Seg-deg-dag

Sitter och slöglor på herrarnas slalom. Inte så värst intressant, nu väntar man ju bara på OS...

Snart måste jag gå ner och sopa av bilen och dra i motorvärmaren, vilket också känns väldigt jobbigt jämfört med att sitta här och mata in salmiakbalkar i kakhålet...

Fynd och åter fynd

Det blev shopping i Birsta igår. Och en rolig överraskning var att jag inte gjorde av med så mycket pengar som jag hade tänkt mig. Trots det blev det ändå några välfyllda kassar med kläder, hårspännen, armband, strumpbyxor, lite doftljus, galgar och bordstabletter. Och en stock snus från Willys givetvis. Lyxade till det och slog till på en stock Rapé istället för den eviga Graniten. Lyxfällan nästa?

Sen spelades det spel, och kvällen avslutades med en ganska hatisk stämning då alla gick ihop för att trycka dit mig i När och Fjärran-spelet. Just den  här gången var det faktiskt så att soppan blev sämre ju fler kockar det var, men jag ska försöka att inte gotta mig alldeles för mycket i det... Ikväll ska det ju spelas bowling så då lär man väl få sig en rejäl dos ödmjukhet igen... Kombinationen massiv träningsverk i armarna och ett tungt jävla bowlingklot lär ju visa sig vara mindre lyckad. Tror knappast att stans bowlingslag kommer att ringa ut sina talangscouter om man säger så.

Men, nu ska det ätas frukost. Jag har börjat tvinga mig själv att starta dagen med tre rediga ostmackor. Än sålänge går det bra, v får väl se hur lyckat det känns första dagen man ska upp kl 6 och jobba/tenta. Kan vara så att den goda föresatsen flyger åt helvete då till förmån för en kvars snooze. Den som lever får se.

Man vet att man är fit när man...

...träffar en gammal arbetskompis på gymmet som reagerar med tefatsögon och hojtar Vad fan, har du ramlat och slagit dig i huvudet eller? Vad gör du här? och senare följer upp den kommentaren med att kolla om det är så att kosan efteråt styrs direkt från gymmet till McD. Jag förstår inte vad folk får allt ifrån...?!

Kul hade vi i alla fall, fast det är lite grisig stil att varesig Ellen eller Frida har kommit hit och erbjudit sin assistans med tandborstning och påklädning såhär på morgonkvisten. Ska bli spännande att ratta Volvon till Birsta i eftermiddag också, jag kan behöva en co-driver som vrider på ratten åt mig...men imorgon är det dags igen. Och det är faktiskt riktigt riktigt roligt som sagt!

Bad girl gone good?

Ja det kan man allt fråga sig när man har tillbringat en dag med att städa och dona för att karln ska få komma hem till ett trevligt och väldoftande hem. Hoppas fanimej att han märker någon skillnad...

Snart ska jag iallafall få åka iväg på andra roligheter (?) med Ellen och Frida. Så jag kanske borde ställa undan dammsugaren nu. Eller så lämnar jag den framför dörren så Johan snavar över den? Då borde han väl iallafall få en hint om att jag har ansträngt mig?

Stig Helmer?

Jag tror att jag är tillsammans med Stig H. Ni vet han som sover med pjäxorna på. Min Stig H lyckas alltid med det otippade han också, som exempelvis att totalt slå sönder sitt ögonbryn genom att skalla en pall med bröd...?!

Idag har det varit rena Amundsen-temat i Härnösand. Att gå på ICA kändes som en polarexpedition modell större, och den goda ambitionen att knata ner på bokhandeln lades snabbt på en hel massa lager av is. Det har faktiskt blåst småspik, vilket gjorde dagen till en mysig hemmadag istället för en fullspäckad skolupplevelse. Lite tråkigt, men bättre än att riskera döden längs vägen tillsammans med en massa idioter som inte har fattat det där med att anpassa hastigheten. KateW 75 år gillar er inte, osnutna ungar!

Hur som haver så blev det en pocket från ICA istället, Mark Billinghams senaste lättsmälta brittiska kriminalare. Skönt bortkopplande för hjärnan. Ikväll bjuds det på underhållning hos Ellen på Hälletorp, tack raring för att jag får fly Xboxet härhemma...för det är nämligen veckans underhållning som det verkar.

Off we go. Hejdå.

Lantlig romantik

Just nu fantiserar jag om vit-slitna skänkar, stoppade kökssoffor och handdukar med broderade monogram. Vita väggar och nysåpade trägolv. Braskamin. Ååååh braskamin...

Om Gud, Mammon och Johan vill...



Bilden har jag skamlöst snott.

Städ och Johnny

Har städat lite sådär halvhjärtat härhemma. Ni vet när man plockar undan, strötorkar lite damm men inte ids bära ner kartonger i källaren eller släpa fram dammsugaren. En helt bortkastad städning egentligen, eftersom jag är av åsikten att allt som görs ska göras rejält. Alltså lyssnar jag på rejält med Johnny Cash medan jag putsar.

Nu ska jag alltså ta en rejäl promenad ner på macken för att köpa en rejält onyttig lunch och hämta ut ett rejält paket?

Jag måste komma ut ur den här lägenheten, en hel dag utan frisk luft gör en bara tung i bollen. Och en tung boll vill ingen ha. Om man inte spelar bowling.


Dålig dag

Idag är jag mindre glad, har mindre ork och känner bara allmänt mindre lust till allt jävla förbannat. Vet inte om det är för att jag bara har en massa tråkig skit att göra och sambon jobbar?

Dags att slita sig från pyjamasen och göra något vettigt med andra ord...

Fick en inbjudan till klassåterträff också. Tål att funderas på.

Turn around

Bette Midler sjunger om att the best of all the years have gone by, men jag beg to differ. Det går fan bra nu alltså... Riktigt bra, med det mesta och det bästa. Jag tror jag blir som gladast när jag kopplar bort imorn och bara är idag. Blah blah blah.

Blev jobb hela veckan, och hur konstigt det än låter så tycker jag mycket om mitt jobb. Även fast jag är the stupid new kid så mår jag så fintfint när jag får lära mig nya saker mest hela tiden. Jobbigt men tillfredsställande.

Imorn sätter den stora stressperioden igång igen. Jag skulle ta det lugnt den här veckan, men så blev det ju som vanligt inte. Mellan tio och halv tre ska det lyssnas på intro och föreläsning i handelsrätt, sen ska jag jobba mellan halv tre och halv sju eftersom banken har kvällöppet imorn. Sen full gas till Koltrasten där det serveras take-away och hockey hos Patrik och Rebecca. Sen kanske det blir jobb på fredag, följt av middag med ovan nämnda par hemma hos oss. På lördag ska vi äta och se bio i Sundsvall med Sofia och Jens, och med samma goa vänner åker vi skidor i Hassela hela söndagen. Och sen var det måndag igen...

Det är lite humoristiskt att yours truly - a.k.a. världens lataste människa, på något konstigt sätt lyckas socialisera så mycket. Slutsatsen måste vara att jag
a) har hemskt roliga vänner som hittar på mycket bus
b) är en fantastiskt rolig människa att umgås med som alla vill ha med på ovan nämnda bus

Hur som haver är det förbaskat skoj, och all heder till mina företagssamma kamrater!

Således ska jag nu lämna karln ensam i TV-soffan. Jag har inte välsignats med gåvan att fungera som en normal människa på 5 timmars sömn, och ska gå och knyta mig nu innan mitt vokabulär blir ännu lite torftigare. Gissa vem av oss som kommer att få ta nattvaket med eventuella telningar? Jo Johan, det är faktiskt du...

Natt natt.

True match?

Oh damn vilken vecka det här blev då. Ledig vecka? Tror inte det.

Jag funderar. Funderar på roliga och trevliga saker. Funderar på det faktum att jag har så många bra och fina vänner. Trots, eller kanske på grund av, att jag säger vad jag tycker och inte krusar och fjäskar i onödan. Falska människor får falska vänner. Och jag får de riktiga och bra. Så det tackar jag för idag. Att jag har fått så mycket vett i skallen att jag inte springar runt och lismar och ställer mig in. Tack mor och far för att ni gjorde mig till en rak och tvär människa. Det har faktiskt visat sig riktigt bra i slutändan!

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen, sambon har varit borta i tre timmar i skidbacken och jag har bara legat här och inte gjort något vettigt. Man skäms fan...

Home and in a hurry

Hemma nu, ska vara hos Sofia om en timme. Måste duscha, tvätta hår etc på den lilla tiden. Ergo, no blogg.

Bye bye baby

Nu har Johan åkt till Mora och jag åker snart till mor (ha ha)

Ska spendera några dagars tentapluggande och tentaskrivande varvat med kattpussar och kamineldning. Och mammas mat såklart. Och slänga käft med med min far. Det är han och jag bäst på i hela världen tror jag nästan.

Igår hittade vi "våra" tapeter också. Vi satt här i förrgår och flummade framför TVn och sen bara bestämde vi oss att nu ska vi styla om sovrummet. Sagt och gjort, igår åkte vi på Fresks och hittade de snyggaste tapeter jag har sett på länge. Diskreta med lyxiga. Lite herrgårdskänsla, om man nu kan få sådan i en skruttig lägenhet... Men vi blir väl troligtvis kvar här nåt år till, och då känns det lika så bra att sätta igång nu.



Precis såhär blir det. Fint som snus. Pergola by Duro. Oh ja. I väntan på hus så duger det här finfint.

Ett par dagars bloggtystnad väntar. När vi hörs igen har jag förmodligen frysen full med orre. Som enligt lexin översätts med black grouse, men enligt Johans fina jaktfilm från tidigt 90-tal översätts med black cock. Jag är personligen kluven, men om någon är sugen på black cock kan ni ju komma förbi, jag lär få frysen full?!

Myskänsla

Ikväll har det varit en sån där mysig kväll. Trots plugg och lite lätt ont i skallen så gör det mig alltid på bra humör att få maten serverad tillsammans med en puss.

Börjar klia i fingrarna att kasta ut tomtarna också - nu längtar jag efter krispiga tulpaner. Veckan kommer att bli hård till tusen, massor att bita i, men jag tröstar mig med att det kommer att kännas underbart på lördag. Och att jag ska få äta mammas mat, vilket betyder mos och fläsklägg. Lätt bland det godaste som finns.

För övrigt har jag världens sötaste och snällaste far (och mor såklart). Han har märkt att jag har varit lite låg på sistone, trött, gnällig och utan någon egentlig ork. Både han och mamma har fått stå ut med många kvällar då jag inte orkat prata i telefon, eller helt utmattad somnat på deras soffa när vi har hälsat på. De skickade mig till doktorn, men tydligen sitter utmattningen mer i skallen än i blodvärdena. Nu har han i alla fall - på sitt alldeles egna sätt - beslutat att jag behöver lite uppmuntran. Efter avklarade tentor kan jag alltså se framemot en fjällresa betalt och klar här i vår. Precis vad jag behövde! Världens gulligaste föräldrar, det säger jag då bara!

Johan har även upptäckt en ny serie, Man vs. Wild, så nu sitter vi och tittar på en helt galen man som frivilligt låter sig strandsättas på diverse otillgängliga platser utan mer än en tråd på kroppen. Sju dagar ska han överleva i varje avsnitt, och än sålänge har vi sett honom spruta upp vatten i...eehm "rumpan", äta rå fisk, strypa ett vildsvin med händerna och kissa på sin egen T-shirt och vira den runt huvudet. Jahapp. Normalt beteende?

Johan verkar tycka att det här är nyttiga saker som var man bör kunna. Så jag låter honom hållas. Jag slöläser i min skolbok istället.

Dödens dödaste dö

Läser på aftonbladet.se om den gamla mannen som efter en hjärnblödning lurades att skriva över sin villa till en bedragare för en liten skitslant. Och jag känner bara att det inte finns tillräckligt grova straff i brottsbalken för att tackla allt pack som dyker upp. Ond bråd död i staffsatsen, finns det något riksdagsparti som eftersträvar det så tror jag ni kan räkna med min röst?!

Live Act

Idag är det studier på toppnivå (?) som gäller. Ergo, detta blir mitt enda blogginlägg på ett bra tag. And then I'll better make it a good one. Som handlar om väsentligheter. Hm.

Jag skulle kunna förklara för er varför jag inte gillar livekonserter på samma sätt som alla andra normala människor gillar livekonserter. Jag skulle kunna lägga ut texten om varför det roligaste som finns är när dumma och småaktiga människor blir lämnade. Jag kan tvivelsutan skriva fina ord om ingenting, betydelselöst och innehållslöst. Eller lista dagens bok. Det gör jag ganska ofta. Men jag nöjer mig med att konstatera att jag är glad att jag är jag och inte du.

Nu mer skola, snart kommer UPS och sen ska det väl lagas middag. Hoppas på en stillsam afton.

Ooooh la la

Avslutade natten (morgonen?) med mina egna låtar på Spotify. Och i varje sällskap dväljs åtminetone en britpopare/emokid som utan att tveka nynnar med i mina slagdängor. Wunderbares. Wünderbares. Jag är inte helt och hållet nykter nu heller. Så goder natt. 

By request

Mitt drömhus. Det är något i stil med detta.

Ett lantligt läge med nära till allt. Rött och vitt, snickarglädje - stort, ljust och luftigt. Öppen planlösning givetvis. Inomhus en orgie i vitt och såpat trä, med ett gigantiskt kök och en gammal järnspis. Fast det ska vara nytt gammaldags, inga råttluktande skrubbar. En fullstor källare med gott om rum till tvättstuga, klädkammare och bastu. En gräsmatta på minst 5000 kvadrat. Ett stort garage. Gott om förråd. En altan. En pool. Ett jordgubbsland.

Vi börjar sådär. Sen gör det ju inte ont om det är väldigt nära till jobbet, kostar inga många pengar att värma upp och är på gångavstånd från eventuellt kommande avkommors barnomsorg... Men det däruppe är viktigt. Och omöjligt. Tror jag nog.


Ikväll ska vi på 60-årskalas. Jag har inget att ta på mig och är trött i ögat. Men det ska nog gå till sig efter ett glas vin eller sju?


The way

The way I like it. Myskväll med god mat. Film som visade sig vara usel. Men vad gör det - för vi har tänt ljus och har godis...

Anywho så blir det allvar imorn, jobb och åter jobb. Många timmar, många pengar. Många tröjor?

Nu ska det surfas hemnet.se. Men det kommer ju inget drömhus. Inte än i alla fall. Och jag har aldrig nöjt mig med mindre än precis det jag vill ha. Varesig det gäller karlar, middag eller något annat. Tänkte inte börja nu.

Shoppingfynd

Idag har det inhandlats en mörklila kofta, en kornblå stickad oversizetröja och en svart-vit-randig top med båtringning. Finfint.

Har haft en typ världens bästa KUNGDAG idag. Jobbet gick bra (och det var halvdag), vi fick god bjudlunch, sen fick jag träffa Helena och shoppa lite och nu ska vi åka upp till Patrik och Rebecca som bjuder på middag och underhållning i form av PS3 och hockey. Det är fan inte många fel på en sån här dag??

Avd. att vara ett charmtroll

Det är ju så jäkla enkelt. Men för mig går det i vågor. Ibland vill jag vara mitt i allting, ibland vill jag bara sitta ifred. Men det är fan inte svårt att träffa nya människor. Det blir dagens reflektion. Att jag inte är folkskygg alltså. Skönt att veta.

Ikväll har vi bara suttit platt på arslet i soffan - sett på TV och ätit lite gott. Imorn halvdag på jobbet och sen ledig onsdag. Fika med Helena imorn och sen Koltrasten på aftonen. Det har lovats hockey och Playstation...spännande!

Nästa vecka drar satans-helvetet igång igen, jag kan säga såhär - det går inte att hålla det tempo jag har gjort. Jag har stagnerat nu. Men lika glad för det är jag. Fast gladast är nog magen.

Livet är förjäkla roligt

Man ska uppenbarligen aldrig upphöra att förvånas. Och det är sagt med ett gigantiskt stort leende på läpparna!

Nyårslöfte?

Jag är verkligen inget stort fan av nyårslöften. Oftast är de krystade och överges snabbt. Typ "jag ska börja träna/sluta snusa"... Jag ser inget nöje i att lova sig själv så oviktiga saker.

Dock har jag för 2010 satt upp ett antal delmål. Eller noga specificerat tre styckna. Dessa tre saker bör inträffa under kommande år, oavsett vilka metoder som krävs.

1. Flytta till hus. Det är helt enkelt dags nu.
2. Ta examen och få ett helt heltidsjobb. Gärna på bank, men det är ett måste med ekonomi.
3. På allvar ta tag i vissa livsavgörande frågor.


Där har ni mitt 2010. Klart och betalt, det börjar som sagt bli dags för förändring nu.

RSS 2.0