött

Det här OSet är minsann inte att leka med. Tur att det bara händer vartannat år. Och London nästa gång så det blir vettiga tider.

Har smidit spännande planer med min sambo idag. Det är faktiskt nästan roligare än själva genomförandet - den här planeringen.

Imorn blir det bl.a. en tur till skridskobanan med Rebecka. Vi förstod inte bokningsschemat för isbanan idag så vi safeade och sköt upp det till imorn. Få se hur många varv jag hinner med innan jag blir tokförbannad och kastar fast skridskon i väggen?

På återhörande

Du gör mig knäsvag

Åh kära Body Pump, efter att ha genomlidit mitt andra pass med dig så kan jag ärligt säga att det här inte kommer att bli någon lycklig relation. Du gör mig knäsvag, spyfärdig och ger mig mindervärdeskomplex. Dessutom ger du mig fysisk smärta.

Hade du varit en man hade jag skickat dig på dörren för länge sen!

Kill your darlings

Uppesittarkväll med Sverige mot Tyskland igår. Skitmatch, men det som fastnar mest i minnet är självklart Foppa, eller Poppa som vi kallar honom. Dags för svensk journalistkår och självutnämnda experter att kill their darlings kanske?

- Och Öhlund gör mål. Ett noll av Öhlund...men vänta...åh men titta på Poppa hur han dricker vatten!!!!

Ja jävlar. 2-0 mot Tyskland och en Poppa som dricker vatten som en Gud. Det här kan bära hur långt som helst!


Min sura sambo

Ok, först och främst så älskar jag min karl. Han har fler dygder än jag orkar räkna upp, och definitivt fler än vad jag själv har.

Vad han inte har är ett gott morgonhumör. Så när det nu faller på min lott att ömt ruska liv i honom för att se på OS-hockeyn så är det med viss bävan jag stegar mot sovrummet. Vår väckningsprocedur vid somnande på soffan etc. brukar nämligen gå att dela in i följande faser. Ofelbart.

Fas 1: Den lätta och omtänksamma flickvännen. Här petar jag lite på honom och säger med en väldigt gullig röst att det nog är dags att vakna nu älskling... Här händer inte ett skit. På sin höjd vänder han på sig.

Härmed inleds fas 2: Jag tar ett lite stadigare grepp om armen och pratar lite hög röst. Nu är älskling utbytt mot Johan och röstläget betydligt högre. När fas 2 pågått i ungeför 30 sekunder brukar jag få följande reaktion...
- Men skrik inte, jag är vaken. Ja ja ja. (Sagt med klar och indignerad stämma)

Här kan den ovane lätt låta sig luras att uppdraget är slutfört. Men icke då - den harangen går på ren rutin och betyder inte att det egentligen pågår någon som helst vaken hjärnverksamhet innanför pannbenet. Ibland sätter han sig till och med upp, men allt görs i sömnen av någon degig del av reptilhjärnan.

Nu till fas 3: och här har jag tappat mitt tålamod. Jag har väl för fan bättre saker för mig än att dalta med en vuxen karl? Här brukar det antingen bli en lättare knäning i ryggen (om vi båda ligger i sängen) eller en välriktad fotkittling. Får jag fortfarande ingen reaktion glider jag över i fas 3 extreme deluxe där jag även skriker på stackarn. I extremfall så som bakfylla eller övertrötthet har jag även kastat saker. Så som en mobil vars alarm började tjuta 04:15 en lördagsmorgon då jag var sjukt bakis och inte hittade den för att kunna strypa/döda mobiljäveln. Johan gick visserligen att väcka till det bedrägliga fas 2-stadiet, men eftersom han då mest är dryg och inte fattade vad jag ville så låg han kvar som en urkörd Anja och det är någonstans där som undertecknads blod börjar koka.

Ja ja, summa summarum är väl att jag undrar hur många faser det kommer att bli nu. Jag känner att det till och med kan bli hugg på en 4. För att slippa ta första bästa sak att kasta ska jag därför gå ut i köket och beväpna mig med en banan. Alternativt en grapefrukt om de är lite hårda och omogna.

Vi ses i skyttegraven mina vänner!

Nu får det vara nog!

Det är så orättvist, så fel och så hemskt. Konspirationen mot svenskarna i Vancover är smaklös och otäck och vi ska alla tacka Gud, also known as Jacob Håård, för att han har uppdagat vad som pågår.

Eller är det verkligen så.
 
Tråkigt att Persson skulle sluta som en vägbula, tråkigt att skidskyttarna sköt bort sig, tråkigt att Jönsson inte kunde hålla ihop det hela och tråkigt tråkigt tråkigt med alla satans fjärdeplatser.

Men allvarligt nu. Sluta blåsa upp allt till orimliga proportioner. Det var väl så vitt jag kunde se en hel del åkare som tog sig helskinnade utför "dödsbacken". Är det en komplott mot Svedala så är det en taffligt iscensatt sådan. På min ära.

Jag är så trött så jag håller på att spy nu, kanske ska natta en liten stund innan det är dags för hockey på Koltrasten? Jupp, det blir uppesittarkväll med tilltugg inatt. Skoj skoj!

När vi köper hus...

...då lovar jag Mr Wallin dyrt och heligt att han ska få ett eget rum hos oss!



Nu har vi varit hos Johans farmor för lite fika och firande. Hittade även några gamla fotoalbum på min sambo i tonåren. Så nu är det utjämnat för alla tusen fula kort på mig i pottfrisyr som Johan har fått se... Vi hade även lyckats välja ut trisslotter som present som gav två tusen i vinst, vilket aldrig har hänt tidigare. Så nu ska vi nog kila ner och köpa några åt oss själv och se om det kan bli några tre TV-rutor eller inte?!

Imorn skola hela långa dagen. Skönt faktiskt, man blir ju helt psykad i skallen av att bara gå hemma och dra. Jag kan inte koppla av om jag inte har fått något vettigt gjort - att ligga på soffan och äta choklad är faktiskt förvånande nog inte tillräckligt för att jag ska trivas med livet...

OS-hockey nu, mindre intressant. Men vad gör det när jag fick fem nya böcker igår. Tack älskling!

Jodå

Blev en skaplig dag trots absolut under-isen-humör. Fika på stan med ett gäng tjejer och sen OS i soffan. En bra bok och en dusch senare känner jag hur mina livsandar börjar återvända. Imorn blir det skola, skönt med lite stimulans. Jag tror seriöst inte att jag skulle klara av livet som hemmafru. Så sjukt omotiverande och onödigt. Vill Johan ha en hemmafru säger jag fan upp mig. Det säger jag bara...

Nu ska vi till farmor Iris och fika lite 80-årsfika. Eller ja, jag hoppas att fikat inte är 80 år, men ni förstår vad jag menar. På lördag blir det riktigt firande på Vägg i Vägg, men ikväll som sagt smarrigt kletfika.

Veckans höjdpunkt kan bli skridskor med Rebecka på torsdag - om vi kommer iväg. I mina egna ögon är jag fortfarande en fräsarfantom på grillor...återstår att se om det stämmer...

Ur balans

Jag har sjukt svårt att hitta tillbaka till rytmen. Jag sover dåligt, är grinig, trött, har ont i huvud/mage mest hela tiden och känner mig allmänt olustig. Äter dåligt gör jag också.

Det kanske någonstans är dags att ta tjuren vid hornen och klättra upp igen?

Fan också...

Ok strykhögen...här kommer jag.

Eminenta låtarna Loneliness is better when you're not alone och I thought you said summer was going to take the pain away får hålla mig El Companion.

Men det kan ett OS-guld vara värt. Kanske. Suck.

Må gott!

Fem nya böcker. Nyslipade skridskor. Äckligt mätt på god pasta med godare sås. OS på TVn. Och ett rött timrat torp från tidigt 1900-tal. Ja man lever ju bara en gång. Det kanske är receptet på en lyckad dag?

Nu jävlar gäller det Kalla! Om du vinner lovar jag att jag ska sortera och stryka ALLT i linneskåpet ikväll, ok?




Just ja. Idag återupplever jag min mellanstadietid och lyssnar på Popsicle. Vad skönt indie man var som 12-åring? Brainpool också. Kreddigt KateW, verkligen. Men jag har ALDRIG lyssnat på pojkband. Inte på Ace of Base heller. Det borde ge mig en gräddfil till Pärleporten den dagen gärningarna ska summeras?


Freak on a leash?

Lördag kväll. Dead or Alive på Xbox. Patrik får jätte-väldigt-dygnmycket pisk av yours truly.



Oj vad glad jag är! Att han är Djurgårdare gör inte segern mindre söt.

Här har ni lite bilder på vårt nya sovrum också. Det blev ungeför hur bra som helst. Fast det saknas lite textilier + nya lampor. Men det kommer - vad lugn för det.





Så bra. SÅ bra.


Funpark

Alltså Marcus Wallin - vilken sjuk Funpark du har byggt utanför ditt hus.

Vi har precis varit i Öje på födelsedagsfika, och jag fick äntligen se den omtalade Funparken. Den har belysning, rails, hopp och ramper. Och den är...handskottad. Var får folk (läs Marcus) sin energi ifrån?

Hur som haver en underbar kväll, med goda vänner, gott fika och Viggo såklart. Precis vad vi behövde. Fast jag fick köra. Jag som aldrig har kunnat skjutsa Johan tidigare. Jag har fått någon knäpp prestationsångest såfort jag ska sätta mig bakom ratten. Men det gick faktiskt riktigt bra. Jag backade som en Gud till och med.

Så nu blir det soffan och lite TV och sen sova i det nya sovrummet. Slantade 1200 pix för ett överkast idag också - men fint blev det! Hittade myspläd på Boom också som blev kanon. Nu fattas bara nya gardiner, några ramar och ljuslyktor, fönsterlampor, ett fårskinn och...eh OK det blir nog minst en vända till till Birsta...

Tillägg

Det är en massa människor som har peppat och stöttat. Lyssnat och uppmuntrat. Tack så mycket.

Jag vet att jag oftast är ironisk i min blogg. Att jag gläfser om åsikter till höger och vänster. Att jag kanske till och med i mina värsta stunder är lika okänslig och burdus som de personer jag nu spyr galla över för att de gör sig lustiga över/raljerar/fördömer vår situation.

Men alla ni som hejar på. Som tycker att jag, fastän jag är ganska hård och kantig själv, ändå har rätt att försvara mina älskade när jag tycker att de blir orättvist bedömda. Ni är ganska stora människor ni. Så tack. Faktiskt ett stort och uppriktigt tack.

Och roligt nog är det faktiskt inte skämten jag tar illa vid mig av. Så jag tänker fortsätta med min grova humor. Det är de tvärsäkra besserwissrarna som stör. Och blir jag en sån så var inte rädd att sparka mig i röven. Pppp-eople in ggg-glasshouses shouldn't sss-sink sh-sh-ships...

Higher and higher baby

Just nu är min sinnesstämning konstig. Kastas mellan något slags toklycka över att allt är precis som tidigare och någon slags panik över att man nu har insett att det är en realitet att förlora dem man älskar mest. Jag känner mig som ett litet barn som för första gången kommer i kontakt med döden. Mycket mycket konstig känsla.

Imorgon ska jag i alla fall utöva lite terapi. Jag ska åka till Sundsvall och vara borta några timmar. Jag måste  öva mig i det nu känner jag - att våga gå ut genom dörren och slappna av. Att inse att det inte kommer att hända något mer nu. Ju längre jag stannar hemma och ruvar över minsta lilla rörelse, iakttar varje förändring i ansiktsuttryck, ju knäppare kommer jag att bli. Tillbaka till ett normalt och sorglöst liv. The sooner the freckin' better. Men just nu känns det faktiskt som om jag vill bunta ihop mina nära i en ask med bomull och stoppa in dem under kudden.

Så Sundsvall som sagt. Egenterapi.


Dramaqueen

Det är väldigt svårt att på förhand veta hur man ska reagera när det händer något illa. Nu blev inte det här så illa tack och lov, men ändå ganska uppskakande - även från läktarplats.

Jag har kommit fram till att jag nog blir ganska knäpp när det händer något allvarligt runt omkring mig. Jag blir ganska praktisk och väldigt hönsig. Framför allt lägger jag alldeles för mycket tid på anonyma idioter som bara tycker vilt omkring sig på en kafferast.

Nu vänds det blad i boken. Vi kommer inte att prata mer om det här, annat än om någon närstående frågar. Igår var igår - nu är det idag!

Junkie

Helt plötsligt kan jag inte få nog av Johan. Det är värre än när jag var nykär. Jag bara luktar på honom och kramar på honom och är nog egentligen ganska påfrestande. Nu sover han men jag bara tittar och lyssnar och känner. Som jag älskar den mannen. Det är helt jävla galet.

Hoppet om mänskligheten

Är för alltid ute. Folk dömer och kritiserar utan pardon. Han körde för fort. Han satt och pratade i mobilen. Vad fan vet ni om det era idioter? Var ni där? Har ni ens pratat med någon som var där. Har ni ingen aning om hur fruktansvärd sinnesnärvaro man måste ha för att hinna styra undan i en sån där situation? Har ni ingen jävla fucking kuk-aning om att om han hade reagerat en sekund senare så hade han varit kebab. NEJ det har ni inte era dumma jävla morsaknullande besserwissrar som sitter hemma bakom skärmen och gaggar en massa skit om saker ni inte vet något om. Han körde inte för fort. Han pratade inte i telefon. Han var spik nykter och alldeles pigg. Han hade bara otur. Otur att han fick solen i ögonen. Otur att det stor en stillastående lastbil precis på andra sidan ett backkrön. Otur att det var enkelfiligt och vajer där. Men en satans jävla tur att han hann styra undan. Men det skiter väl ni i era as - eftersom han kör lastbil är han per definition en påtänd rallydåre. Fy fan vad jag är hatisk på mänskligheten just nu alltså. Ni är för fan skit!

På en sekund

Livet ändras så fort. Hade Johan suttit en decimeter eller två längre till höger hade jag inte haft någon sambo nu. Hade jag följt med honom i lastbilen och pluggat hade jag aldrig skrivit det här. Nu står han i duschen och jag sitter här. Vi är skakiga men mår rätt ok. Men fan så fort allt ändras...

Prick-teaser of the year

Ta-ta-tam! Ewa Söderberg i Allehanda: "Jag var nära att avgå".

Vadå nära? Vad ska vi tycka. Stackars Ewa? Snarare lär väl milisen i stugorna besluta att göra det rejälare nästa gång. Avföring i brevlådan och sånt. Det räcker ju uppenbarligen inte med att bara demonstrera sitt missnöje. Då är hon ju bara nära att avgå? Lur-Ewa...

Jag vill tillägga att min stående ståndpunkt, oavsett nytillkomna skandaler, är att Landstinget bör utrotas eller åtminstone slimmas till rejält. Och får jag någonsin jobb där så tänker jag radera den här bloggen. Snabbare än blixten.

Jag vill ha en gammal jul?

Så sjöng Galenskaparna - och de ville även ha en gammal korv som ligger kvar, i gammalt gammalt spad. Det tror jag att jag åt i går, för morgonen har inte tillbringats i bil ner till Sundsvall - såsom var planerat, utan i en lätt illamående fosterställning i soffan. Tack och lov har smärtorna lättat, men nästa gång Johan säger "det är ingen fara, den är inte gammal" så tänker åtminstone jag springa för livet. Och när jag har skrivit klart den där meningen så inser jag att det är väldigt viktigt att poängtera att den korv det talas om är Scans Chorizo och ingenting annat. Så det så.

Så jag slösurfar på nätet nu, och tänker att det är skönt att alla mognar. Att vi inte är som vi var, utan snarare blev som vi blev. Jag själv är ett icke förkastligt exempel på hur mycket man kan förändras i princip över en natt. Eller en kväll på krogen.

Så här sitter jag nu. Och tittar på hus. Och dricker vin i sociala sammanhang men slutar när det börjar snurra lite för mycket. Klär mig i kavaj (om än till jeans). Och det är så Gudsigförbarmat skönt. Jag minns inte ens hur en riktig söndagsångest känns längre. För att låna ett citat från Fotbollsfrun så säger jag att Uppstått har Jesus - Hurra Hurra Hurra.

Och inte är jag bitter längre heller.

Återblick

Det är något visst med svensk Göteborgs-pop. Då tänker jag primärt på Håkan H, men även på den alldeles förträfflige Hästpojken. Jag tror att vissa låtar från Från där jag ropar kommer att snurra ganska flitigt på min spellista i vår/sommar. För man blir liksom glad ända ner i magen. Och när jag blir det så ska jag poppa mycket och ofta. Det säger sig självt! Fast det är roligt, riktig gööötebosska är nämligen den äckligaste dialekt jag vet i tal. Den och stockholmskan såklart. Pitemålet är underbart - tack Mammas Nya Kille för den insikten.

Det blir väldigt fint på våra väggar förresten. Snart ska det köpas nya textilier. Heja heja!

Idag ska jag styra kosan till Sundsvall för föreläsning. Snark. Det är inte lätt att vara ödmjuk när man är så duktig som jag. Men jag måste en sväng på stan i Sundsvall också, så det kan väl få slås i samma smäll?

I helgen ska det tydligen hoppas högt på bräda/skidor i den här stan. Så huvudgatan är avstängd? I vilken annan stad/by? Jag bara undrar? Jag funderar på att släpa mig dit. Sambon är sugen, och det kan nog bli spännande. Ses vi där tro?

God förmiddag

Hurra hurra hurra

Det går bra nu kompis, det går bra nu!

Nitade dit både koncernredovisningen och beskattningsrätten - så otroligt skönt att slippa släpande rester. Så nu är det bara en enda tenta kvar i vår, och ett examensarbete. Sen är jag redo för verkligheten.

Renovering av sovrummet går också framåt med rekordfart. Nu åker jag och lämnar dörrar för omlackering och hämtar tapeter. Sen så...

Ja, jag är groteskt nöjd idag. Fast väldigt stressad. Så jag åker nu. Hejdå.

The dust gets in my eyes

Renovering av sovrum på Brännan. Mörkt rödvinsrött ska bli ljust gräddvitt. Inte helt utan ansträngning. Igår slavade vi med spackel och roller mest hela dagen, och nu är det dags att ta reda på kaoset. Note to self: slipdamm är äckligt.

Men fint ska det bli. Fint som gräddvitt snus.

Nu är karln i skidspåret, och jag vill, men orkar inte åka tre mil för att hämta pjäxor. Dålig planering säger ni. Lätt hänt säger jag. Men ikväll kommer pjäxor och stavar åter, så ni kan ju räkna med att det här var den enda soliga helgen i mannaminne...

Av ren leda och tristess över detta faktum sitter jag så inne, med neddragna persienner, och skurar ett badrum. Mindre jävla roligt. Men ganska nödvändigt. Man får ett gott samvete av det i alla fall.

Och av alla mina vänner som kan konsten att bjuda på sig själva så kan Ejkej det mest av alla. Du är fördjävla skön, vet du det?! Men det blir nog kattungar istället för undertecknad...


Not so filthy any more

Vi var utan varmvatten idag. Det uppdagades när jag kom från gymmet efter en timmes äckelsvettande på Body Pump. Nu, fyra timmar senare, är jag ren och fräsch igen och doftar nyponros.

Annars jobbar jag sjukt mycket denna vecka, imorgon också. Sedan ska vi renovera i helgen. Så det kanske kommer bilder på min händige man. Om jag orkar.

Nu är jag så trött att jag nästan dör. God natt.

...och just ja, jag köpte ett par nya snygga stövlar igår också. High five med mig själv på den investeringen.

The Mentalist?

Här har vi en fyrbent tankeläsare med en ack så ullig och gullig päls. Vågar inte visa den här länken för sambon, då blir det väl aldrig något litet gos-fluff?

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6539985.ab

Fit for fight

Ok. Det har blivit dags. Jag har ett tillkännagivande att göra. Den senaste veckan har jag styrketränat...håll i er nu: inte mindre än tre gånger! Det är alltså mer än ett genomsnittligt år för mig. Det finns alltså ett nyväckt hopp om att mina skinkor inte kommer att hinna släpa i golvet innan Johan får tummen ur och gör en ärbar kvinna av mig, även om det dröjer några år. Väl med ringen på fingret skiter jag i vilket, då kan jag bli hur slö, slapp och likgiltig som helst. Eller ja, jag vill nog hinna med barnafödandet först också, sen sitter han fast. Med arslet i hacklådan som det så fint heter.

Ok det är ganska sant faktiskt...

Mail från min mor. En kvinna som, liksom jag, inte skyggar även för de mer obehagliga sanningarna.
Jag har fetstilat de som stämmer sådär alldeles alldeles extra bra in på mig och Johan.

Namn/smeknamn
När Stina, Anna, Maria och Emilia går ut på lunch så kallar de varandra Stina, Anna, Maria och Emilia.
När Fredrik, Peter, Krister och Mathias går ut på lunch så kallar de varandra Fetto, Godzilla, Clownen och Stubbhuvudet.

På middag
När räkningen kommer så slänger killarna varsin hundring på bordet trots att räkningen bara uppgår till 200 spänn sammanlagt. Ingen av dem har mindre och ingen vill erkänna att de vill ha växel tillbaka.
När tjejerna får sin räkning så åker miniräknaren fram blixtsnabbt.

Pengar
En man kan betala tjugo spänn för en sak som är värd tio spänn om han behöver den.
En kvinna kan betala tio spänn för en sak som är värd tjugo spänn trots att hon inte behöver den, utan bara för att den är på rea.

Badrummet
Mannen har sex saker i sitt badrumsskåp: tandborste, raklödder, rakhyvel, en bit tvål och en reklamhandduk.
Medeltal på antal saker i kvinnors badrumsskåp är 337. Mannen kan med största sannolikhet inte identifiera majoriteten av dem.

Bråk
Kvinnan får alltid sista ordet.
Vad än mannen säger efter detta innebär att han startar ett nytt gräl.

Katter
Kvinnor älskar katter.
Män säger att de avskyr katter, men när inte kvinnan tittar så klappar han dem.

Framtiden
En kvinna bekymrar sig för sin framtid tills hon hittar en man.
En man bekymrar sig aldrig för framtiden - inte förrän han hittar en fru.

Framgång
En framgångsrik man är en sådan som tjänar mer än hans fru spenderar.
En framgångsrik kvinna är en kvinna som hittar en sådan man.

Äktenskap
En kvinna gifter sig med en man i tron att han kan förändras även om det inte blir så.
En man gifter sig med en kvinna i tron att hon inte kommer att förändras även om hon gör det.

Göra sig i ordning
En kvinna gör sig i ordning när hon ska till affären, vattna blommorna, gå ut med soporna, svara i telefonen, läsa en bok och hämta posten.
En man gör sig i ordning för bröllop och begravningar.

Naturlighet
Män vaknar lika snygga som när de lade sig.
Kvinnor förfaller av någon orsak under natten.

Avkomma
Åh barn... kvinnan vet allt om sina barn, hon vet när de ska till tandläkaren, om deras romanser, bästa kompisar, favoritmat, hemliga rädslor, drömmar och önskemål.
Mannen är i stort sett medveten om att det bor små människor i hans hus.

Och till sist lite visdomsord:

· Om din hund skäller vid bakdörren och din fru skäller vid entrédörren; vem släpper du in först?
Hunden, naturligtvis. Han tystnar när han får komma in.

· Jag gifte mig med fröken Rätt. Jag visste dock inte att hennes förnamn var Alltid.

· Forskare har upptäckt en maträtt som minskar kvinnors sexlust med 90%.
Den heter "bröllopstårta".

· I begynnelsen skapade Gud jorden, och sedan vilade han.
Sedan skapade Gud Mannen, och sedan vilade han.
Sedan skapade Gud Kvinnan.
Sedan dess har varken Gud eller Mannen vilat.

KateW kastar en brandfackla - avd. Feminismen

Skepp ohoj och välkomna till dagens uttrycksfulla stund. Idag ska vi punktstudera hur man retar upp en hel drös feminister. Mycket nöje!

För det första tycker jag att det är viktigt att påpeka att feminism inte behövs. Humanism däremot är bra skit, men i och med att vi skapar ett semantiskt begrepp så som feminism, befäster vi då inte bara den polemik mellan könen som de små feministerna själva inte vill kännas vid/utplåna? Självmål BollKalle...

Vidare blir feminism löjligt i sina små vardagsextrema utbrott. Ungefär som att sortera tidningspapper och sedan åka fyra mil enkel resa till återvinningsstationen utan att ha något annat ärende. Counterproductive to say the least. Att hindra sin dotter från att leka med dockor bara för sakens skull och sedan härja till spisen fär att laga mat innan mannen kommer hem. Låt honom svälta ihjäl då, det är inte särskilt svårt att värma gröt-på-tub - om du nu ändå ska kackla om jämställdhet menar jag?

Och sluta för fan att urskulda er, ni så kallade feminister. Sliter ni hellre av ryggen än ber mannen om hjälp med tunga kassar. För är det feministiskt godtagbart att män är starkare än kvinnor? Det är väl också bara något vi har fått för oss? Genusdravel.

Gudrun Schyman är ett bra exempel på den feministiska trovärdighetens bottennapp. Kärringfan kan inte ens ställa upp i Let's Dance utan att genast börja bräka om hur kvinnorförnedrande det är att bli lyft av en man, så varför kan inte hon få lyfta istället, och han stå på knä. Så slipper vi befästa de patriarkaliska bojorna ytterligare liksom... Du skulle ha hållit dig kvar på raven istället Gudrun, efter lite mer roliga tabletter är det nog ganska lätt för folk att ta dig för en äldre man.

Fy fan alltså, på riktigt så förstår jag att folk (läs män) inte vill ha dylikt i näringslivet. Stå på tå och snyfta och skria som en åsna för att få kvoteras in någonstans? Är det värdigt? Låter det bra?

Genom att göra det aktiva valet att inte vara feminist. Att låta Johan bära mina tunga kassar och fickparkera min bil om det behövs. Att kräva rättvisa men inte särbehandling. Genom det tror jag att jag kommer fan så mycket längre. Och ja, hade jag haft ett par bröst hade jag utnyttjat dem, inte tejpat ihop dem och klätt mig som en truckchaffis för att försöka få det jämställt...

Och får vi barn får min sambo vara hemma sin halva av tiden. Men inte för att det ska vara jämställt. Utan för att det ska vara rättvist. Det finns en viss skillnad era rabiata dårar. Försök känna den.

Det här inlägget tillägnar jag Gudrun Schyman, hela Guldbagge-galan, samt Birgitta Olsson (FP)


CC Cowboys?

En lite konstig sak hände mig idag. Och den är lite pinsam också faktiskt, hur naiv och fåfäng er söta KateW egentligen är.

Upprinnelsen till hela historien börjar igår, då min kära vän och förtrogna miss Ellen vänligt nog lät mig ärva en väldigt söt och oanvänd BH av henne. Till saken hör att damen ifråga är rätt bystig, så det var nog överraskande att hennes BH, även om den var (och alltid har varit) för liten för henne satt som ett smäck på mina myggbett.

Men, och här kommer det stora mysteriet. Idag tittade jag på lappen som sitter i ryggen, och det står inte mindre än 75C. C? Jag tappade hakan och har inte plockat upp den än.

Så nu finns det alltså tre tänkbara alternativ:

- Min plankiga överkropp är bara en synvilla, ett hjärnspöke. I själva verket ser jag ut som Pamelas förrymda syster. Mindre troligt.

- BHn sitter inte så bra på mig som jag egentligen tror. Också mindre troligt, eftersom den är hur skön som helst.

- Den dumma jävel som har sytt dit lappen var slarvig/oaktsam/dyslektiker och trodde att han sydde dit ett A. Helt klart troligt och den enda egentligt rimliga förklaringen på gåtan. För hur jag än vrider och vänder på det så kan man aldrig få två lime till två meloner. Det går liksom inte ihop...

Men lite häftig känner jag mig allt... C... Jösses som man säger... Grattis Johan.

Ett helt inlägg tillägnat mina behag. Men någon bild får ni inte. Ni får nöja er med att jag säger C C C!

RSS 2.0