Dagens mat

Idag slängdes det fram en gulaschsoppa...inte världens mest klassiska lördagsmiddag, men vi kände oss lite fjäll-sugna, och vad passar då bättre än just gulaschsoppa? Idag gjorde vi det lätt för oss med burkvarianten, men det är busenkelt att göra en god gulasch själv också...

Ingredienser
8 port
600 g köttfärs
2 chorizokorvar
4 gula lökar
6 paprikor smör
1 dl tomatpuré
2 tsk kummin
2 liter köttbuljong

Skär korven i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikan. Bryn köttfärsen i smör i en gryta så att den blir smulig. Rör i korv, lök och paprika och låt det fräsa någon minut. Rör i tomatpuré och kummin. Häll på buljongen. Låt det koka 10-15 min. Gott att äta med bröd till, t.ex. Fazers Vetetuben ;) Jag brukar även kasta i lite grönt i min soppa - idag kokade jag Haricot verts på sidan om och blandade i vid serveringen. Det blir lite mer "tuggmotstånd" då - mumma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0