The Dark Knight

Jag och sweetie hade biokväll med Emma och hennes sambo Daniel tonight. Asbra Batmanfilm, som föregicks av en fika på Waynes. Goodie goodie! Och Johan fick måste-ha-cravings efter Lamborghinin..vilken överraskning :)

Nu Simpsons, sen sängen, slött och bra...

Sluta prata

Ni som i likhet med mig sitter och gråter floder framför Hitta Hem på Tv4, och tycker att människor som överger och plågar djur förtjänas att kokas levande som en hummer - sluta gråta och gör något åt saken.

Runt om i Sverige finns det underbara ideella organisationer som arbetar med att rädda och omplacera övergivna djur (där tyvärr katter är i STOR majoritet). I Härnösandsområdet är det Öbacka Djurhem som sköter om denna typ av verksamhet: http://www.obackadjurhem.se/

Eftersom mänskligheten - eller vad man ska kalla den - i det här landet är av åsikten att det finns så mycket annat att lägga pengarna på (massiva socialbidrag? fångvården? kultur???) så är eldsjälar av det här slaget beroende av allmänhetens bidrag för att kunna fortsätta.

Om din privatekonomi tillåter ett bortfall på 300kr/år - 5BigMac, en BaginBox eller en fjärdedels Fornarinajeans - köp dig lite sinnesfrid och känn att du åtminstone gör något åt allt som är åt helvete här i världen. Bli stödmedlem för 300 kr/år, eller skänk ett valfritt engångsbelopp.


Mina småttingar


Middag

Nu har min Lill-Tusse lagat god mat och sen ska vi se tre avsnitt av Mordkommisionen :) Vad man kan bli lycklig i vardagen!

Dagens...


Dagens skönaste!

CSN

"Välkommen tillbaka till en snårig värld av fribelopp, återbetalningsskyldighet, telefonköer och allmänt helvete."
Så hade det kunnat stå i den Ansökan om studiemedel som idag damp ner i min brevlåda och befäste att jag återigen är student.

Men vad gör man inte. De skattade och klara 2500 kr i månaden som CSN vill belöna mig med för att jag är en duktig student, och som jag dessutom aldrig behöver betala tillbaka är ju inte fy skam!

Annars är jag väldigt trött efter första dagen tillbaka på jobbet, går mest omkring i en grå dimma och flinar fånigt.

På lördag: 2generationer på HäGK - skoj skoj skoj!

Äntligen!

Äntligen känner jag mig som en människa igen och ska gå och jobba imorn, har ju nästan saknat kökshäxorna. :)

I övrigt inte mycket, sitter och dricker juice, läser LaRedoute-katalogen och längtar efter hus såklart...

dagens ansträngning

dagens stora ansträngnng blir att skriva att jag fortfarade mår piss, kroppen känns som om någon ha rkört över mig med plogbilen och jag får fan inte i mig nåt mer närande än vatten. jag hatar hatar hatar att vara sjuk, det är så jävla tråkigt att vara hemma på dagarna och bara sova och däremellen ligga och känna efter hur dåligt man mår. men vad fan ska jag göra orkar inte stå upprätt länga nog för att duscha utan stöd, då är mitt jobb inte optimalt. Bajs.

Less och skakis

Kravel kravel kräks

Ja nu börjar febern så smått släppa och jag kan sitta upprätt åtminstone tio minuter åt gången. hade nyktar 5-årsfest i lördags ch trodde ju i min enfald att det skulle leda till att jag mådde bra på söndag.. Jo tjena.

Kl 02:00 natten mot söndag satte något in som bäst kan beskrivas som Stora Spyan då your truly vände ut och in på magen sammanlagt 15 gånger under sex timmar. Så jag har varit blek om nosen sen dess, med feber, ont i njurarna och kryp i benen. Är väl inte helt kurant nu heller, men har iallafall ätit två och en halv potatisbulle till middag och gått ner till macken stödd på Johan. Så jag börjar känna mig lite mindre som ett lik och lite mer som en 80-åring...

Sjukledig imorn med, det tamejfan tråkigaste som finns.

Kräk och less.

Effekt

Sötnos sover sött och jag är ensam uppe, det är konstigt och tyst trots TV och jag inser hur mycket jag älskar att bo med honom.

Har putsat ballerinorna med Effekt läderbalsam - det absolut bästa på temat klädvårdande produkter som jag någonsin har köpt. Skorna blir som nya!

Tomorrow måste allt klaffa i tid!
Tomorrow is a piece of cake!

Jag älskar min man och vill ha en ny liten snygg laptop.


   Vår lilla oas


Världens sötaste trattis!

Musiktips...

Nationalteatern - Vi fortsätter spela Rock 'n roll.

                   

Bättre

Livet repar sig så sakterliga - vi är färdigt med packningen och klockan är "bara" 20:33, vilket innebär många sköna timmars sömn så småningom.

Jag har dessutom ganska fina naglar nu, trots mitt jobb där disk och matlagning gör sitt bästa för att ta udden av klorna.

Bävar lite för en hel helgs socialt samkväm, jag har ett visst behov av att vara ensam, ganska ofta, men jag antar att det kommer att gå bra och jag inte kommer att bryta ihop av stress och press över att vara trevlig mot folk dygnet runt...

Dagens måsten är helt klart bandanan, mina tre år gamla (men aldrig använda) gladiatorsandaler, och iskallt citronvatten.

Skillnaden är...?

Har precis läst Emmas blogg, den är bra. Liksom hon. Hon är en härligt komplext sammansatt människa som av någon anledning (som jag ännu inte lyckats fundera ut) väcker upp min inre slumrande filosof - i alla fall när jag läser hennes blogg. Sen är det skönt med människor som kan försvinna från radarn, och sen poppa upp tillbaka igen utan sura miner. Det är bra.

Mindre bra är det faktum att jag inte kan föreställa mig. Gå omkring och le sött och göra saker som andra människor vill att jag ska göra, bara för att de förutsätter att jag ska göra det. Jag har som livsfilosofi att om något inte känns bra ska man inte göra det. Punkt. Vilket innebär att jag blir tjurig, tjurigare, tjurigast när människor försöker "tvinga" mig till saker, eller när jag känner mig inträngd i ett hörn. Observera att det här bara gäller utanför arbetstid, till och med jag kan inse att jag på ett arbete för betalt för att foga mig, men jag gör det inte på min dyrbara fritid.

Anledningen till att det här slår an en sträng hos mig är att jag under så många många år sett det up close and personal om ni undrar...

Så imorn åker vi till Norfällsviken, ska stressa upp för att hinna spela golf och försöka undvika migrän p.g.a. just stressen... Och inte orkade i laga mat idag heller så det blev pizza. Äckligt och flottigt och bara blä. Jag åt halva, sen mådde jag lite illa.

Kantig och less.


Kökshäxorna

Åter en skojig dag på jobbet med kökshäxorna, vi ihttade som vanligt på en massa roligt, även om det var lite halvtrtta ögonlock - undra just varför?

Sen blev det golf för oss och en Hcp-sänkning...Äntligen!! Trodde jag hade fastnat för gott...

Så nu ses det So you think you can dance, och sen ska jag sova inför ännu en arbetsdag. Nedräkningen till helgens fabulösa fest har börjat!

Apple Crush

Gott iste med trevligt sällskap - nu My name is Earl. En skön myskväll med pinn-glass :)

Gårdagen + veckans tävling!

Igår var, trots huvudvärk, en bra dag!

Den inleddes med lång sovmorgon, sen inmundigades fika på Rutiga Duken med Ebba - alltid lika trevligt, och Provencetten är dödsgod! En kärleksmums hanns det också med minsann innan det var dags att åka hem och äta lunch/middag...

Sen bar det av ut på Vägnön där 12 hål skulle  bemästras, och jag kan lova att puttern gick splendid. Tyvärr funkar det ju så att när puttarna sitter som de ska så är sällan resten av slagen något att hänga i julgranen... Men en trevlig promenad fick vi iallafall, och eftersom vi spelade så kasst som vi gjorde fick vi även en del skogspromenader och kom i riktig kontakt med naturen...

Så idag har det bara jobbats, och nu ska jag strax ner på Waynes och dricka lite kaffe med Emma, min kära studiekamrat :)

Lev väl kamrater!

     
Taggad...              Matsäcken är med!       Jobbiga 12:an          Jag vann!! Johan halvless..



Och här kommer veckans tävling. Gissa svaret på nedanstående bild:



a) ...årets vinnare av konststipendiet från Kultur i Västernorrland
b) ...svenskens genomsnittliga konsumtion av trutsmörj under ett år
c) ...så många lypsyler Åsa hittade i sin golfbag

Skynda att svara, fina priser väntar. Kanske en bättre begagnad Lypsyl?

Tröttkörd

trött och ont i huvudet, och har bangat en tjejmiddag som hade alla utsikter att bli fantastisk...ja jag är lite ledsen på ögat just nu, men det är bara att lägga sig och sova och ta nya friska tag.

Innan huvudvärken från helvetet slog till hann jag iallafall med att nyttja min lediga helg på bästa sätt. Vi drog ner till Sundsvall imorse och satte sprätt på pengar, och jag kan lova att mitt VISA glödde... Stadiums golfavdelning öppnade champagnen efter mitt besök.
Införskaffade ett par golfbyxor (svarta), golfshorts (svarta), golfslipover (cerise), golfklänning(cerise/vit) och två pikétröjor i ljusgult och vitt. Utöver detta hann jag även få tag på världens snyggaste plånbok i vinrött skinn, en marinblå liten tight tunika från Gina och (under över alla under!) en helt perfekt golfputter i two-ball-modell som är i RÄTT längd, och har RÄTT vikt!! Nu blir jag giftig på banan...

Efter en smarrig lunch på Subway med världens starkaste South-Westdressing shoppade vi shorts och keps åt Johan, vilket visade sig vara svårare än någon kunnat ana. Det bliev ett par snygga beiga Cross-shorts tillslut, och en mycket trevlig brun RipCurl-keps, så nu är sweetie också stylad :)

Men som sagt, sen var det som om någon hade släppt en A-bomb i skallen på fröken R, så då var det bara att lägga sig och sova några timmar hos mamma och pappa innan det var dags att styra hemåt och koma ur i soffan. Så nu ska jag bara duscha och sen ska vi kura ihop oss i soffan med dricka, godis och Mordkommisionen. Inte helt fel det heller.

Hoppas ni har trevligt även utan mig ikväll tjejer!! :)

Shoppingstaden Härnösand...

Ja Jisus vilket skämt!

Knallade ner till Sandra imorse och hittade visserligen en gullig svart klänning och en aptight randig tunika :) Men sen tog det stopp. Var på jakt efter en ny plånbok och en kalender, men fick se mig besegrad. Plånboksutbudet idag påminde starkt om Teneriffa -98...och var alltså inget för undertecknad. Fick dock tag på nagelbandsolja (hurra!) så nu ska det bli lite ordning på tassarna.

Sen har man ju varit in 2 (TVÅ!) gånger och hälsat på brudarna i köket idag (Sanna där rök ditt rekord) :) Första gången visserligen för att få mitt kort, men ändå. Kan det vara så att jag saknar den varma gemenskapen och stekoset, eller hade jag bara lust att äckla dem lite med mina inköp?? :)


Nej, det är (tyvärr) inte jag på bilden, men de här trosorna får ni väldigt gärna köpa åt mig, liksom allt i underklädesväg som det står Frank Dandy på. Så sjukt äckligt sköna och alldeles bedårande godis-snygga!

Nu ska jag preppa lite krubb innan sweetie kommer hem, och sen ska vi ut och springa 18 hål i pissvädret :)

Swing

Nu kommer sötisen snart hem efter en kväll på golfbanan så vi kan äta god jordgubbskräm med mjölk. Och jag har fått ha en skön sov-kväll så de blå ringarna under ögonen har mildrets något :)

Imorn ska även yours truly ut och svinga lite klubba, spännande värre, plus att jag verkligen verkligen måste hitta nåt nytt i klädväg imorn.. ni vet när folk säger "äsch den här gamla trasan": så ser min garderob ut nu känns det som...

Fick även prata med stumpan ikväll, min lilla söt-Helena som har flyttat ända ner tills tora Sundsvall och bara väntar på att vi ska följa efter :)

Nej nu blir det brittisk deckare och kräm med mjölk (fast utan mjölk för min del).

Hejdå!

It-nörden är död, länge leve It-nördinnan?

Det fascinerar mig outsägligt att vuxna och halvvuxna människor lägger ner så stor del av sitt liv på att sitta på en blogg och lägga in länkar till sasker de vill ha och ska köpa? Till råga på allt under parollen: titta på mitt makalösa liv? Skrytet kommer att utrota människan...vi hinner inte längra uppleva saker för att vi är för upptagna med att skryta om att vi ska göra dem.

Men man ska ju inte döma utan att ha provat, så istället för mitt vanliga recept med 2 dl ironiserande, 1 tsk allvar och ca 1 kg ointresse ska jag istället försöka ge det här med blogg en ärlig chans. Jag ska skriva mina planer för gårdagen, krydda med små chica utrop och pip, och sedan får vi se om mitt liv helt plötsligt smäller till och bli glamoröst:

Imorn är det alltså onsdag, lillördag och väldigt ledigt från jobbet. Dagen ska inledas med en lång sovmorgon, siktar nog på att försöka hålla mig kvar i sängen till åtminstone nio... Sen ska det faktiskt ätas frukost *wiiie* (nej där blev det faktiskt för mycket, stryk *wiiie*...vi ska inte överdriva)

Efter smaskad frukost tänkte jag styra mig ner på stan och se om jag hittar en piffig outfit inför festen den 19.e. Det kommer att blir svårt att överglänsa våra värdar efter vad jag har hörts ryktas om, men jag tänkte väl försöka se ut som folk iallafall. Jag skulle bli riktigt rktigt glad om jag hittade något fint här i stan, det är så drygt att måste åka ner till Sundsvall i värmen, och vi vet ju alla att jag är kräsen. Det hade varit enkelt om jag bara värdesatte stil eller komfort, men att hitta båda delarna inbakade i ett plagg är inte det enklaste för någon som saknar tålamod och helst skulle ha en personal shopper.

Fast visst ska det bli kul att springa på stan och äta en glassbåt...och med lite tur har koola anna nåt värt att titta närmare på, men jag vet ju hur det brukar gå när jag ska shoppa, det blir något till hemmet istället... Fast jag funderar starkt på att kliva ur min comfort-zone och köpa nåt lite mer girly och lite mindre bohem-chic.


I övrigt just nu längtar jag efter
    - Slalomsäsongen (dock utan kylan)
    - Åka till mamma och pappa och bada bada bada
    - Semester!!!





            
Min punk!                      Min favoritplats                     Mitt bleka jag


Missar...

Ikväll är en kväll då det äts tryffel, gås på styrelsestämma och saknas kissemisarna som bor hos mamma och pappa. Det finns få saker som slår att vakna med en ullig kattmage över ansiktet!

Nu är Midsummer till ända och det är dags att natta, för imorn ska jag ju äntligen få inta köket igen, med flocken.




Fröken Sigrid



Ledigt

Mmmm, vilken underbart lång sovmorgon den här dagen inleddes med. Vältrade mig inte ur sängen förrän kl 11:30, vilket inte satt fel. Sen sattes det igång med bakning, vilket är världens bästa hobby när alla jobbar och vädret är skit! Chokladtryfflar i olka färger och smaker ska det bli, så vi får väl se hur det går...är lite nervös just nu för smeten har inte satta sig som den skulle...men kanske det bara är för varmt i kylskåpet?!

Chilitryffel 30st

Hacka 200 g mörk choklad.
Koka upp 1 dl vispgrädde med en finhackad röd chili.
Låt koket stå i ca 20 min.
Sila av chilin, koka upp grädden igen och häll den över chokladhacket tillsammans med 2 msk rumsvarmt smör.
Rör om tills chokladen smält, låt smeten stå kallt i ca 30 min tills smeten stelnat.
Rulla till små bollar, det går lättast om händerna är torra och kalla.
Rulla bollarna i en blandning av torkad chili och kakao, och GLUFSA!


På torsdag blir det Sex and the City-filmen med tjejerna, även om jag måste erkänna att jag är skeptisk... Jag brukar inte gilla hypade chick-flicks, men det kan väl hända att även jag får ta skeden i vacker hand nångång... or not! Det ska i alla fall bli sjukt värt att umgås med mina kära en kväll, vi har så lite tid nuförtiden har vi märkt, med jobb och familjer och allt som ska hinna passas ihop. Det var mycket enklare att hitta tiden när vi var oansvariga singlar...men det är mycket roligare nuförtiden :)

Nu ska jag knata ut i köket och se om smetjävleln måhända har behagat stelna till sig så man kan gräva ner fingrarna och börja kladda ihop några mumsiga tryfflar.


Dagens måste: Granit Vit och Morden i Midsummer.


RSS 2.0