girls night

Pysmysig lördag i soffan med Ebba - film och pizza och massa flott! prat om livets allvar, och livets inte-så-allvar. Nu ska jag ta en sväng med köttfärslimpan runt kvarterat (alltså svärföräldrarnas jycke som vi barnvaktar)

Äntligen lördag



Jag  älskar att få blommor... Idag är det lördag, veckans by far bästa dag (om man är ledig). Verkar som om det blir Skalet i vinter, hur sjukt kul som helst. Kan jag bara bli färdig med skolan (igen) så kommer det att bli en resa till alperna, var så säkra! Åh åh åh, vad jag gillar vintern!!
Nu ska vi iväg på barnkalas - gott med tårta =) Och eftersom Viggo inte är gammal nog att läsa så kan jag avslöja att han bl.a. kommer att få världens mest kitade TimråIK-nappar!

Fjällplaner och julstämning

Sitter och kollar på stugor och myser, längtar till den 14:e dec då det ska travas runt på Murbergets julmarknad och köpas allehanda tomtar och annat pyssel. Det är verkligen underbart med vinter!!

Miau

Gud så gott det är med en riktigt lyxig fredagsmiddag. Och det bästa med att äta den hemma är att man sedan kan knäppa upp jeansen, ta en mumsig snus till efterrätt och vräka omkull sig i TV-soffan. Det kan du inte på restaurang!
Längtar även bisarrt mycket efter pudervita gnistrande backar nu, åh vinter, kom nu! Att få gräva ner stålkanterna och för en sekund känna sig som Picabo Street, det är grejer det!
Nu ska vi rolla upp på Hälletorp, där det bjuds på myskväll. det är skönt att leva ibland.


Boom!

Även har Boom min kärlek för närvarande. Inte för de zebramönstrade kuddarna, inte heller för de afrikanska maskerna i trä, utan helt enkelt för sina underbara julpynt i form av belysta koner i diverse material. Så underbart mysiga att slänga in lite varstans. är det inte jul snart?


10 kronor - en förmögenhet

För varje mjukdjur vi handlar hos IKEA skänker de 10 kr till UNICEF och Rädda Barnen. Och, håll i er nu: 10 kronor räcker till att förse 5 barn med skolböcker i ett helt år... Hallå politiker, finanskrisen är löst! Gör som Ingvar och grabbarna, sök er utanför landets gränser. Vi leker med tanken att det finns 10 000 barn i skolåldern i Härnösands Kommun...då skulle vi alltså kunna ge dem alla böcker under ett helt år för 20 000 kr...det är t.o.m. mindre än vad deras mat kostar. Så enkelt...

I övrigt är jag på ett spydigt humör idag, vet inte om det är för att jag är så jävla bra och nitade dit inlämningsuppgiften i statistik?



OCH - det kommenteras fördjävla dåligt, jag ser ju ändå att ni är här?!

Det är synd om mänskligheten

Dagens moddade visdomsord, signerade August Strindberg får sammanfatta hela min livsfilosofi just nu.

Det är mörkt, det är kallt, vilket gör  händerna torra och håret elektriskt. Fy fan säger jag bara. I-landsproblem? Jag kan inte tro att barnen i Afrika lider av mörker och kyla, och elektriskt hår. Nä nä, tänkte väl just det. Håll käft då!


Ack ja, ack, ja.


Öring

Ettöring? Tvåöring? Tioöring? Nej tydligen är fjällöring da shit med tanke på med vilken emfas min sambo sitter limmad framför dumburken. Själv sitter jag här, med stuvade makaroner och korv i magen och en General Vit som efterrätt. Statistikboken ligger bredvid och spär på mitt dåliga samvete, men jag tröstar mig med att jag behöver ett dataprogram som bara finns på skolan, och det är för sent att åka dit nu...

Dagens bästa var lätt mitt nya julpynt från Boom, och dagens sämsta var cellprovet...


Bite the bullet...

And there's talk talk talk... Inträffar något genetiskt i kroppen i och med 65-70 års ålder som gör att livet går ut på att gnälla och tro att man blivit lurad? Infaller detta då samtidigt som impotensen gör sig påmind? Skulle vi ha ett bättre och trevligare samhälle, fritt från militanta PRO-grupperingar om äldre människor fick sig lite ömhet?

I så fall Herr Ordförande, har jag ett förslag. Slå två flugor i en smäll - pensionärerna och arbetslösheten, och legalisera den fria prostitutionen för torskar över 67 år, så kanske vi friska unga människor slapp leva med det ständiga gnället och den ständiga bitterheten. Då kan Svea 72 istället ringa upp Henke 24 för två timmars ryggmassage och lite rajtan tajtan - givetvis mot en skälig taxa - vi slipper betala Henkes socialbidrag och vi slipper även läsa Sveas ilskna insändare i tidningen där hon klagar på allt från homo-äktenskap till snöröjning och priset på frusna ärtor. GUD så skönt det vore!

Förutom det är det en bra dag, oproduktiv men bra, även om jag går omkring med ständig panik över en skola jag inte riktigt orkar sätta tänderna i. Statistik...smaka på orden, nåt så vidrigt!

Nu ska jag fixa och trixa med håret och sen bär det av till mamma och pappa en sväng. Mådde verkligen urkasst imorse, men det verkar ha gått över hjälpligt, så jag hoppas att det bara var en kortis... det första som far igenom huvudet på mig är ju dock "matförgiftning", tätt följt av "magsjuka", men det verkar som om jag kanske bara stoppat i mig nåt olämpligt - skönt!

Auf Wiedersehen

Pacemaker...

Why, oh but why am I so strange?

Lasse, Lasse, Lasse...

Independence

And I have finally celebrated my Independence Day. Cheers, 'bout fuckin' time...

GPS

Dagens Aftonblad om en stackars kvinna i Helsingborg som övervakats av sin sjuke ex-man via ett spionprogram i mobilen... Jag kan tycka att det finns ett antal tonårsföräldrar som borde sätta sig in i den nya tekniken!

Dagens kanske: Amy McDonald - The Footballers Wife. Än sålänge att kanske, även om titeln lovade gott lever låten inte riktigt upp till my expectations. Vilket osökt leder mig in på The Facer, ett ganska bortglömt svenskt nittiotalsband som släppte en riktigt grym skiva med bl.a. låten King of Expectations. Kanske dags att ta en dag i förråden och rota fram gamla höjdarplattor.

En skiva som det grämer mig nåt grymt att jag supit bort, och som inte finns att få tag på är Speed of Sound Enterprise, en riktig tonårsskiva som jag har många fina minnen till, men som nu inte står att finna  någonstans. Så vill ni göra mig riktigt glad till jul, ge mig ett gammalt ex som ni tiggt till er av någon bekant som var poppare in the happy late nineties!

Nu ska jag snart iväg och luncha med Mariel-Mary-Marie, är så hungrig att ögonen håller på att trilla igen.

...Och seriöst, Amy McDonald, du låter likadant i ALLA dina låtar. Klipp dig och skaffa en elgitarr.

The Golden Era

Vi är hemma.

Och så bra det känns!

Take it easy

Take it easy and trust me, the boy said. I'll be home before you know it, because I love you.

And so I do.

Gulligt...

När man under en ganska lång tid har oroat sig för något, ni vet samma känsla som när man har repat mammas bil och bara väntar på att hon ska tvätta den nästa gång och upptäcka det, då är det ganska trevligt att få sina farhågor stillade.
Det finns gott om gulliga människor i världen, varav många finns i Härnösand. Sen finns det ett par drular som mer är jobbiga, men det är ju en gång för alla inte min sak. Eller som mitt nya mantra lyder - "Men spelar det någon roll?"
Det har varit omtumlande veckor, men jag tror att jag kommer ut hel på andra sidan. Hel som jag aldrig har varit hel förut i hela (ha ha...) mitt liv. Det är skönt att plocka ut järnspettet ur ryggraden.
Vi är alla olika, och tack och lov för det. Jag menar, snälla nån, tror någon att människor inte utvecklas? Stackare i så fall!
Imorgon ska jag läsa Jöken, springa en sväng i Birsta, och sedan hem för en härlig kväll med mor och far. Ändå: may the time flie please!

May the force be with you...


It ain't me babe

Mysmorgon med Walk the Line, julmust och gårdagens godispåse.

Igår fick någon ett bryt och köpte mig en iPod, så nu är denna lilla blå musikmaskin min kärlek.

Dator? Nej, soffa+massage.

Out.

RSS 2.0